Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Quick Amersfoort wint ruim en completeert 'sweep'
English

DEN HAAG - Cityside Apartments Quick Amersfoort boekte zondag (6 mei) een ruime 13-1 overwinning in acht innings tegen Silicon Storks om een '3-game sweep' te completeren.

In de opener op donderdagavond brak Quick Amersfoort een 3-3 stand met een 4-run rally in de vijfde inning en won met 11-8. Op zaterdag stond Quick met 5-2 achter, maar draaide het duel vanaf de zevende inning in hun voordeel om en won met 6-5.

Quick Amersfoort kwam tot 13 honkslagen en zag vijf spelers er twee slaan. Rachid Engelhardt voerde de Quick-aanval aan met vijf binnengeslagen punten, terwijl Wesley Bernardus driemaal scoorde.

(6 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Quick Amersfoort sloeg toe met twee rallies met het scoren van vier punten in de derde inning en er vijf aan toe te voegen in de vierde slagbeurt. De ploeg stond met 10-1 voor na zes innings en had daardoor nog slechts één punt nodig om het duel via de mercy-regel af te kunnen sluiten na zeven innings. Dat kwam (uiteraard) niet en dus ging de wedstrijd verder. Quick scoorde vervolgens drie punten in de achtste om alsnog het duel af te kunnen sluiten via de mercy-regel.

Nadat de eerste twee innings puntloos waren gebleven kwam Quick Amersfoort tot een rally van vier punten in de derde slagbeurt op vier honkslagen. Jordy Burger en Wesley Bernardus sloegen beiden een honkslag en dat zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. De honken kwamen vol te staan toen Jelle Blaauw vier wijd kreeg, waarna Rachid Engelhardt een 2-run double toevoegde en het derde punt kon worden gescoord toen er een foute aangooi volgde. Op de fout schoof Engelhardt zelf op naar het derde honk en hij scoorde op een opofferingsslag van Bryan Engelhardt.

Quick voegde nog eens vijf runs toe in de vierde inning om een overheersende voorsprong te nemen op startende pitcher Jurrian Koks. Quick sloeg in deze inning drie honkslagen, terwijl de Storks-verdediging drie fouten maakte en dat resulteerde in vier onverdiende punten. Luigino Rosaria begon met een honkslag, waarna een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Jordy Burger. De honken kwamen vol te staan toen Wesley Bernardus een stootslag-honkslag liet noteren. Een puntscorende honkslag van Jelle Blaauw en een opofferingsslag van Rachid Engelhardt zorgden voor de eerste twee punten in deze inning. Bryan Engelhardt bereikte vervolgens het honk op een fout, wat zorgde voor het volgende punt. Een honkslag van Tijmen Takke en opofferingsslag van Jules Cremer brachten nog eens twee lopers binnen en verhoogden de stand naar 9-0.

Quick-starter Jos de Jong kreeg in de eerste drie innings geen problemen. De rechtshander kreeg een punt tegen in de 2e4, maar op dat moment stond zijn ploeg reeds met 9-0 voor. In de vierde openden Runai Coran en Kendrick Delima met honkslagen en dat bezorgde Storks lopers 'op de hoeken'. Delima werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Aldi Guzman, maar dat stelde ook Coran in staat te scoren.

Quick maakte er een 10-1 stand van in de zesde op Nick Winkel. Met één uit sloeg Bryan Engelhardt een tweehonkslag op de omheining in het midveld, schoof op na een grounder en scoorde op een infield-hit van Remian Denis.

In de 1e7 kreeg Quick Amersfoort de kans het verschil op tien punten te brengen, maar liet in plaats daarvan drie lopers achter. De ploeg kreeg de honken vol met nul uit (!) toen Jordy Burger en Wesley Bernardus beiden vier wijd kregen en Jelle Blaauw een honkslag sloeg. Maar hierna maakten een binnenhoog, strikeout en groundout een einde aan de slagbeurt.

Het verschil van tien punten werd alsnog bereikt in de 1e8 toen Quick driemaal scoorde op nieuwe werper Ricky Voorn. Remian Denis begon met een tweehonkslag en Jules Cremer kreeg vier wijd. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Wesley Bernardus werd geraakt door een worp. Een punt werd gescoord toen Jelle Blaauw vier wijd kreeg en nog eens twee runs werden toegevoegd na een honkslag van Rachid Engelhardt, die vijf punten binnensloeg.

Nadat Storks in de vierde inning had gescoord wist de ploeg in het restant van de wedstrijd niet meer tot scoren te komen. In de vijfde strandde een loper op het eerste honk en in de zesde ging drie slagmensen op rij uit. In de zevende inning nam Aaron Isenia de pitching over van Jos de Jong. Met één uit kreeg hij een infield-hit tegen van Giovanny Perez en gooide vier wijd op Nick Nefs. Maar de laatste werd gedwongen uitgeschakeld en een foul-out eindigde de inning.

Met een 13-1 achterstand in de 2e8 werd Storks op rij uitgeschakeld door Jurjen van Zijl (twee strikeouts) en dat maakte een einde aan de wedstrijd.


...Links: Hoofd Coaches Aldric Dunlop (Storks) en Marco Wels (Quick) zijn voor de wedstrijd...
...in gesprek met umpires Jos van Eijsden (HP) en Rudsel Schoobaar...
...Rechts: Jurrian Koks was de startende werper voor Storks...

...Links: Rachid Engelhardt duikt naar het 1e honk in de 1e inning terwijl 1B Aldi Guzman op de bal wacht...
...Rechts: Jordy Burger passeert het 2e honk in de 3e inning met korte stop Philip Brandl aan zijn linkerkant...

...Het eerste honk raakt los terwijl Jordy Burger na een foute aangooi nadert in de 4e inning...
...Eerste honkman Aldi Guzman gaat achter de bal aan...

...Links: Wesley Bernardus plaatst een stootslag-honkslag voor Quick in de 4e inning...
...Rechts: Storks tweede honkman Imco Rudolph verwerkt een geslagen bal...

...In de 6e inning slaat Bryan Engelhardt (Quick) de bal tegen het midveld-hek voor een tweehonkslag...
...CF Runai Coran probeert de bal te vangen (links), maar Engelhardt bereikt het 2e honk waar SS Philip Brandl op de bal wacht...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Silicon Storks - Quick Amersfoort 1-13 (8 inn.)
RHE
Quick Amersfoort00450103-13130
Silicon Storks00010000-154
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Jos de Jong, W (1-1)67-411

Aaron Isenia1111--

Jurjen van Zijl12----

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Jurrian Koks, L (0-1)422895

Nick Winkel313311

Ricky Voorn1-2233
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Jos van Eijsden, 1B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Abby de Windt.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:31 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', The Hague.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,9° C; windrichting oost;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 52%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.