Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos, Alfred Cop & Marco Stoovelaar)

HCAW wint ruim in Den Haag
English

DEN HAAG - Op donderdag (10 mei) boekte HCAW een ruime 12-3 winst tegen Silicon Storks in de opener van hun 3-game series.

HCAW stond na zes innings met 9-0 voor, maar slaagde er niet in minimaal één punt toe te voegen om het mercy-regel puntenverschil van tien te bereiken om het duel in zeven innings af te kunnen sluiten. In plaats daarvan kreeg HCAW drie punten tegen in de zevende, waarna de ploeg er zelf ook weer drie scoorde in de achtste. HCAW was één van de drie ploegen die vandaag verzuimde tot een verschil van 10 punten te komen na al vroeg in de wedstrijd een ruime voorsprong te hebben opgebouwd.

HCAW kwam tot negen honkslagen, waarvan Delano Selassa en Roelie Henrique er beiden drie sloegen. Selassa sloeg twee doubles en een triple, scoorde tweemaal en sloeg twee punten binnen. Henrique sloeg een double en een homerun en miste alleen de triple om 'for-the-cyle' te slaan. Hij scoorde driemaal en sloeg vijf punten binnen.

Aldi Guzman homerde voor Storks.

(10 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Op het moment dat de wedstrijd van start ging was het zonnig, maar na een paar innings zakte de temperatuur behoorlijk en werd het een frisse middag in Den Haag.

HCAW kreeg wederom een prima optreden van Dennis Burgersdijk, die tien slagmensen met drie slag uitschakelde en geen grote problemen ondervond tot aan de zevende inning.

HCAW nam een snelle 3-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op Nick Winkel, die zijn eerste start van het seizoen maakte na in drie eerdere wedstrijden in relief te hebben gegooid. In de eerste inning gooide de rechtshander vier wijd op lead-off hitter Jeandro Tromp, die het tweede honk stal en daarna het eerste punt scoorde op een one-out single van Roelie Henrique. Vince Rooi volgde met een tweehonkslag langs de linksveld-lijn om Henrique binnen te brengen en ging zelf scoren op een 2-out single van Seb Visser.

In de derde inning opende Delano Selassa met een driehonkslag en volgde Roelie Henrique met een homerun om de stand op te voeren naar 5-0. Henrique staat niet bekend als homerun-hitter. Dit was pas zijn achtste homerun sinds hij in 2010 debuteerde als speler van Amsterdam Pirates. Inclusief de homerun van vandaag sloeg Henrique sinds 2015 één homerun per seizoen. Zijn hoogste aantal is drie in 2013. Henrique sloeg zijn laatste homerun op 10 juni vorig jaar. Zijn homerun was toen goed voor het enige punt in een 1-0 winst tegen UVV. Na Henrique's homerun kreeg Vince Rooi vier wijd, maar hij werd uitgeschakeld in een unassisted double play van eerste honkman Aldi Guzman, die een line drive ving van Bryce Cherry.

In de tweede en vierde inning werd HCAW op rij uitgeschakeld, maar in de vierde slagbeurt was een aantal mooie verdedigende acties te zien. Patrick Bok opende met een line drive, maar die werd gevangen in het linksveld door Tijani Dunlop, die een mooie 'diving catch' maakte. Met twee uit was het midvelder Runai Coran, die een fraaie 'running catch' maakte op een line drive van Denzel Bryson om een einde aan de inning te maken.

HCAW voegde nog eens drie runs toe in de 1e5. Jeandro Tromp begon met een honkslag en Delano Selassa volgde met een tweehonkslag. Beiden scoorden op een tweehonkslag van Roelie Henrique, wat leidde tot een werperswissel. Eduardo Guerra nam het over van Nick Winkel en debuteerde in de Hoofdklasse. Op één van zijn eerste pitches die Guerra gooide op Vince Rooi werd schijn geconstateerd en dat bracht Henrique naar het derde honk. Even later kreeg Rooi vier wijd, maar Guerra volgde met een strikeout. Nadat Henrique het derde punt in de inning had gescoord op een grounder van Seb Visser sloot Guerra af met een nieuwe strikeout.

In de zesde inning verhoogde HCAW de stand naar 9-0. Kevin Weijgertse en Denzel Bryson begonnen met vier wijd, waarna de eerste scoorde op een one-out grounder van Delano Selassa.

Dennis Burgersdijk schakelde negen van de eerste tien slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit. Na de eerste acht slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg hij een infield-hit tegen van Tyron de Windt, maar hij strandde op het eerste honk.

Met HCAW op een 5-0 voorsprong kreeg Storks de honken vol met één uit in de 2e4 en leek het de achterstand kleiner te gaan maken. Joran Berkhout en Runai Coran openden de slagbeurt met infield-hits. Coran's hit werd gevolgd door een foute aangooi, resulterend in lopers 'op de hoeken'. Even later sloeg Kendrick Delima een grounder, waarop de lopers niet konden opschuiven. De honken kwamen daarna vol te staan toen Aldi Guzman werd geraakt door een worp. De HCAW-verdediging voorkwam echter tegenpunten, want het sloot de slagbeurt af met een dubbelspel.

In de volgende twee innings kreeg Burgersdijk slechts één honkloper en gooide hij viermaal op rij drie slag.

Met een 9-0 voorsprong keerde Burgersdijk terug op de heuvel in de 2e7, maar dit keer had hij wat problemen. Eerst kreeg hij een lead-off homerun tegen van Aldi Guzman, zijn eerste in de Hoofdklasse. Dit seizoen speelt de eerste honkman voor het eerst sinds 2015 weer in de Hoofdklasse. In dat jaar speelde hij toevallig voor HCAW en nam toen deel aan 14 wedstrijden. In het voorgaande seizoen maakte hij zijn Hoofdklasse-debuut toen hij in één wedstrijd speelde voor Neptunus.

