Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus shuts out DSS en blijft ongeslagen
English

ROTTERDAM - Koploper Curaçao Neptunus kwam zaterdagmiddag (12 mei) tot een 9-0 shutout tegen DSS om hun achtste wedstrijd sinds de start van het seizoen in winst om te zetten.

Neptunus opende de 3-game series donderdagmiddag met een 12-5 overwinning.

In de wedstrijd van vandaag sloeg Neptunus maar acht honkslagen. Twee daarvan kwamen op naam van Gianison Boekhoudt, die vier van de negen punten binnensloeg.

Startende werper Orlando Yntema had weer een goede optreden. De rechtshander kwam tot tienmaal drie slag en stond maar drie hits toe in zeven innings.

(12 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Neptunus opende de score in de tweede helft van de eerste inning en dat gebeurde met een zeldzame homerun van Benjamin Dille. Dit was pas de vierde homerun in de loopbaan van de Belgische tweede honkman, die in 2004 in de Nederlandse Hoofdklasse debuteerde en vandaag in zijn 499e competitiewedstrijd speelde. Dille sloeg zijn laatste competitie-homerun op 7 juli 2012 in een uitwedstrijd bij HCAW in Bussum. Zes jaar geleden sloeg Dille een 3-run homerun in de tweede inning op de Amerikaanse starter Kody Hightower. Neptunus won dat duel overigens met 24-3. Er zijn slechts drie spelers uit die wedstrijd die ook in het duel van vandaag in actie kwamen. Dwayne Kemp en Shaldimar Daantji speelden toen eveneens voor Neptunus. De derde speler was Sander Helmendach, die vandaag de startende werper was voor DSS en Dille's homerun tegen kreeg. Zes jaar geleden gooide hij voor HCAW en nam hij de pitching over van Hightower. In deze periode van zes jaar sloeg Dille nog één andere homerun, maar dat deed hij in 2015 tijdens de Holland Series.

Helmendach kreeg geen problemen in de volgende twee innings, maar moest weer een punt toestaan in de vierde. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Dwayne Kemp, die opschoof na een grounder. Neptunus kreeg daarna de honken vol toen Gianison Boekhoudt vier wijd kreeg en iedereen safe was op een velderskeus-grounder van Shaldimar Daantji. Kemp scoorde toen Helmendach vier wijd gooide op Quintin De Cuba, maar drie lopers bleven achter toen twee vangballen een einde aan de slagbeurt maakten.

Neptunus verdubbelde de voorsprong met twee uit in de vijfde inning. Met één uit werd Benjamin Dille geraakt door een worp en hij stal het tweede honk met twee uit. Vervolgens schoof hij op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Dudley Leonora, die even later eveneens het tweede honk stal. Leonora scoorde het volgende punt op een honkslag van Gianison Boekhoudt om er een 4-0 stand van te maken.

Voor de derde keer in de wedstriijd verdubbelde Neptunus hun voorsprong, dit keer in de zevende inning. Na een 1-0 stand te hebben verhoogd naar 2-0 in de vierde en vervolgde naar 4-0 in de vijfde wijzigde de stand nu naar 8-0. Stijn van der Meer begon met vier wijd, net als Dwayne Kemp met één uit. Er volgde een werperswissel en Robyn Clara nam het over van Sander Helmendach. Hij kreeg de honken vol na vier wijd voor Dudley Leonora, waarna hij een 'baseclearing, 3-run double' moest incasseren van Gianison Boekhoudt. Vandaag was hij weer de designated hitter. Even later scoorde Boekhoudt toen ook rookie Darryl Collins een tweehonkslag sloeg.

Neptunus scoorde hun laatste punt in de achtste slagbeurt. Dat was onverdiend, want DSS maakte twee fouten. Met één uit kwam Stijn van der Meer na een fout op het honk en scoorde later een nieuwe fout met twee uit.

DSS sloeg maar drie honkslagen in zeven innings op Orlando Yntema, die tienmaal drie slag gooide. De Haarlemse ploeg kwam slechts tweemaal in scoringspositie.

Met twee uit in de tweede inning sloeg Tommy van de Sanden een honkslag, maar strandde op het eerste honk. In de vierde slagbeurt bereikte Tino van Erk het honk na een fout met één uit, maar ook hij bleef achter op het eerste honk.

DSS sloeg zijn tweede honkslag in de 1e6. Met twee uit sloeg Odion Gouverneur een honkslag en werd de eerste loper die in scoringspositie kwam toen Tino van Erk vier wijd kreeg, maar Yntema sloot af met een strikeout.

In de zevende opende Omar Williams met een tweehonkslag. Met één uit schoof hij op naar het derde honk na een vangbal, maar Yntema sloot wederom af met een strikeout.

DSS kreeg nog drie lopers in de volgende twee innings op Riki Saito, maar kwam niet meer in scoringspositie. Met twee uit in de achtste sloeg Odion Gouverneur een honkslag op de linkshandige Japanse werper, maar kwam niet voorbij het eerste honk. En in de negende, opnieuw met tweee uit, kreeg Tommy van de Sanden vier wijd, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Koen Halderman, wat een einde aan de wedstrijd maakte.


...Links: Hoofd Coaches Ronald Jaarsma en Jerry Breek in gesprek met umpires Henri van Heijningen en Rob Has...
...Rechts: Benjamin Dille slaat zijn eerste competitie-homerun sinds 2012...

...Orlando Yntema en Sander Helmendach waren de startende werpers voor Neptunus en DSS...

...Links: Gianison Boekhoudt sloeg 2-uit-4 met een double, had 4 RBI's, scoorde eenmaal en kreeg 4 wijd voor Neptunus...
...Rechts: De ervaren umpire Henri van Heijningen stond vandaag achter de plaat...

...Links: DSS 1B Tino van Erk maakt een vangbal op fout gebied in de 5e inning...
...Rechts: Benjamin Dille bereikt het 3e honk na een wilde worp in de 5e met rechts 3B Omar Williams...

...Links: Dudley Leonora steelt het 2e honk in de 5e inning en ontwijkt de tik van korte stop Mitchel Dautzenberg...
...Rechts: Odion Gouverneur duikt naar het 1e honk in de 6e inning tijdens een pick-off naar 1B Benjamin Dille...

...Activiteiten de bullpen van Neptunus in de zevende inning...
...Links naar rechts: Relievers Berry van Driel, Loek van Mil en Riki Saito, Pitching Coach Elton Koeiman...
...en catcher Murphy Moust; de 1B Coach voor DSS is pitcher Nick Keur...

...Links: Dudley Leonora scoort voor Neptunus vanaf het 1e honk in de 7e inning...
...Rechts: Darryl Collins op het 2e honk na zijn double in de 7e inning met voor hem Umpire Rob Has...

...Robyn Clara (links) en Riki Saito waren de closers voor DSS en Neptunus...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Curaçao Neptunus - DSS 9-0
RHE
DSS000000000-042
Curaçao Neptunus10012041X-981
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (0-3)6.124566

Robyn Clara1.211332

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (3-0)71013--

Riki Saito2211--

Homerun: Neptunus: Benjamin Dille (1)(1st,solo,off Helmendach).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Henri van Heijningen, 1B-Rob Has.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Tineke Has.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:12 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,8° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 40%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.