Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 juni 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS completeert 'sweep' tegen Quick Amersfoort
English

HAARLEM - Met een comfortabele 10-4 overwinning op zondag (3 juni) completeerde DSS een '3-game sweep' tegen Cityside Apartments Quick Amersfoort. Met de winst kroop de Haarlemse ploeg weer dichter naar de derde en vierde plaats.

DSS opende de series donderdagavond met een 6-3 overwinning. DSS besliste dat duel al vroeg door zes punten te scoren in de eerste drie innings.

Op zaterdag sloeg DSS toe met een 4-run rally in de zevende inning om met 5-1 te winnen.

DSS had vandaag een productieve middag en kwam tot 16 honkslagen, waaronder vijf van Djewi De Lanoi en een homerun van Denzel Richardson. Alle negen spelers in de startende line-up sloegen minimaal één honkslag. Quick maakte zes fouten in het duel van vandaag.

(3 juni)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Aanvankelijk stond DSS met 1-0 achter halverwege de tweede inning. De ploeg kwam daarna tot een rally van vijf punten in de vierde slagbeurt en nam meer afstand in de volgende innings.

In de eerste helft van de eerste inning opende Quick Amersfoort de score met een onverdiend punt op starter Scott Prins, die zijn tweede optreden (en eerste start) maakte voor DSS. Prins startte in plaats van rechtshander Tom Stuifbergen. Een week geleden werd hij uit voorzorg aan de kant gehouden vanwege een lichte blessure. Voor deze reeks werd hij aangekondigd als mogelijke starter voor Game 3, maar werd ook nu niet ingezet.

Voor twins bereikte lead-off hitter Jordy Burger het honk op een fout in de eerste inning, schoof op na een opofferingsstootslag van Jelle Blaauw en stal het derde honk met twee uit. Burger scoorde vervolgens op een honkslag van Joran Berkhout.

De voorsprong was van korte duur. Quick werd op rij uitgeschakeld in de 1e2 door Prins, waarna DSS de leiding overnam in de thuishelft van deze slagbeurt. Denzel Richardson opende met een homerun op starter Jos de Jong om langszij te komen. Voor Richardson was dit zijn derde homerun van het seizoen en hij deelt de koppositie nu met Aldi Guzman (Storks) en Bryan Engelhardt (Quick Amersfoort). Met één uit kreeg Kevin Nieveld vier wijd en schoof op toen een pick-off in een fout eindigde. Met twee uit scoorde Nieveld het leidende punt op een honkslag van Djewi De Lanoi, die in zijn eerste wedstrijd sinds 10 mei speelde. Hij was herstellende van een blessure, maar had vandaag een prima aanvallende dag, sloeg 5-uit-5 met een tweehonkslag, scoorde tweemaal en sloeg twee punten binnen.

Na lopers te hebben achtergelaten op het eerste en derde honk in de derde inning kwam DSS tot een rally van vijf punten op vier hits in de vierde slagbeurt. Sander Paap en Djewi De Lanoi begonnen met honkslagen en schoven op na een opofferingsstootslag van Mitchel Dautzenberg. Ze scoorden toen Junior Martina volgde met een opofferingsslag en Koen Halderman een honkslag toevoegde. Met Tommy van de Sanden in het slagperk kreeg Halderman het tweede honk toegewezen na schijn. Dat leidde tot een reactie van Quick-pitcher Jos de Jong, die vervolgens werd weggestuurd door Home Plate Umpire Martijn Bosschaart. Met een 2-wijd-0-slag count nam Aaron Isenia de pitching over en gooide vier wijd op Van de Sanden, die op naam kwam van De Jong. Hierna had Isenia wat problemen met zijn controle. Hij zag Halderman opschuiven na een wilde worp, waarna hij scoorde toen Isenia nog een wilde worp liet noteren. Op deze tweede wilde worp schoof Van de Sanden op naar het tweede honk en bereikte het derde honk toen daar een foute aangooi op volgde. Hij scoorde op een infield-hit van Denzel Richardson, die even later een volgend honk bereiken op de derde wilde worp van Isenia. Hierna stal Richardson het derde honk en kreeg Tino van Erk vier wijd. De laatste leek gedwongen uitgeschakeld te worden op het tweede honk op een grounder van Kevin Nieveld, maar hierop werd weer een fout gemaakt, was iedereen safe en kwam Richardson tot scoren. Isenia sloot de inning af met een strikeout, maar DSS stond nu met 7-1 voor.