Na de homerun van Guzman gooide Burgersdijk vier wijd op Philip Brandl en kreeg hij een tweehonkslag tegen van Nick Nefs. Met lopers op het tweede en derde honk gooide Burgersdijk drie slag op pinch-hitter Sergio Schoop. Dat was zijn tiende strikeout en tevens de laatste slagman die hij tegenover zich kreeg. Burgersdijk werd vervangen door rookie Sem Robberse, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte. De 16-jarige rechtshander werd begroet met een puntscorende honkslag van Tyron de Windt. Hij zag daarna nogmaals worden gescoord terwijl De Windt werd uitgeschakeld bij een steelpoging.

In de 1e8 was het HCAW dat driemaal scoorde. Patrick Bok en Kevin Weijgertse kregen vier wijd en een werperswissel volgde. Gijs Timmer nam het over van Guerra, maar de honken kwamen vol te staan toen ook hij vier wijd gooide op Denzel Bryson. Hierna scoorde Bok na een wilde worp, waarna de volgende twee lopers respectievelijk scoorden op een grounder van Jeandro Tromp en een tweehonkslag van Delano Selassa. Dit was zijn tweede tweehonkslag en derde extra-basehit in deze wedstrijd. Hiermee verhoogde HCAW de voorsprong naar 12-3.

Storks kwam ook weer in scoringspositie in de laatste twee slagbeurten die eveneens werden gegooid door rookie Sem Robberse. In de achtste inning bereikte pinch-hitter Joost van den Bergh het honk na een fout en met twee uit kreeg Aldi Guzman vier wijd, maar zij strandden op het eerste en derde honk. In de negende begon Robberse met een strikeout, maar volgde met vier wijd op de volgende twee slagmensen. Een 'force play-grounder' en een grounder maakten daarna een einde aan de inning en de wedstrijd. Robberse, die een goed debuut had, miste een save, omdat hij daarvoor 1/3 inning te kort had gegooid. Wanneer hij de laatste drie innings compleet zou hebben gegooid had een save op zijn naam gekregen. Maar hij gooide 2 2/3 inning.


...José Moreno Sr. (links) en Abby de Windt waren vandaag de twee Public Address Announcers voor Storks...
(© Beide Foto's: Marco Stoovelaar)

...Links: Dennis Burgersdijk was de startende pitcher voor HCAW en had 10 strikeouts...
...Rechts: Denzel Bryson breekt zijn knuppel als slagman voor HCAW op starter Nick Winkel...

...Roelie Henrique (links) en Vince Rooi slaan respectievelijk een RBI-single en RBI-double back-to-back in de 1e inning...

...Links: Roelie Henrique scoort op de tweehonkslag van Vince Rooi in de eerste inning...
...Catcher Nick Nefs wacht op de bal terwijl pitcher Nick Winkel de actie dekt...
...Rechts: Roelie Henrique wordt begroet door pitcher Timo van Ancum na zijn homerun in de 3e inning...

...Links: Patrick Bok scoort op een wilde worp in de 8e inning; Pitcher Gijs Timmer probeert dat te voorkomen...
...Rechts: De 16-jarige rookie Sem Robberse maakt zijn debuut bij HCAW en in de Hoofdklasse...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)

...Links: Jeandro Tromp duikt naar het 1e honk in de 1e inning tijdens een pick-off naar 1B Aldi Guzman...
...Rechts: Roelie Henrique scoort het 2e punt voor HCAW in de 1e inning...

...Links: Close play op 1e honk in de 2e inning, maar 1B Aldi Guzman heeft de bal voordat Denzel Bryson arriveert...
...Rechts: Aldi Guzman begroet HP Umpire Roy van de Wateringen voor zijn eerste slagbeurt in de 2e inning...

...Links: Delano Selassa glijdt richting 3e honk langs 3B Gino Gil met een triple in de 3e inning...
...Rechts: Rechtsvelder Joran Berkhout ziet de door Roelie Henrique geslagen bal verdwijnen voor een 2-run HR in de 3e inning...

...Links: Nick Winkel was de startende pitcher vandaag voor Storks...
...Rechts: Storks Hoofd Coach Aldric Dunlop heeft een korte discussie met HP Umpire Roy van de Wateringen in de 3e inning...
...Links staat Storks 3B Coach Aldrin Martis...

...Linksvelder Tijani Dunlop (links) en midvelder Runai Coran maken een fraaie 'running catch' voor Storks in de 4e inning...

...HCAW korte stop Delano Selassa (links) en 2B Roelie Henrique kunnen een infield-hit niet voorkomen in de 4e inning...
...Henrique's enige optie was de bal achterwaarts naar het 1e honk te 'flippen'...

...Links: Eduardo Guerra maakte zijn Hoofdklasse-debuut als reliever bij Storks...
...Rechts: Rob Has was vandaag de 3B Umpire...
(© Foto's: Robert Bos)Silicon Storks - HCAW 3-12
RHE
HCAW302031030-1292
Silicon Storks000000300-360
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (1-1)6.1102533

Sem Robberse2.2231--

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Nick Winkel, L (0-1)4 (*)-2888

Eduardo Guerra3 (**)35-33

Gijs Timmer214111
(*) - Winkel gooide op drie slagmensen in de vijfde inning
(**) - Guerra gooide op twee slagmensen in de achtste inning

Homeruns: HCAW: Roelie Henrique (1)(3e,2-run,op Winkel); Storks: Aldi Guzman (1)(7e,solo,op Burgersdijk).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-Peter de Haan, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcers-José Moreno Sr., Abby de Windt.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:54 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Sem Robberse (HCAW) en Eduardo Guerra (Storks) debuteren in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14,5° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 74%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.