Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 juni 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus wint ruim vs. Storks; Markwell wint 6e duel
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus boekte een ruime 17-3 winst in 6½ inning tegen Silicon Storks op een regenachtige vrijdagavond (1 juni) in de tweede wedstrijd van hun 3-game series. De wedstrijd begon 10 minuten later wegens werkzaamheden aan het speelveld na regen.

Donderdagavond stond Neptunus halverwege de vierde inning achter, maar kwam tot een comfortabele 13-4 winst in de opener.

Aanvankelijk stond Neptunus vanavond opnieuw achter, want Storks scoorde tweemaal in de eerste helft van de eerste inning. Echter, Neptunus kreeg twee grote innings en scoorde zevenmaal in de eerste en negenmaal in de zesde slagbeurt.

Neptunus kwam tot 15 honkslagen, waaronder vier van Dwayne Kemp, die ook vier honkslagen sloeg in de opener op donderdagavond. Hij sloeg drie honkslagen in het duel van afgelopen zondag. In de laatste drie wedstrijden sloeg Kemp 11-uit-12. In de laatste zes wedstrijden sloeg hij 16 honkslagen in 26 slagbeurten.

Diegomar Markwell startte voor Neptunus, stond drie hits toe in vijf innings en werd de eerste werper dit seizoen met zes overwinningen.

(1 juni)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Nadat de wedstrijd tien minuten later van start gegaan wegens regen opende Storks de score in de eerste helft van de eerste inning op Diegomar Markwell. De linkshander kreeg een lead-off double tegen van Gino Gil en daarna een infield-hit van Quinlan de Windt. Hierna volgde Kendrick Delima met een 2-run single om de Haagse ploeg een vroege voorsprong te bezorgen. De Neptunus-verdediging maakte vervolgens een dubbelspel en een vangbal sloot de slagbeurt af.

De voorsprong was van korte duur, want Neptunus antwoordde met een 7-run rally op startende werper José Moreno. Hij maakte zijn eerste start van het seizoen na in negen eerdere wedstrijden in relief te hebben gegooid. Storks heeft te maken met een aantal blessures hun werpersstaf, waaronder Aaron de Groot, Eduardo Guerra en Darryl Jamoena. Aanvankelijk was Martin Kram aangekondigd als mogelijke starter, maar Moreno startte in zijn plaats.

Met één uit kreeg Moreno vijf opeenvolgende honkslagen tegen. Eerst kwam Benjamin Dille op het honk via een infield-hit, waarna Dwayne Kemp het honk bereikte met een stootslag-honkslag. Gianison Boekhoudt volgde met een 2-run double om de stand in balans te brengen. Volgende slagman Dudley Leonora leverde ook een RBI-double af en Shaldimar Daantji voegde een puntscorende honkslag toe. De honken kwamen vol te staan toen Quintin De Cuba vier wijd kreeg en Gregory Muller werd geraakt door een worp. Even later werd Daantji gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Jochem Koedijk, waarna Stijn van der Meer volgde met een 3-run double in zijn tweede slagbeurt in deze ining om er een 7-3 stand van te maken.

Neptunus scoorde het volgende punt in de derde inning toen Quintin De Cuba homerde met één uit.

