Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar)

Series-opener Hoofddorp Pioniers vs. DSS eindigt in gelijkspel
English

HOOFDDORP - De opener van de 3-game series tussen Hoofddorp Pioniers en DSS eindigde op een frisse donderdagavond (3 mei) in een 3-3 gelijkspel na tien innings.

Hoofddorp Pioniers stond met 2-0 voor na zeven innings en leek op weg te zijn naar hun eerste overwinning van het seizoen. Echter, na een werperswissel scoorde DSS driemaal in de eerste helft van de achtste inning. Pioniers kwam langszij in hun achtste beurt.

De wedstrijd kreeg nog een verlenging, maar eindigde na tien complete innings omdat de curfew-tijd van 22:30 uur was bereikt. Volgens de reglementen mag er niet meer aan een nieuwe inning worden begonnen als deze tijd wordt bereikt tijdens avondwedstrijden. En dus eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel.

Pioniers sloeg tien honkslagen, DSS slechts vijf. Midvelder Mark Smit sloeg 3-uit-5 voor Pioniers en had twee binnengeslagen punten.

(3 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema




Hoofddorp Pioniers scoorde een punt in de eerste en zesde inning en stond met 2-0 voor na zeven complete innings. Startende pitcher Lars Huijer had wederom een prima optreden voor Pioniers, net zoals in de seizoen-opener van een week geleden tegen Curaçao Neptunus. In dat duel kwam hij in slechts één inning in de problemen en moest toen wel vier punten toestaan. Vanavond hield hij DSS puntloos, stond slechts drie honkslagen toe en schakelde negen slagmensen met drie slag uit, terwijl hij maar één vrije loop weggaf. Hij verliet de heuvel met een 2-0 voorsprong, maar hierna verzuimde de bullpen de voorsprong vast te houden.

DSS kreeg slechts twee honklopers in scoringspositie op Huijer, die werd gesteund met twee dubbelspelen.

In de tweede inning kreeg de rechtshander een one-out single tegen van Tommy van de Sanden, die het tweede honk stal met twee uit, maar Huijer sloot af met een strikeout.

In de derde inning opende Sander Paap, die vorig jaar voor Pioniers speelde, met vier wijd, maar hij werd uitgeschakeld op een stootslag van Devano Pieter. De laatste bereikte het tweede honk na een grounder, maar strandde daar.

In de vierde kreeg Huijer een lead-off single tegen van Tino van Erk, maar zijn verdediging maakte vervolgens een dubbelspel. De rechtshander gooide driemaal drie slag in de vijfde en voegde nog eens twee strikeouts toe in de zesde. Huijer kreeg nog een lead-off single tegen van Van Erk in de zevende, maar ook nu volgde een dubbelspel.

Intussen had Pioniers tweemaal gescoord op de Australische rechtshander Greg Mosel, die ook de coach is van het tweede team van DSS, dat uitkomt in de Overgangsklasse.

In de eerste inning scoorde Pioniers een onverdiend punt. Lead-off hitter Joey Eeman bereikte het honk na een fout en stal het tweede honk. Met één uit scoorde hij toen ook Glenn Bakker na een fout op het honk kwam.

In de tweede inning maakte DSS nog een fout op een grounder van lead-off hitter Mark Smit. Hij stal eveneens het tweede honk, maar werd daar achtergelaten.

In de volgende twee innings bereikte Pioniers weer de honken, maar een aantal lopers werd uitgeschakeld. In de derde opende Joey Eeman met een infield-hit, maar ging uit bij een steelpoging. In de vierde begon Jelle Kroft met een honkslag. Hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Mark Smit, die even later uitging bij een steelpoging na een pick-off.

De 2e5 begon met een opmerkelijk moment. Leandro Anasagasti begon voor Pioniers en sloeg een grounder naar het tweede honk, waarna een foute aangooi richting eerste honk volgde. Anasagasti bereikte het honk, maar werd even later alsnog uitgeschakeld. Catcher Sander Paap dekte de aangooi en gooide de bal naar eerste honkman Tino van Erk, die Anasagasti uittikte (423). Hierna sloegen Duco Nuijten en Joey Eeman een honkslag, maar zij bleven achter.

