Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus completeert tweede 'sweep' van seizoen
English

BUSSUM - Curaçao Neptunus won zondagmiddag (6 mei) met 5-1 van HCAW om hun tweede '3-game sweep' van het seizoen te completeren.

Een week geleden won Neptunus ook hun eerste series van het seizoen tegen Hoofddorp Pioniers.

Neptunus besliste de eerste wedstrijden van de reeks tegen HCAW pas laat. Donderdagavond stond de ploeg slechts met 1-0 voor na vier innings, maar won uiteindelijk comfortabel met 9-1. Zaterdag was Neptunus met 12-2 te sterk voor HCAW. In dat duel stond Neptunus halverwege de zevende inning maar met 4-2 voor, maar kwam daarna tot een rally van acht punten om de ontmoeting via de mercy-regel at te sluiten.

De wedstrijd van vandaag had aanvankelijk 14:30 uur als aanvangstijd. Dat werd eerder in de week gewijzigd in 14:05 vanwege een mogelijk rechtstreeks verslag op televisie. Echter, vanwege belangrijke ontknopingen in volleybal en hockey ging de registratie niet door, maar desodanks begon het duel toch om 14:05 uur.

Voor de derde opeenvolgende wedstrijd (en vijfde in zes gespeelde ontmoetingen) bereikte Neptunus de dubbele cijfers met honkslagen. Na 16 hits in de opener en 19 op zaterdag liet de ploeg vandaag 12 honkslagen noteren.

(6 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Neptunus stond halverwege de zevende inning met 5-0 voor, maar vandaag had de ploeg geen extra punten nodig, zoals het geval was in de eerste twee wedstrijden van de reeks tegen HCAW. Vandaag scoorde HCAW maar eenmaal en dat werd gedaan in de tweede helft van de zevende inning.

Neptunus kreeg hun eerste loper in scoringspositie in de eerste helft van de eerste inning met twee uit. Dwayne Kemp sloeg toen een honkslag en stal het tweede honk, maar bleef achter.

In de tweede slagbeurt opende Neptunus de score op starter Kaj Timmermans. Shaldimar Daantji begon met een honkslag, schoof op na een wilde worp, waarna hij scoorde op een honkslag van Quintin De Cuba. Met één uit sloeg ook Darryl Collins, de kleinzoon van Neptunus' Bench Coach Jan Collins, een honkslag, maar twee lopers bleven achter.

Neptunus werd op rij uitgeschakeld door Timmermans in de volgende twee innings, maar nam wat meer afstand in de vijfde slagbeurt. Na negen opeenvolgende slagmensen te hebben uitgeschakeld kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Jochem Koedijk, die scoorde toen Stijn van der Meer volgde met een driehonkslag. Even later scoorde Van der Meer het volgende punt op een fout.

Na nog eens twee honklopers te hebben achtergelaten in de zesde inning scoorde Neptunus tweemaal in de zevende slagbeurt om er een 5-0 stand van te maken. Beide waren onverdiend, want de HCAW-verdediging maakte twee fouten. Jochem Koedijk begon met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk na een stootslag van Stijn van der Meer. De laatste leek ook gedwongen te worden uitgeschakeld op een grounder van volgende slagman Benjamin Dille, maar er werd een foute aangooi gemaakt en dat bezorgde Neptunus lopers 'op de hoeken'. Het leidde ook tot een werperswissel, want Timo van Ancum nam het over van Kaj Timmermans. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Dwayne Kemp. Het volgende punt werd gescoord door Dille toen een pick-off naar het eerste honk eindigde in een foute aangooi.

HCAW bereikte verschillende keren de honken in de eerste vier innings, maar werd puntloos gehouden door veteraan-rechtshander Elton Koeiman.

Met twee uit in de eerste inning kreeg Koeiman honkslagen tegen van Roelie Henrique en Vince Rooi, maar zij strandden. In de tweede en derde inning liet HCAW een loper achter op het eerste honk.

Met een achterstand van slechts 1-0 liet HCAW drie lopers achter in de 2e4. Met één uit sloegen Seb Visser en Patrick Bok beiden een honkslag. Ook volgende slagman Kevin Weijgertse sloeg een honkslag. Visser werd doorgestuurd, maar uitgeschakeld op de plaat. Hierna kwamen de honken vol te staan na een fout op een klap van Julian Goins, maar een vangbal maakte een einde aan deze scoringskans.

Koeiman kreeg drie nullen op rij in de vijfde inning, waarna hij met één uit in de zesde werd afgelost door Berry van Driel, die de inning afsloot en de volgende twee slagmensen uitschakelde.

Met een 5-0 achterstand scoorde HCAW hun enige punt in de zevende inning. Nadat Van Driel de lead-off hitter met drie slag had uitgeschakeld nam Riki Saito de Neptuniaanse pitching over. Hij begon ook met een strikeout, maar volgde met vier wijd voor Jeandro Tromp, die opschoof na een doorgeschoten bal en scoorde op een honkslag van Delano Selassa. Volgende slagman Roelie Henrique sloeg ook een honkslag, maar twee lopers bleven achter.

In de 1e8 kreeg Neptunus drie honklopers, maar daarvan ging er één uit bij een steelpoging en werd een andere gedwongen uitgeschakeld. In de 2e8 was het Saito's beurt om te worden vervangen nadat hij de eerste slagman had uitgeschakeld. Loek van Mil nam het over, terwijl rookie Joel Hernandez de nieuwe catcher werd. Neptunus moet het nog altijd doen zonder de ervaren catcher Gianison Boekhoudt. Hij liep tijdens het oefenseizoen een blessure op tijdens zijn reguliere week en is mogelijk nog een aantal weken uitgeschakeld. Van Mil schakelde de twee slagmensen die hij tegenover zich kreeg beiden uit om de achtste inning te completeren.

Neptunus kreeg nog lopers op het tweede en derde honk met twee uit in de 1e9, maar zij bleven achter. In de 2e9 kreeg Van Mil een one-out single tegen van Denzel Bryson, maar gooide drie slag op de volgende twee slagmensen om een einde aan de wedstrijd te maken.HCAW - Curaçao Neptunus 1-5
RHE
Curaçao Neptunus010020200-5121
HCAW000000100-193
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, W (1-0)5.1216--

Berry van Driel, H (1)12----

Riki Saito121211

Loek van Mil1.23-1--

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (0-2)6.1--952

Timo van Ancum0.2--1--

Oscar Meuris2222--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Yme van der Lugt.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Fred Weijgertse.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-14:05 uur.
Speeltijd-2:53 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,6° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 46%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.