Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juni 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins boekt kleine zege tegen HCAW
English

BUSSUM - Voor de tweede keer nam De Glaskoning Twins een kleine voorsprong, maar wist die dit keer vast te houden en won met 3-1 tegen HCAW op zaterdag (2 juni) in game 2 van hun series. Met de winst nam Twins bezit van de derde plaats, terwijl HCAW nu op de vierde plek staat.

Twins nam een 1-0 voorsprong in de eerste helft van de derde inning en verhoogde die naar 3-0 in de laatste twee innings. HCAW scoorde hun enige punt in de negende slagbeurt.

Donderdagavond nam Twins eveneens een vroege voorsprong met het scoren van een punt in de tweede inning. Twins wist die voorsprong ook toen aanvankelijk vast te houden, maar in de achtste scoorde HCAW tweemaal en voegde een punt toe in de negende om met 3-1 te winnen.

Drie werpers hield HCAW beperkt op slechts vier honkslagen.

(2 juni)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Twins opende de score in de derde inning, maar de ploeg was al in scoringspositie gekomen in de tweede slagbeurt. Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste inning door HCAW-starter Kaj Timmermans kreeg Twins op het honk met twee uit in de volgende inning. Bob van der Meer en Dave Janssen sloegen beiden een honkslag, maar bleven achter.

In de 1e3 nam Twins een 1-0 voorsprong. Brian Biezen begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Jarreau Martina. Hierna scoorde Biezen op een tweehonkslag van Ruar Verkerk, die later het derde honk bereikte via een wilde worp, maar vervolgens strandde.

Nadat hij het punt had toegestaan gooide Kaj Timmermans een aantal prima innings, want hij kreeg drie opeenvolgende nullen in de volgende vier slagbeurten. Daarmee hield de rechtshander Twins zowel hitloos als puntloos. Maar hij moest weer een punt incasseren in de achtste slagbeurt.

Intussen slaagde HCAW er niet in iets terug te doen.

In de eerste vijf innings sloeg HCAW slechts drie honkslagen op starter Mic van de Ven en kwam maar eenmaal in scoringspositie. In zowel de eerste als de tweede inning werd Van de Ven gesteund met een dubbelspel. In de derde slagbeurt begon (voormalig Twins-speler) Denzel Bryson met vier wijd. Met één uit bereikte hij het derde honk toen er een outfield-fout volgde op een honkslag van Julian Rip, wat voor lopers 'op de hoeken' zorgde. Echter, Rip ging uit bij een steelpoging en een grounder maakte een einde aan de slagbeurt. HCAW liet een loper achter op het eerste honk in de vierde inning, waarna de ploeg op rij uitging in de vijfde.

Met een 1-0 achterstand kreeg HCAW een kans langszij te komen in de zesde, maar slaagde daar niet in. Jakob Syrén nam de pitching over voor Twins en begon met een strikeout. De Zweedse rechtshander kwam ook tot drie slag op volgende slagman Jeandro Tromp, maar die kwam na een wilde worp op het eerste honk. Tromp werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Delano Selassa. Hierna eindigde een grounder van Roelie Henrique in een foute aangooi en dat bezorgde HCAW lopers op het tweede en derde honk. Zij bleven achter, want Syrén sloot de inning af met drie slag voor powerhitter Vince Rooi.

In de 1e8 voegde Twins een onverdiend punt toe om de voorsprong te verdubbelen, nadat 14 slagmensen op rij waren uitgeschakeld. Lead-off hitter Nick Peels kwam na een fout op het honk, schoof op naar het derde honk op een honkslag van Brian Biezen en scoorde op een opofferingsslag van Jarreau Martina. Even later stal Biezen het tweede honk, maar kort erna werd hij via een pick-off uitgeschakeld. Tijdens de pick-off slide Biezen terug richting honk, maar daar kwam het tot een botsing met korte stop Delano Selassa, die daarbij een enkel-blessure opliep. Selassa was niet in staat verder te spelen en moest ondersteund worden bij het verlaten van het veld. Hij ging voor onderzoek naar het ziekenhuis, maar het duurt nog een paar dagen om de status van de blessure te bepalen.

In de 2e8 beklom de Japanse rechtshander Shogo Nakashima de heuvel voor Twins. Hij zag lead-off hitter Julian Rip het honk bereiken na een fout, maar een dubbelspel volgde.

Twins voegde een 'insurance run' toe in de 1e9 op reliever Oscar Meuris. Die kreeg een lead-off single tegen van Sam Kennelly, die opschoof na een opofferingsstootslag van Dennis De Quint en scoorde op een honkslag van Jarreau Martina. Er volgde nog een honkslag van Bob van der Meer, maar Meuris sloot daarna af met twee strikeouts.

In de 2e9 wist HCAW hun enige punt te scoren. Roelie Henrique begon met een stootslag-honkslag en schoof op na een wilde worp. Maar daar bleef het bij voor HCAW.HCAW - De Glaskoning Twins 1-3
RHE
De Glaskoning Twins000000021-381
HCAW010000000-160
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Mic van de Ven, W (2-0)5213--

Jakob Syrén, H (1)241---

Shogo Nakashima, SV (1)21-111

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (1-5)811421

Oscar Meuris12-311
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-John Beltman, 1B-Henny Jansen, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Renate Vork.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:39 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18,8° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 79%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.