Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates boekt overtuigende shutout
English

AMERSFOORT - L&D Amsterdam Pirates kwam op donderdagmiddag (10 mei) tot een 9-0 shutout-winst tegen Cityside Apartments Quick Amersfoort in de opener van hun 3-game series.

In de overtuigende overwinning kwam Amsterdam tot 19 honkslagen, waaronder vier van Linoy Croes en Max Clarijs, die beiden 4-uit-5 sloegen. Beiden scoorden ook drie punten, terwijl Croes homerde en Clarijs drie punten binnensloeg. Remco Draijer sloeg 3-uit-6. Alle negen spelers in de Amsterdamse line-up sloegen minstens één honkslag.

De 19 honkslagen zijn de meeste door Amsterdam Pirates in één wedstrijd geslagen sinds 22 mei 2016. Op die dag sloeg Amsterdam eveneens 19 honkslagen in een 12-5 winst tegen Kinheim.

Amsterdam Pirates stond na vijf innings met 9-0 voor, maar slaagde er niet in de voorsprong op te voeren naar een mercy-rule puntenverschil. Amsterdam was één van de drie ploegen die daar vandaag niet in slaagde na een comfortabele vroege voorsprong in de wedstrijd.

(10 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Kevin Heijstek gooide het hele duel voor Amsterdam Pirates en had een prima optreden. De rechtshander gooide driemaal drie slag, gaf geen vrije loop weg en stond maar drie honkslagen toe. Hij had slechts 94 pitches nodig om zijn negen innings te completeren.

Aan de andere kant gooide Quick-starter Brian van Laar alleen al 80 pitches in de eerste drie innings. Hierna zette Quick's Hoofd Coach Marco Wels elke volgende inning een nieuwe werper in. Zodoende gooiden er zeven verschillende werpers vandaag voor de ploeg uit Amersfoort.

In de eerste helft van de eerste inning kreeg Amsterdam Pirates lopers op het eerste en tweede honk, maar Van Laar slot daarna af met een strikeout.

De bezoekers scoorden vervolgens drie punten in de volgende slagbeurt. Linoy Croes begon met een honkslag. Hij leek even later te worden uitgeschakeld na een pick-off, maar bereikte veilig het tweede honk na een fout. Met één uit kreeg Niels van Weert (die vorig jaar voor Quick Amersfoort speelde) vier wijd en Max Clarijs volgde met een puntscorende honkslag om de score te openen. Het volgende punt werd toegevoegd na een tweehonkslag van Remco Draijer. Met lopers op het tweede en derde honk kwamen de honken vol te staan toen Zerzinho Croes het eerste honk kreeg na hinderen-catcher. Hierna leverde Nick Urbanus een RBI-single af. Dat bracht Clarijs binnen, maar Draijer werd op de plaat uitgeschakeld toen hij ook probeerde te scoren.

Pirates kwam tot een rally van nog eens vier punten in de derde inning om de stand op te voeren naar 7-0. Met één uit sloeg Linoy Croes een honkslag en kreeg Rashid Gerard vier wijd. Niels van Weert volgde daarna met een puntscorende honkslag en volgende slagman Max Clarijs voegde een 2-run triple toe. Even later scoorde Clarijs op een infield-hit van Remco Draijer.

Amsterdam Pirates bleef scoren en voegde ook puntentoe in de vierde en vijfde inning. Met twee uit in de vierde homerde Linoy Croes op nieuwe pitcher Jurjen van Zijl. Het negende punt werd gescoord in de vijfde op Van Zijl's opvolger Aaron Isenia. Hij kreeg een one-out double tegen van Max Clarijs, die daarna ging scoren op een 2-out single van Zerzinho Croes.

In de volgende vier innings bereikte Amsterdam ook weer de honken, maar wist de voorsprong niet op te voeren naar een mercy-regel verschil van minimaal tien punten. De ploeg liet drie lopers achter in zowel de zevende als de achtste inning.

...Kevin Heijstek...
...complete game 3-hitter...
(© Foto: Henk Seppen)
Nadat nieuwe pitcher Jasper Popken werd gesteund met een dubbelspel in de zesde kreeg Quick's vijfde pitcher Mark Kolner de honken vol met twee uit. Hij kreeg honkslagen tegen met één uit van Max Clarijs en Remco Draijer. Met twee uit kwam Nick Urbanus op het honk met een infield-hit, waarna Kolner afsloot met een strikeout.

In de achtste was het Mees Cremer die de honken vol kreeg. Hij kreeg een lead-off single tegen van Rodney Daal, waarna een honkslag volgde met één uit van Rashid Gerard. Een fout op een grounder van Niels van Weert zorgde voor volle honken. Cremer, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte, volgde met een strikeout en een grounder maakte een einde aan de slagbeurt. Hierdoor bleven de honken vol achter in de tweede opeenvolgende inning.

In de negende kreeg T'Shawn James, die eveneens debuteerde, een 2-out single tegen van Kenny Berkenbosch, maar die ging gedwongen uit.

Quick Amersfoort kwam slechts eenmaal in scoringspositie op Kevin Heijstek, die een sterke wedstrijd gooide. Dat gebeurde in de tweede inning nadat de ploeg op rij was uitgeschakeld in de eerste slagbeurt. In de tweede begon Bryan Engelhardt met een honkslag, waarna Jules Cremer een honkslag sloeg met twee uit, maar de twee lopers strandden op het eerste en tweede honk.

In het restant van de wedstrijd zou Heijstek nog slechts één honkslag toestaan en nog maar twee honklopers krijgen.

Heijstek kreeg zijn derde en laatste honkslag tegen met twee uit in de 2e3. Wesley Bernardus sloeg toen een honkslag, maar twee vangballen volgden.

Na de honkslag van Bernardus schakelder Heijstek 20 van de volgende 21 slagmensen uit. Na 16 opeenvolgende slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Heijstek zijn volgende honkloper met twee uit in de achtste inning toen pinch-hitter Kai Berkel via een fout op het honk kwam. De rechtahnder schakelde daarna de volgende vier slagmensen weer uit om zijn eerste complete wedstrijd van het seizoen te gooien.Quick Amersfoort - L&D Amsterdam Pirates 0-9
RHE
L&D Amsterdam Pirates034110000-9191
Quick Amersfoort000000000-034
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (1-0)93-3--

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Brian van Laar, L (0-1)353976

Jurjen van Zijl11-111

Aaron Isenia111211

Jasper Popken1--1--

Mark Kolner12-3--

Mees Cremer11-2--

T'Shawn James1--1--

Homerun: Pirates: Linoy Croes (1)(4e,solo,op Van Zijl).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Edwin Louisa, 1B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Willum de Jong.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:20 uur.
Locatie-XLLease Sportpark 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Mees Cremer en T'Shawn James (beiden Quick Amersfoort) debuteren in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 15,3° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 66%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.