Quick scoorde hun tweede punt in de 1e4. Met twee uit kwam Rachid Engelhardt op het honk via een infield-hit, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Jules Cremer. Echter, de inning eindigde toen Cremer werd uitgeschakeld, nadat hij te ver over over tweede honk was doorgelopen terwijl Engelhardt scoorde.

DSS nam meer afstand in de volgende drie innings.

In de vijfde opende Djewi De Lanoi met een tweehonkslag, stal het derde honk en scoorde op een wilde worp. Hierna kregen Mitchel Dautzenberg en Junior Martina vier wijd. Jasper Popken nam daarna de pitching over en werd gesteund met een dubbelspel.

In de zesde, met twee uit, sloegen Kevin Nieveld en Sander Paap een honkslag. Een punt werd daarna gescoord op een volgende honkslag van Djewi De Lanoi. DSS kreeg de honken vol toen Mitchel Dautzenberg de vierde opeenvolgende honkslag sloeg, maar drie lopers bleven achter.

DSS scoorde het tiende punt in de zevende. Met één uit sloeg Tommy van de Sanden een honkslag en scoorde op een 2-out double van Tino van Erk.

Intussen werd Quick Amersfoort puntloos gehouden. Met een 8-2 achterstand kwam de ploeg weer in scoringspositie in de 1e6 op nieuwe pitcher Mike Groen. Met één uit raakte hij Jelle Blaauw met een worp en kreeg een honkslag tegen van Bryan Engelhardt, maar sloot daarna af met twee strikeouts.

Mike Groen kreeg drie opeenvolgende nullen in de zevende, maar gooide vier wijd op lead-off hitter Kai Berkel in de achtste. Die schoof op na een one-out single van Jelle Blaauw, maar Groen sloot wederom af met twee strikeouts. Groen gooide zevenmaal drie slag in de drie innings die hij gooide.

Nu met een 10-2 achterstand scoorde Quick tweemaal in de 1e9 op nieuwe pitcher Kevin Nieveld, die in de voorgaande acht innings de tweede honkman was. Hij gooide vier wijd op Rachid Engelhardt, waarna hij een puntscorende driehonkslag tegen kreeg van Jules Cremer en een opofferingsslag van Remian Denis. Maar hierna maakten een vangbal en groundout een einde aan de inning.DSS - Quick Amersfoort 10-4
RHE
Quick Amersfoort100100002-466
DSS02051110X-10161
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Jos de Jong, L (2-4)3.212665

Aaron Isenia0.1 (*) (**)13221

Jasper Popken3--622

Mark Kolner11-2--
(*) - Isenia neemt over met 2-wijd-0-slag count op slagman, die 4 wijd krijgt wat op naam van De Jong komt
(*) - Isenia gooide op drie slagmensen in de vijfde inning

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Scott Prins, W (1-0)54-321

Mike Groen3712--

Kevin Nieveld1-1122

Homerun: DSS: Denzel Richardson (3)(2e,solo,op De Jong).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Martijn Bosschaart, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-André Ficken.
Official Scorer-Brigitte Brands.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Scoreboard Operator-Edward van Dijck.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:48 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Pitcher Jos de Jong (Quick Amersfoort) weggestuurd in 2e4 door Home Plate Umpire Martijn Bosschaart voor reactie na schijn-call.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,4° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 69%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.