Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

Brothers begint Taiwan Series met winst
English

TAOYUAN (Taiwan) - Chinatrust Brothers opende de best-of-seven Taiwan Series zaterdag (28 oktober) met een 8-5 overwinning tegen Lamigo Monkeys. Game Two wordt zondag gespeeld.

Hoewel dit de eerste wedstrijd van de Series was is de stand in de finalereeks 1-1. Als winnaar van zowel de eerste als de tweede helft van de reguliere competitie opende Lamigo Monkeys de Taiwan Series met een 'bonus-overwinning'.

In Taoyuan Baseball Stadium, het stadion van competitie-winnaar Lamigo Monkeys, gooide Brothers-starter Bryan Woodall zeven sterke innings, waarin hij twee punten toestond en vier slagmensen met drie slag uitschakelde. Maar hij stond het eerste punt in de wedstrijd toe in de tweede helft van de eerste inning na een opofferingsslag van Hung-yu Lin.

Brothers reageerde met drie punten in de eerste helft van de tweede slagbeurt op starter Zeke Spruill. De ploeg nam de leiding na een 2-run double van Tzu-hao Chen. Een honkslag van Chiang-ho Chen bracht de stand daarna op 3-1.

Monkeys verkleinde de achterstand naar 3-2 in de derde inning, maar vanaf de zesde inning nam Brothers meer afstand en stond halverwege de negende inning met 8-2 voor. Eén punt werd toegevoegd in de zesde inning na een honkslag van Cheng-min Peng. De 39-jarige eerste honkman sloeg 2-uit-4. In de volgende drie innings werden nog eens vier punten toegevoegd op vijf relievers.

De thuisploeg kwam daarna nog driemaal tot scoren in de tweede helft van de negende inning, maar stond toch met lege handen. De drie punten werden allemaal gescoord op een tweehonkslag van Yin-lun Lan, die 3-uit-5 sloeg, allemaal tweehonkslagen.

De wedstrijd werd bijgewoon door 19.489 toeschouwers, goed voor een wedstrijd-record in de Taiwan Series.