Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 maart 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Storks opent oefenseizoen met winst tegen Neptunus
English

DEN HAAG - Het oefenseizoen voor de ploegen die dit seizoen uitkomen in de Hoofdklasse ging op zaterdag (10 maart) van start met één wedstrijd. Onder een bewolkte lucht, maar met zeer acceptabele weeromstandigheden was het Silicon Storks dat de eerste overwinning liet noteren. Op eigen veld won Storks met 8-6 van landskampioen Curaçao Neptunus.

De twee teams ontmoeten elkaar zondag opnieuw, maar dan in het stadion van Neptunus in Rotterdam.

Storks nam een vroege 3-0 voorsprong en stond met 6-2 voor na zeven innings, maar Neptunus kwam langszij in de eerste helft van de achtste. Even later antwoordde Storks met twee punten in hun achtste slagbeurt om er een 8-6 stand van te maken. Dat was ook de eindstand, want de wedstrijd eindigde na acht complete innings.

Aanvankelijk zouden de twee finalisten van vorig jaar vandaag in actie komen tegen de twee gepromoveerde ploegen. L&D Amsterdam Pirates, dat vorig jaar tegenover Neptunus stond in de Holland Series, zou spelen tegen Quick Amersfoort, dat dit jaar een rentree maakt in de hoogste afdeling, net als Storks. Echter, hun twee wedstrijden, die zouden worden gespeeld in Amersfoort en Amsterdam, werden een week geleden al geschrapt. Op beide locaties wordt er momenteel aan de speelvelden gewerkt om die in gereedheid te brengen voor het nieuwe seizoen. Maar het was nog te vroeg om er al dit weekeinde op te kunnen spelen.

Veldcondities waren ook de reden voor de afgelastingen van de twee wedstrijden die HCAW in Bussum zou spelen tegen hun tweede team. Vanwege de vriezende omstandigheden een week geleden was het veld nog niet beschikbaar voor dit weekeinde, omdat de groundcrew meer tijd nodig heeft dit weer in gereedheid te brengen.

(10 maart)

Gerelateerd Artikel:
Eerste honkbal-oefenwedstrijden afgelast. (2 maart)
In de openingswedstrijd van het oefenseizoen oogde Storks goed en speelde goed verzorgde honkbal in een solide wedstrijd. Neptunus was nog niet op volle sterkte in hun opener. De ploeg mist momenteel nog infielder Dudley Leonora en outfielder Melvin Perdue, die zich in de komende weken bij de ploeg zullen voegen. Catcher Gianison Boekhoudt was vandaag niet aanwezig wegens werkverplichtingen.

...Kendrick Delima...
...2-uit-4, punt gescoord...
(© Foto: Henk Seppen)
Storks had een productieve eerste slagbeurt op veteraan Diegomar Markwell. De linkshander had in de eerste inning wat problemen met zijn controle, gooide tweemaal vier wijd en moest twee honkslagen en drie punten toestaan. Hierna deed Markwell het weer uitstekend en voegde twee 'perfect innings' toe. Hij schakelde de laatste zeven slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit, waarvan twee met drie slag.

In de eerste inning opende Imco Rudolph voor Storks met vier wijd. Rudolph is één van de nieuwkomers in de Storks-ploeg en speelde vorig seizoen voor Euro Stars. De infielder is één van de weinige spelers op het Storks-roster met Hoofdklasse-ervaring, want hij speelde in het verleden voor Sparta-Feyenoord. Met één uit kwamen de honken vol te stoen toen Runai Coran (ook een nieuwkomer) na een fout het honk bereikte en Kendrick Delima via een stootslag-honkslag op het honk kwam. Vorig jaar speelde Delima voor Rotterdam Orioles en debuteerde in het Nederlands Honkbal Team tijdens het World Port Tournament in Rotterdam. Storks opende hierna de score toen Aldi Guzman een 2-run single afleverde. Guzman kwam naar Storks van The Hawks en heeft ook Hoofdklasse-ervaring. De thuisploeg zorgde wederom voor volle honken toen Joran Berkhout vier wijd kreeg. Even later werd Berkhout gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Jurriaan Dijk, maar dat stelde ook Delima in staat het derde punt te scoren.

Neptunus werd puntloos en hitloos gehouden in hun eerste drie innings door rechtshander Martin Kram. Hij schakelde de eerste zeven slagmensen op rij uit (één strikeout). Met één uit in de derde inning werd Darryl Collins de eerste honkloper voor Neptunus toen hij na een fout het honk bereikte. Met twee uit gooide Kram vier wijd op Ruendrick Piternella, maar een gedwongen nul eindigde de slagbeurt.

