Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juni 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS slaat toe met rally in 7e inning vs. Quick Amersfoort
English

AMERSFOORT - DSS sloeg toe met een 4-run rally in de zevende inning op zaterdag (2 juni) en brak daarmee een 1-1 stand op weg naar een 5-1 winst tegen Cityside Apartments Quick Amersfoort in de tweede wedstrijd van hun series.

DSS opende de reeks donderdagavond met een 6-3 overwinning. DSS besliste die ontmoeting vroeg, want het scoorde alle punten in de eerste drie innings.

De Haarlemse ploeg kwam tot acht honkslagen, waaronder drie van Koen Halderman, die de catching deed op zijn broer en startende pitcher Tim Halderman.

(2 juni)

Uitslagen
Compleet Speelschema
DSS opende de score snel in de eerste helft van de eerste inning op starter Colin van Laar. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Junior Martina, waarna een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Tommy van der Sanden. Hierna werd een poging tot een opofferingsstootslag van Tino van Erk gevangen door Van Laar. Die gooide de bal vervolgens naar het tweede honk om daar Martina mogelijk uit te schakelen in een dubbelspel, maar dat resulteerde in een foute aangooi en lopers op het tweede en derde honk. Een wilde worp volgde en dat stelde Martina in de gelegenheid het eerste punt te scoren.

Met één uit in de 1e2 kreeg DSS weer twee honklopers toen Koen Halderman vier wijd kreeg en Koen Werkman een honkslag sloeg. Maar hierna maakte een dubbelspel een einde aan de slagbeurt.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de derde kreeg DSS weer een scoringskans in de vierde. Met twee uit kreeg Sander Paap vier wijd en sloeg Koen Halderman een honkslag, maar de eerste werd later gedwongen uitgeschakeld op het derde honk. DSS ging weer op rij uit in de vijfde en zesde inning.

DSS-starter Tim Halderman deed het eveneens prims en kreeg de benodigde verdedigende steun. In de eerste inning kreeg de rechtshander een lead-off single tegen van Jordy Burger, maar daarna werd ook hij gesteund met een dubbelspel. Na tienslagmensen op rij te hebben uitgeschakeld gooide Halderman vier wijd op Joran Berkhout met twee uit in de vierde, maar die strandde.

Quick Amersfoort kreeg hun eerste loper in scoringspositie in de vijfde. Rachid Engelhardt opende met een infield-hit en schoof op na een opofferingsstootslag van Jules Cremer, maar bleef achter op het tweede honk.

In de zesde inning kwam Quick langszij. Met twee uit sloeg Jelle Blaauw een tweehonkslag en scoorde toen Joran Berkhout een honkslag afleverde in zijn eerste wedstrijd voor Quick. Berkhout werd eerder in de week officiëel aan het roster toegevoegd, nadat hij het seizoen was begonnen bij Silicon Storks. Hij speelde in zeven wedstrijden voor Storks en sloeg .217 (5-uit-23) met drie gescoorde punten en geen RBI's. Storks en Berkhout gingen onlangs uit elkaar en vandaag was de eerste dag dat hij gerechtigd was uit te komen voor zijn nieuwe ploeg Quick Amersfoort.

Na het gelijkmakende punt te hebben binnengeslagen stal Berkhout het tweede honk. Bryan Engelhardt volgde met een infield-hit. Berkhout schoof op naar het derde honk, maar werd uitgeschakeld op de plaat bij een poging te scoren op de aangooi naar het eerste honk en dat maakte een einde aan de inning.

In de 1e7 sloeg DSS toe met vier punten met twee uit om de 1-1 stand te doorbreken en het duel in eigen voordeel om te draaien op nieuwe pitcher Jurjen van Zijl.

Sander Paap en Koen Halderman begonnen de inning met honkslagen en schoven op na een opofferingsstootslag van Koen Werkman. De twee konden daarna niet opschuiven op een grounder van Mitchel Dautzenberg. Met het eerste honk open werd besloten Junior Martina opzettelijk vier wijd te geven. Echter, hierna volgde Tommy van de Sanden met een 2-run single om DSS op een 3-1 voorsprong te zetten. Het volgende punt werd toegevoegd op een infield-hit van Tino van Erk en toen dat werd gevolgd door een foute aangooi kon ook het vierde punt in deze inning op de scorekaarten worden genoteerd.

In de laatste twee innings kwam DSS niet meer in scoringspositie en kregen vier slagmensen drie slag, maar de 5-1 voorsprong bleek genoeg.

Quick Amersfoort kreeg een kans nog wat tot scoren te komen in de zevende en achtste inning, maar verzuimde dat te doen.

In de zevende sloeg Jules Cremer een honkslag met één uit en kreeg Remian Denis vier wijd, maar een dubbelspel maakte een einde aan de inning.

In de achtste, op nieuwe pitcher Greg Mosel, kreeg Quick de honken vol met twee uit. Lead-off hitter Wesley Bernardus kwam na een fout op het honk en Jordy Burger kreeg vier wijd. De Australische werper schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit, maar kreeg de honken vol na vier wijd voor Bryan Engelhardt. Echter, de drie lopers bleven achter toen een vangbal de slagbeurt afsloot.

Mosel kreeg drie opeenvolgende in de 2e9 om de winst te bezegelen.Quick Amersfoort - DSS 1-5
RHE
DSS100000400-581
Quick Amersfoort000001000-163
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, W (3-1)742611

Greg Mosel232---

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Colin van Laar64231-

Jurjen van Zijl, L (0-2)342543
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Efrem Silvania, 1B-Peter de Haan, 3B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Willum de Jong.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:28 uur.
Locatie-XLLease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 18,6° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 79%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.