Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW wint in achtste inning van Storks
English

BUSSUM - HCAW stond zaterdagmiddag (12 mei) met 2-1 achter halverwege de achtste inning tegen Silicon Storks, maar scoorde toen tweemaal en won met 3-2.

Op donderdag boekte HCAW een ruime 12-3 winst in de opener van hun 3-game series.

HCAW besliste het duel in de achtste inning, maar stond aanvankelijk met 2-0 achter na twee innings. Na een punt te hebben gescoord in de derde kwam HCAW langszij in de achtste na een werperswissel op een honkslag van Bryce Cherry. Terwijl Cherry werd uitgeschakeld in een rundown na een pick-off scoorde HCAW wat het winnende punt zou blijken te zijn.

(12 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
HCAW keek het grootste deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan, maar besliste het duel met twee uit in de tweede helft van de achtste inning.

HCAW kreeg een kans de score te openen in de tweede helft van de eerste inning op starter Martin Kram. Met één uit kreeg de rechtshander een tweehonkslag tegen van Delano Selassa, waarna hij de honken vol kreeg na vier wijd op Roelie Henrique en Vince Rooi. Echter, de inning eindigde toen Bryce Cherry in een dubbelspel sloeg.

Even later scoorde Storks twee punten in de 1e2 op starter Kaj Timmermans. Met één uit kreeg Aldi Guzman vier wijd en sloeg Philip Brandl een honkslag. Joost van den Bergh volgde met een puntscorende honkslag en dat leverde Storks ook lopers 'op de hoeken' op. Nadat Van den Bergh het tweede honk had gestolen stelde een wilde worp Brandl in de gelegenheid het tweede punt te scoren.

Nadat HCAW weer een loper had achtergelaten in de tweede inning pakte de ploeg een punt terug in de derde slagbeurt. Met één uit kwam Delano Selassa op het tweede honk na een foute aangooi en schoof op na een honkslag van Roelie Henrique. Selassa werd even later gedwongen uitgeschakeld op het derde honk na een grounder van Vince Rooi. Hierna scoorde Henrique op een honkslag van Bryce Cherry, maar de inning eindigde toen Rooi werd uitgeschakeld bij een poging het derde honk te bereiken op de honkslag.

Storks kreeg hierna nog maar twee honklopers in scoringspositie in het restant van de wedstrijd.

In de vijfde inning sloeg Tijani Dunlop een honkslag met één uit en stal het tweede honk met twee uit, maar bleef achter. In de zesde opende Jurriaan Dijk met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Runai Coran. Hij bereikte het derde honk na een grounder, maar bleef vervolgens achter.

Na te hebben gescoord in de derde inning kreeg HCAW hun volgende loper in scoringspositie in de 2e7. Met twee uit sloeg Kevin Weijgertse een honkslag en schoof op via een hiernavolgende outfield-fout, maar hij bleef eveneens achter.

Met nog altijd een achterstand van 2-1 draaide HCAW het duel in eigen voordeel om in de 2e8 op nieuwe pitcher José Moreno. Met één uit gooide hij vier wijd op Delano Selassa en Roelie Henrique. Met twee uit scoorde Selassa de gelijkmaker na een honkslag van Bryce Cherry. Met lopers op het eerste en derde honk werd Seb Visser aangekondigd als pinch-hitter voor designated hitter Berend Ruben. Echter, Visser kreeg geen slagbeurt, maar hij bleef wel in de wedstrijd en werd de nieuwe designated hitter. Tijdens Visser's slagbeurt eindigde de inning namelijk. Eerst kwam Cherry in een rundown na een pick-off. Intussen vertrok Henrique vanaf het derde honk en hij scoorde kort voordat Cherry werd uitgeschakeld, waarmee de inning ten einde kwam. Maar HCAW stond nu met 3-2 voor.

In de 1e9 nam Oscar Meuris de pitching over voor HCAW. Na een lead-off grounder gooide Meuris drie slag op de volgende twee slagmensen om de wedstrijd af te sluiten en een save te verdienen.HCAW - Silicon Storks 3-2
RHE
Silicon Storks020000000-262
HCAW00100002X-370
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Martin Kram742622

José Moreno, BS (3), L (1-2)1-2122

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (1-2)862622

Oscar Meuris, SV (1)12----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Yme van der Lugt,
3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Fred Weijgertse.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:23 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 23,4° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 35%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.