Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos & Alfred Cop)

Neptunus beslist duel met 8-run rally in 7e inning
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus versloeg HCAW zaterdagmiddag (5 mei) met 12-2. Neptunus stond halverwege de zevende inning slechts met 4-2 voor, maar de thuisploeg kwam daarna tot een rally van acht punten om het duel af te sluiten via de mercy-regel.

In de wedstrijd van vandaag, die werd gespeeld op Nationale Bevrijdingsdag, kwam Neptunus tot 19 honkslagen, waaronder acht die werden geslagen in de zevende inning. Benjamin Dille sloeg 4-uit-4, scoorde tweemaal en had drie binnengeslagen punten. Gregory Muller sloeg drie honkslagen, had eveneens drie binnengeslagen punten en scoorde tweemaal. Alle negen spelers in de slagvolgorde sloegen minimaal één honkslag. Met uitzondering van catcher Quintin De Cuba scoorden alle spelers minimaal één punt.

Donderdagavond besliste Neptunus de wedstrijd ook pas laat. De ploeg stond toen slechts met 1-0 voor na vier innings, maar won uiteindelijk comfortabel met 9-1. Neptunus sloeg 16 honkslagen in de series-opener.

(5 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Het was HCAW dat de score opende in de eerste helft van de eerste inning op rechtshander Orlando Yntema. De ploeg verzuimde de voorsprong uit te breiden en liet drie lopers achter. Jeandro Tromp begon met een honkslag en de honken kwamen vol te staan met één uit toen ook Roelie Henrique een honkslag sloeg en Vince Rooi vier wijd kreeg. Bryce Cherry volgde met een puntscorende honkslag om HCAW een vroege voorsprong te bezorgen. Maar drie lopers bleven achter toen de volgende twee slagmensen werden uitgevangen.

In de volgende twee innings kreeg HCAW weer een kans tot scoren te komen, maar beide keren bleef een loper achter op het tweede honk. In de tweede slagbeurt stond Denzel Bryson op het tweede honk met één uit, maar daarna schakelde Yntema de volgende twee slagmensen met drie slag uit. In de derde was het Vince Rooi die op het tweede honk stond met twee uit toen Yntema wederom afsloot met een strikeout. In de vijf innings die hij gooide kwam Yntema tot negenmaal drie slag.

Neptunus kwam in scoringspositie in hun eerste slagbeurt op Dennis Burgersdijk. Met één uit kreeg de rechtshander honkslagen tegen van Benjamin Dille en Dwayne Kemp, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel. In de tweede inning kreeg Burgerdsdijk een lead-off single tegen van Shaldimar Daantji, maar die ging even later uit bij een steelpoging.

Neptunus kwam langszij met twee uit in de 2e3. Darryl Collins begon met een tweehonkslag, maar werd daarna uitgeschakeld op een grounder richting derde honk van volgende slagman Jochem Koedijk. Met twee uit schoof Koedijk op na een honkslag van Benjamin Dille en scoorde op een honkslag van Dwayne Kemp. Neptunus liet daarna lopers achter op het eerste en derde honk.

Neptunus verzuimde de leiding te nemen in de vierde. Shaldimar Daantji begon met een honkslag. Hij schoof op na een grounder en een honkslag van Gregory Muller, maar zij strandden op het eerste en derde honk.

Nadat HCAW weer een loper in scoringspositie had achtergelaten in de 1e5 scoorde Neptunus tweemaal in hun vijfde slagbeurt. De ploeg kreeg lopers 'op de hoeken' toen Stijn van der Meer en Benjamin Dille beiden een honkslag sloegen. Hierna volgde een dubbele run-down. Dudley Leonora sloeg de bal richting derde honkman Vince Rooi. Van der Meer vertrok, maar kwam in een run-down tussen het derde honk en de plaat, terwijl Dille opschoof naar het tweede honk. Van der Meer wist veilig terug te keren naar het derde honk, maar intussen was Dille daar ook aangekomen en hij kwam vervolgens in de tweede run-down. Dit keer was Van der Meer succesvoller en scoorde, terwijl Dille veilig het derde honk wist te bereiken. Ondertussen was ook Leonora in deze situatie opgeschoven naar het tweede honk. Even later scoorde Dille het volgende punt na een wilde worp.

...Denzel Bryson breekt zijn knuppel als slagman van HCAW...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
HCAW kreeg weer een scoringskans in de 1e6 op nieuwe werper Jiorgeny Casimiri, die de honken snel vol kreeg. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Seb Visser, waarna hij een one-out single tegen kreeg van Kevin Weijgertse en vier wijd gooide op Denzel Bryson. Een gedwongen nul op de plaat volgde op een grounder van Jeandro Tromp en een grounder richting eerste honk sloot de slagbeurt en dat betekende dat HCAW voor de tweede keer drie lopers achterliet.

