Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Quick Amersfoort wint op 'walk-off single'
English

AMERSFOORT - Cityside Apartments Quick Amersfoort stond zaterdagmiddag (5 mei) met 5-2 achter, maar draaide het duel in eigen voordeel om vanaf de zevende inning en won met 6-5 van Silicon Storks.

Afgelopen donderdagavond brak Quick Amersfoort een 3-3 stand met een 4-run rally in de vijfde inning en won met 11-8 in de series-opener.

Op Nationale Bevrijdingsdag 'outhitte' Storks Quick Amersfoort met 10-7, maar maakte ook vier fouten. De ploeg nam een vroege 2-0 voorsprong, maar zag Quick langszij komen. In de vijfde en zesde inning werden drie punten toegevoegd, maar opnieuw verzuimde de Haagse ploeg de voorsprong vast te houden. Quick Amersfoort kwam langszij door te scoren in de zevende en achtste inning, waarna de wedstrijd werd beslist met twee uit in de negende.

(5 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Storks opende de score met een punt in de eerste helft van de eerste inning op startende pitcher Colin van Laar. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Gino Gil, die hiermee zijn Hoofdklasse-debuut maakte. Gil werd in scoringspositie gebracht via een opofferingsstootslag van Jurriaan Dijk. Hij scoorde vervolgens op een 2-out triple van Runai Coran, die op het derde honk strandde, want Van Laar sloot af met een strikeout.

Storks verdubbelde de voorsprong in de tweede inning. Lead-off hitter Aldi Guzman kwam na een fout op het honk en schoof op naar het derde honk na een honkslag van Philip Brandl. Guzman scoorde toen Sergio Schoop (die ook debuteerde) in een dubbelspel sloeg. Van Laar sloot weer af met een strikeout, maar Quick stond nu met 2-0 achter.

In de volgende twee innings kwam Van Laar niet in de problemen en werd gesteund met twee punten door zijn teamgenoten.

Met een 1-0 achterstand kwam Quick Amersfoort dicht bij de gelijkmaker in hun eerste slagbeurt, maar liet toen lopers achter op het eerste en derde honk toen Storks-starter Martin Kram eveneens afsloot met een strikeout. In de volgende slagbeurt kwam de thuisploeg opnieuw in scoringspositie, maar dit keer strandden de lopers op het eerste en tweede honk.

Nu met een 2-0 achterstand had Quick een productieve derde inning en kwam langszij, maar het had meer kunnen scoren. Met één uit kwam Rachid Engelhardt na een fout op het honk, waarna hij scoorde toen zijn broer Bryan Engelhardt homerde. Voor Engelhardt was dit zijn eerste Hoofdklasse-homerun sinds 10 juli 2016. Op die dag, als speler van Kinheim, sloeg Engelhardt een solo-homerun in de zesde inning tegen UVV. Voor Engelhardt was de homerun van vandaag de 80e in zijn Hoofdklasse-loopbaan. Hij leidde de hoogste afdeling achtmaal in homeruns, waarvan drie jaar op rij (2013-2015). Vorig seizoen speelde Engelhardt niet in de Hoofdklasse. Hij verhuisde toen tijdens het seizoen naar Quick Amersfoort met wie hij toen uitkwam in de Overgangsklasse.

Na de homerun van Engelhardt kreeg Quick nog een scoringskans. Tijmen Takke sloeg een honkslag en met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Jules Cremer en Luigino Rosaria beiden werden geraakt door een worp. De inning eindigde met een 'force play-grounder' en zo bleven er drie lopers achter.

Storks hernam de leiding in de 1e5. Sergio Schoop begon met vier wijd en kwam in scoringspositie na een wilde worp. Met één uit bereikte hij het derde honk na een honkslag van Gino Gil, waarna hij scoorde toen ook Joran Berkhout een honkslag sloeg.

Storks voegde nog eens twee runs toe in zesde, die beide vanwege een fout onverdiend waren. Met één uit kreeg Aldi Guzman vier wijd. De ploeg kreeg vervolgens lopers op het tweede en derde honk toen een grounder van Philip Brandl eindigde in een foute aangooi. Dat leidde ook tot een werperswissel, want Luis Figuera Roman nam het over van Colin van Laar. De Venezolaanse rechtshander werd begroet met een puntscorende honkslag van Sergio Schoop, waarna het volgende punt werd toegevoegd op een grounder van Tyron de Windt.

Quick werd het zwijgen opgelegd in de drie middelste innings. De ploeg kreeg toen maar twee honklopers, waarvan er één op het eerste honk werd uitgeschakeld na een pick-off van reliever José Moreno.

In de 2e7 verkleinde Quick de achterstand naar 5-4 door tweemaal te scoren op José Moreno, die het werpen in de voorgaande inning had overgenomen en toen begon met de hierboven genoemde succesvolle pick-off. Maar in de zevende begon hij met vier wijd voor Jelle Blaauw en Rachid Engelhardt. Met één uit schoven de twee op na een wilde worp, waarvan beiden scoorden toen Tijmen Takke volgde met een honkslag. Vorig seizoen waren Takke en Moreno teamgenoot van elkaar bij Pickles UVV. Met Takke op het tweede honk kreeg Remian Denis vier wijd. Quick kreeg daarna opnieuw lopers op het tweede en derde honk na een grounder, maar zij bleven achter toen pinch-hitter Jos de Jong een pop-fly sloeg.

Storks liet wederom een loper in scoringspositie achter in de 1e8, waarna Quick langszij kwam in de thuishelft van de inning. Jordy Burger begon met vier wijd, schoof op na een OSS van Wesley Bernardus en bereikte het derde honk na een vangbal. Met twee uit scoorde Burger het gelijkmakende punt na een honkslag van Bryan Engelhardt.

Met twee uit in de 1e9 kreeg Storks twee honklopers toen Runai Coran (die 3-uit-5 sloeg) en Kendrick Delima beiden een honkslag sloegen. Hierna sloot Luis Figuera Roman af met een strikeout.

Even later besliste Quick de wedstrijd. Met één uit kwam Jules Cremer op het honk na een fout. Met twee uit stal hij het tweede honk, waarna hij het winnende punt scoorde op een 'walk-off single' van Jordy Burger.Quick Amersfoort - Silicon Storks 6-5
RHE
Silicon Storks110012000-5104
Quick Amersfoort002000211-673
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de negende inning)
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Martin Kram5.152421

José Moreno, BS (2), L (1-1)3.1-4343

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Colin van Laar5.173552

Luis Figuera Roman, W (2-0)3.26-5--

Homerun: Quick: Bryan Engelhardt (1)(3e,2-run,op Kram).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Henri van Heijningen, 1B-Jeroen Rekveld,
3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Technical Commissioner-Jan Kuipers.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Willum de Jong.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-3:05 uur.
Locatie-XLLease Sportpark 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Gino Gil en Sergio Schoop (beiden Storks) debuteren in de Hoofdklasse.
Gino Gil (Storks) slaat een honkslag in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt in de eerste inning.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,3° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 39%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.