Pioniers verdubbelde de voorsprong in de zesde inning. Glenn Bakker begon met vier wijd, stal het tweede honk en bereikte het derde honk met één uit op een grounder. Bakker scoorde toen Mark Smit volgde met een honkslag.

Nadat de DSS-verdediging een dubbelspel had gemaakt in de 2e7 sloeg de ploeg toe met drie punten in de 1e8. Dat werd gedaan op Ryan Oduber, die de pitching had overgenomen van Lars Huijer. Oduber begon met vier wijd voor lead-off hitter Koen Halderman. De linkshander volgde met een strikeout, maar gooide daarna weer vier wijd op Sander Paap Hierna kreeg hij een 2-run double tegen van Devano Pieter en dat bracht de stand in evenwicht. Volgende slagman Kevin Nieveld sloeg een 'comeback-grounder' naar Oduber, maar die maakte een foute aangooi en dat stelde Pieter in de gelegenheid te scoren. Nieveld schoof op naar het tweede honk, waar hij achterbleef, maar DSS stond met 3-2 voor.

De voorsprong was van korte duur, want Pioniers kwam langszij in hun achtste slagbeurt. De ploeg verzuimde wat meer tot scoren te komen, want er bleven drie lopers achter. Met één uit kreeg Pioniers de honken vol op reliever Tim Halderman, die de pitching in de voorgaande inning had overgenomen. Halderman raakte Glenn Bakker met een worp, waarna hij vier wijd gooide op Jelle Kroft en een honkslag tegen kreeg van Tyler Boersma. Dat zorgde voor een nieuwe werperswissel, want Reggie Bomberg werd ingebracht. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Mark Smit die de gelijkmaker over de plaat bracht. Een vangbal op fout gebied en een strikeout volgden en zodoende bleven er drie lopers achter.

In de 1e9 werd Angelo Wicklert de nieuwe werper voor Pioniers. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Omar Williams, maar hij schakelde de volgende drie slagmensen met drie slag uit. Pioniers liet een loper achter op het eerste honk in hun negende slagbeurt en dus volgde er een verlenging.

In de 1e10 opende Sander Paap voor DSS met een stootslag-honkslag op nieuwe pitcher Alexander Valdez, die daarna eveneens driemaal drie slag gooide. In deze inning ging DSS 3B Coach Jeroen Seggelink in discussie over een mogelijke schijn en werd weggestuurd door Home Plate Umpire Stenar van Groningen Schinkel.

In de 2e10 keerde Reggie Bomberg terug om weer te gooien voor DSS, maar hij liep een blessure op bij het betreden van het veld en moest worden vervangen door Mike Groen. Hij kreeg een 2-out single tegen van Mark Smit, zijn derde honkslag in de wedstrijd, maar een grounder sloot de slagbeurt af. En dat maakte ook een einde aan de wedstrijd, want de 22:30 curfew-tijd was inmiddels bereikt.



Hoofddorp Pioniers - DSS 3-3 (10 inn.)
RHE
DSS000000030 0-353
Hoofddorp Pioniers100001010 0-3103
(wedstrijd afgesloten na tien complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-regel)
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Greg Mosel671521

Tim Halderman1.1-1211

Reggie Bomberg, BS (1)1.23-2--

Mike Groen1--1--

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer7913--

Ryan Oduber, BS (1)122132

Angelo Wicklert131---

Alexander Valdez13-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Henri van Heijningen,
3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Scoreboard Operator-Ilja Schinkel.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:01 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Greg Mosel (DSS) debuteerde in de Hoofdklasse.
Jeroen Seggelink (3B Coach DSS) weggestuurd in 1e10 door HP Umpire Stenar van Groningen Schinkel wegens het maken van opmerkeringen met betrekking to schijn.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12,4° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 54%.




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.