Neptunus voegde een punt toe in de 2e6. Lead-off hitter Gregory Muller kwam na een fout op het honk, schoof op naar het tweede en derde honk na twee doorgeschoten ballen, terwijl Darryl Collins vier wijd kreeg. Muller scoorde op een infield-hit van Jochem Koedijk om de stand op 4-1 te brengen. Met één uit schoven Collins en Koedijk op na een opofferingsstootslag, maar strandden op het tweede en derde honk.

HCAW halveerde de achterstand in de 1e7 op Casimiri. Met twee uit (dubbelspel) sloeg Bryce Cherry een honkslag en bereikte het tweede honk op een wilde worp terwijl Seb Visser drie slag kreeg. Hij scoorde toen Patrick Bok volgde met een honkslag.

Met een voorsprong van slechts 4-2 besliste (en eindigde) Neptunus de wedstrijd met een 8-run rally in de 2e7. Er kwamen dertien slagmensen aan slag, die samen acht honkslagen sloegen. Dudley Leonora en Shaldimar Daantji begonnen met honkslagen. Met één uit voerden de twee een 'double-steal' uit, waarna ze scoorden op een honkslag van Gregory Muller. Dat zorgde voor een werperswissel, want Moreno Vork nam het over van Dennis Burgersdijk. Vork gooide vier wijd op Darryl Collins en kreeg een honkslag tegen van Jochem Koedijk, zodat de honken vol kwamen te staan. Een punt werd daarna gescoord toen hij vier wijd gooide op Stijn van der Meer en Benjamin Dille volgde met een 'baseclearing, 3-run double' om er een 10-2 stand van te maken. Even later scoorde Dille het volgende punt toen Dwayne Kemp na een fout op het honk kwam. In zijn tweede slagbeurt in de inning sloeg Dudley Leonora opnieuw een honkslag en na een vangbal kwamen de honken weer vol te staan toen ook Quintin De Cuba een honkslag sloeg. De wedstrijd eindigde even later via de mercy-regel toen Gregory Muller een puntscorende, walk-off single produceerde die de stand op 12-2 bracht.


...Links: Dennis Burgersdijk had een prima start voor HCAW...
...Rechts: Korte stop Roelie Henrique tikt Darryl Collins uit in de 3e inning, terwijl 3B Umpire Edwin Louisa in de actie kijkt...
(© Beide Foto's: Alfred Cop Fotografie)

...Links: Orlando Yntema was de startende werper voor Neptunus...
...Rechts: Bryce Cherry sloeg het eerste punt binnen voor HCAW in de 1e inning...

...Links: Kevin Weijgertse wordt gedwongen uitgeschakeld door 2B Dwayne Kemp in de 2e inning...
...Rechts: Dwayne Kemp sloeg het gelijkmakende punt binnen voor Neptunus in de 3e inning...

...Links: Hoofd Coach Ronald Jaarsma als coach op het 3e honk voor Neptunus...
...Rechts: Darryl Collins reageert na te zijn uitgeschakeld op het 3e honk in de 3e inning...
...Rechts staan 3B Vince Rooi en SS Roelie Henrique...

...Links: Roelie Henrique sloeg 2-uit-3 voor HCAW...
...Rechts: Seb Visser staat op het punt contact te maken voor HCAW...

...Links: Jochem Koedijk duikt terug naar het 1e honk tijdens een pick-off naar 1B Patrick Bok...
...Rechts: Kevin Weijgertse glijdt richting 2e honk waar korte stop Dudley Leonora de bal ontvangt...

...Vince Rooi (links) hoopt dat de door Stijn van der Meer geslagen bal in de 5e inning fout gaat...
...Rechts delen Van der Meer, 1B Patrick Bok en 1B Umpire Jos van Eijsden een lach als de bal goed blijft...

...In de 5e inning komt Stijn van der Meer (rechts) in een run-down na een grounder van Dudley Leonora (links)...
...Catcher Denzel Bryson drijft Van der Meer naar het 3e honk, waar Benjamin Dille is gearriveerd...

...Links: Stijn van der Meer bereikt veilig het 3e honk tijdens de run-down, waarna Benjamin Dille in een andere run-down komt...
...Vanaf links: Umpire Edwin Louisa, SS Roelie Henrique, 3B Vince Rooi, Stijn van der Meer, C Denzel Bryson en Benjamin Dille...
...Rechts stopt catcher Denzel Bryson de tweede run-down om te voorkomen dat Van der Meer een punt scoort...

...Dudley Leonora steelt het 3e honk in de 7e inning, terwijl 3B Vince Rooi de bal heeft ontvangen...

...Jiorgeny Casimiri (links) en Moreno Vork sloten af voor Neptunus en HCAW...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Curaçao Neptunus - HCAW 12-2 (7 inn.)
RHE
HCAW1000001-282
Curaçao Neptunus0010218-12190
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning)
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, L (0-1)6.1311476

Moreno Vork0.1-2554

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (2-0)583511

Jiorgeny Casimiri, SV (1)223311
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:33 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,6° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 46%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.