Ondanks al acht punten en tien honkslagen te hebben moeten toestaan bleef José Moreno in de wedstrijd en keerde in de zesde inning terug op de heuvel. In die slagbeurt kwam Neptunus wederom tot een grote rally en scoorde dit keer negen punten op vijf honkslagen. Met lopers op het tweede en derde honk leverde Benjamin Dille een puntscorende honkslag af. De honken kwamen vol te staan toen ook Dwayne Kemp een honkslag sloeg. Gianison Boekhoudt sloeg even later ook een honkslag om weer een punt binnen te slaan. Een werperswissel volgde, want Ivar Meijer werd ingebracht en maakte zijn Hoofdklasse-debuut. Meijer voegde zich eerder in de week bij Storks. Met de honken vol gooide Meijer vier wijd op Dudley Leonora en Ruendrick Piternella, resulterend in nog eens twee punten. Meijer volgde met drie slag, maar kreeg daarna een opofferingsslag tegen van Gregory Muller en zorgde met vier wijd voor Jochem Koedijk weer voor volle honken. Tijdens de slagbeurt van volgende slagman Stijn van der Meer kwam Meijer op een count van drie-wijd-één-slag, maar hij verstapte zich, liep een lichte blessure op en er volgde een nieuwe werperswissel. Dit keer kwam Ricky Voorn, één van de twee Pitching Coaches van de ploeg, op de heuvel, maar hij kwam in de problemen. Hij gooide eerst de vierde wijdbal op Van der Meer (die op naam kwam van Meijer), waarna hij ook vier wijd gooide op Benjamin Dille en Dwayne Kemp wat nog eens drie punten opleverde. Hierna zorgde een honkslag van Gianison Boekhoudt (zijn tweede in deze slagbeurt) voor het negende punt in deze inning. Een gedwongen nul sloot de lange slagbeurt uiteindelijk af.

Na de twee punten in de eerste inning kreeg Diegomar Markwell drie opeenvolgende nullen in de tweede slagbeurt. Hij werd gesteund met een dubbelspel in de derde en schakelde weer drie slagmensen op rij uit in de vierde.

In de vijfde kwam Storks weer in scoringspositie. Met één uit kreeg Jurriaan Dijk vier wijd en werd Tyron de Windt geraakt door een worp, maar zij strandden op het tweede en derde honk.

Elton Koeiman nam de pitching voor Neptunus over in de zesde en kreeg toen ook de steun van een dubbelspel. De rechtshander moest het derde punt van Storks toestaan in de zevende inning. Met één uit sloeg Aldi Guzman een honkslag en scoorde op een 2-out double van Tyron de Windt. Hierna sloot Koeiman de inning en de wedstrijd af met een strikeout.


...Diegomar Markwell (links) en José Moreno waren de startende pitchers voor Neptunus en Storks...

...Quinlan de Windt steelt het 2e honk (links) en scoort een punt voor Storks in de 1e inning...
...Korte stop Dudley Leonora (links) en catcher Gianison Boekhoudt kunnen dat niet voorkomen; #27 = Gino Gil...

...Links: Dwayne Kemp scoort het gelijkmakende punt voor Neptunus in de eerste inning...
...Rechts: Shaldimar Daantji wordt gedwongen uitgeschakeld in de 1e inning door catcher Jurriaan Dijk...
...onder toeziend oog van HP Umpire Henri van Heijningen...

...Links: Gino Gil keert terug naar het 1e honk in de 3e inning, terwijl 1B Benjamin Dille op de bal wacht...
...Rechts: 2B Dwayne Kemp begint een dubbelspel in de derde inning...

...Links: Storks-linksvelder Aldi Guzman maakt een vangbal op fout gebied in de bullpen in de 5e inning...
...Rechts: Ivar Meijer maakte zijn debuut in relief voor Storks...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Curaçao Neptunus - Silicon Storks 17-3 (6½ inn.)
RHE
Silicon Storks2000001-360
Curaçao Neptunus701009X-17151
pitchers Storksinn.SOBBHRER
José Moreno, L (2-3)5 (*)12141313

Ivar Meijer0.214-33

Ricky Voorn0.1 (**)-2111
(*) - Moreno gooide op vijf slagmensen in de zesde inning
(**) - Voorn nam het over met een 3-1 count op de slagman, die vier wijd kreeg, wat op naam van Meijer kwam

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (6-0)521322

Elton Koeiman22-311

Homerun: Neptunus: Quintin De Cuba (2)(3e,solo,op Moreno).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Henri van Heijningen, 1B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-19:40 uur.
Speeltijd-2:05 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Wedstrijd begon 10 minuten later vanwege werkzaamheden aan het veld na regen.
Ivar Meijer (Storks) debuteert in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Regenachtig, 13,9° C; windrichting west;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 95%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.