Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 september 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Quick Amersfoort verslaat Storks; Twee wedstrijden gestaakt
English

AMERSFOORT / HAARLEM / BUSSUM - Cityside Apartments Quick Amersfoort won vrijdagavond (7 september) met 7-4 in een inhaalduel tegen Silicon Storks. De wedstrijd stond aanvankelijk op het programma voor donderdagavond, maar werd toen afgelast na regen.

Twee andere wedstrijden die eveneens verregenden op donderdag stonden weer op de agenda voor vanavond. Beide wedstrijden gingen van start, maar moest worden gestaakt wegens hevige regen en worden in het weekeinde uitgespeeld.

In Haarlem speelde DSS thuis tegen Meerlease Pioniers. Tom Stuifbergen maakte zijn eerste start in de Degradatiepoule voor DSS in zijn eerste optreden sinds 27 augustus. Stuifbergen maakte zijn laatste start op 19 mei wat ook zijn laatste duel was, want daarna kwam hij niet meer in actie vanwege een blessure. Hij keerde op 23 augustus terug op de heuvel en gooide toen één inning in relief.

Vanavond stond Pioniers met 3-0 voor in de 1e6 toen het duel werd stilgelegd wegens regen. Met lopers op het tweede en derde honk volgde een rain-delay van twee minuten. Hoewel het nog altijd regende werd de wedstrijd werd hervat en zorgde vier wijd voor volle honken. Het begon echter heviger te regenen en met een 1-1 count op de volgende slagman volgde opnieuw een onderbreking. Dit keer werd de wedstrijd definitief gestaakt, want het veld werd ongespeelbaar. De wedstrijd wordt met deze situatie hervat en uitgespeeld op zondag 9 september vanaf 13:00 uur voor aanvang van de reguliere wedstrijd. De 'pitchers-of-record' zijn Lars Vogelaar (DSS) en Lars Huijer (Pioniers).

In Bussum werd de wedstrijd tussen HCAW en De Glaskoning Twins halverwege de negende inning onderbroken. Twins nam een 1-0 voorsprong in de tweede inning, maar HCAW kwam langszij in de zevende. Na afloop van de 1e9 zorgde hevige regen voor een onbespeelbaar veld en dat resulteerde in het staken van de wedstrijd. Het duel wordt uitgespeeld op zaterdag 8 september vanaf 13:00 uur voor aanvang van de reguliere wedstrijd. De 'pitchers-of-record' zijn Dennis Burgersdijk (HCAW) en Jan Evertse (Twins).

(7 september)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Quick Amersfoort opende de score met twee punten in de derde inning en voegde er nog eens drie aan toe in de vierde slagbeurt. Storks verkleinde de achterstand naar 5-4 in de 1e5, maar Quick scoorde even later 'insurance runs' in de zesde en achtste inning.

Twee voormalige teamgenoten stonden tegenover elkaar als startende werper. Jos de Jong startte voor Quick Amersfoort, terwijl Jurrian Koks de heuvel beklom voor Storks. De twee waren elkaars teamgenoot in 2011-2014 toen ze uitkwamen voor Amsterdam Pirates.

De Jong gooide het hele duel voor Quick Amersfoort, had zes strikeouts en stond negen honkslagen toe. De rechtshander werd gesteund met twee runs in de derde inning. Met één uit kreeg Jules Cremer vier wijd en sloeg Joran Berkhout een honkslag op Storks-starter Jurrian Koks. De twee scoorden toen Jelle Blaauw volgde met een honkslag en Bryan Engelhardt een opofferingsslag toevoegde.

Quick scoorde nog eens drie punten in de vierde slagbeurt en scoorde dit keer met twee uit. De drie runs waren allemaal onverdiend. Met één uit sloegen Ryan Dale en Remian Denis een honkslag. Met twee uit eindigde een grounder van Jules Cremer in een fout en dat zorgde voor volle honken. De drie lopers scoorden allemaal toen een foute aangooi volgde op een grounder van volgende slagman Joran Berkhout, die het seizoen bij Storks begon en in zeven wedstrijden voor de Haagse ploeg speelde.

Storks kwam tot een rally van vier punten in de 1e5 toen de Quick-verdediging twee fouten maakte, resulterend in twee onverdiende punten. Lead-off hitter Eduardo Guerra bereikte het tweede honk na een vangfout en scoorde toen een foute aangooi volgde op een honkslag van Gino Gil. Met één uit voegde Storks drie punten toe dankzij een tweehonkslag van Runai Coran, een honkslag van Jurriaan Dijk en een opofferingsslag van Kenny George. Hierna sloeg Joost van den Bergh een honkslag, maar de inning eindigde toen Dijk werd uitgeschakeld op het derde honk bij een poging een extra honk op te schuiven op deze klap.

Quick Amersfoort voegde een 'insurance run' toe in de zesde en achtste inning. Beide punten werden gescoord na honkslagen van Jules Cremer. Hij sloeg een RBI-double in de zesde, waarna hij een puntscorende honkslag produceerde in de achtste.Quick Amersfoort - Silicon Storks 7-4
RHE
Silicon Storks000040000-493
Quick Amersfoort00230101X-7102
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Jurrian Koks, L (0-1)661763

Martin Kram22-311

pitcher Quickinn.SOBBHRER
Jos de Jong, W (1-1)961942
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:31 uur.
Locatie-XLLease Park Dorrestein, Amersfoort.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15,1° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.