Neptunus verkleinde de achterstand naar 3-2 door tweemaal te scoren in de 1e4 op nieuwe pitcher José Moreno, die vorig seizoen in de Hoofdklasse uitkwam voor Pickles UVV. Benjamin Dille begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een klap van Dwayne Kemp. Hierna kreeg Neptunus de honken vol toen Quintin De Cuba en Gregory Muller beiden een honkslag lieten noteren. De Cuba is een nieuwkomer in de Neptunus-ploeg na vorig jaar te hebben gespeeld voor Hoofddorp Pioniers. Een opofferingsslag van Shaldimar Daantji en een honkslag van Jochem Koedijk leverden vervolgens twee punten op. Neptunus kreeg nogmaal de honken vol na vier wijd voor Collins, maar een grounder zorgde voor het einde van de slagbeurt.

...Jurrian Koks als pitcher voor Nederland...
...tijdens het Europees Kampioenschap 2014...
...in Tsjechië...
(© Foto: Henk Seppen)
Storks antwoordde onmiddellijk met een nieuwe 3-run rally in hun vierde slagbeurt op nieuwe pitcher Jiorgeny Casimiri. De 16-jarige rookie kreeg een lead-off double tegen van Aldi Guzman. Hierna gooide hij vier wijd op Joran Berkhout en kreeg een puntscorende honkslag tegen van Jurriaan Dijk, wat zorgde voor een 4-2 stand en lopers op het eerste en derde honk. Storks voegde het volgende punt toe via een stootslag-honkslag/squeeze van Quinlan de Windt en een wilde worp verhoogde de stand naar 6-2. Casimiri herstelde zich en schakelde daarna drie van de volgende vier slagmensen uit. Hij kwam niet in de problemen in de volgende twee innings.

José Moreno werd gesteund met een dubbelspel in de vijfde inning, waarna Nick Winkel een puntloze zesde inning gooide voor Storks. In de zevende inning nam rechtshander Jurrian Koks het over en schakelde drie slagmensen op rij uit. Koks is één van de veteranen in de Storks-ploeg en gooide in de Hoofdklasse voor ADO en Amsterdam Pirates. Hij kwam ook uit voor het Nederlands Honkbal Team dat in 2014 de titel veroverde op het Europees Kampioenschap.

Maar in de 1e8 sloeg Neptunus toe met vier punten op nieuwe pitcher Ricky Voorn, die eveneens in de hoogste afdeling heeft gegooid voor ADO. Voorn werd begroet met een lead-off double van Ruendrick Piternella, waarna hij een one-out single moest toestaan van Benjamin Dille en de honken vol kreeg toen hij vier wijd gooide op Dwayne Kemp. Quintin De Cuba volgde met een 2-run single. Met twee uit had de inning afgesloten kunnen worden, maar Shaldimar Daantji bereikte het honk na een fout, wat ook resulteerde in een punt. Jochem Koedijk voegde een puntscorende honkslag toe die de stand in balans bracht, 6-6. Met lopers 'op de hoeken', eindigde de inning met een vangbal.

In de 2e8 was Storks opnieuw succesvol, want het hernam de leiding op Berry van Driel, die de Neptunus-pitching had overgenomen in de zevende. Joran Berkhout en Nick Nefs begonnen met honkslagen en schoven op na een grounder van Philip Brandl. Hierna tekende Tyron de Windt voor een 2-run single die beslissend was voor de wedstrijd, want beide lopers scoorden en maakten er een 8-6 stand van. Bij een poging het tweede honk te bereiken werd De Windt echter uitgeschakeld. De inning eindigde met een grounder en dat was ook de laatste actie van de wedstrijd, want die werd na acht complete innings afgesloten.

Beide tems lieten 10 honkslagen noteren in de wedstrijd. Benjamin Dille, Quintin De Cuba, Jochem Koedijk en Ruendrick Piternella sloegen allen twee honkslagen voor Neptunus. Kendrick Delima en Aldi Guzman kwamen tot twee hits voor Storks.Silicon Storks - Curaçao Neptunus 8-6 (8 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus00020004-6102
Silicon Storks30030002-8102
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell332231

Jiorgeny Casimiri333333

Berry van Driel, L (0-1)21-522

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Martin Kram311---

José Moreno, H (1)2-1522

Nick Winkel11-1--

Jurrian Koks11----

Ricky Voorn, W (1-0)1-1442
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Peter de Haan.
Scorer-Hans Dijk (Storks).
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,1° C; windrichting zuid;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 88%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.