Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint ruim en completeert 'sweep' vs. Quick Amersfoort
English

AMERSFOORT - L&D Amsterdam Pirates boekte een overtuigende 15-5, mercy-regel overwinning in zeven innings tegen Cityside Apartments Quick Amersfoort op een frisse en soms regenachtige zondagmiddag (13 mei).

Donderdagmiddag opende Amsterdam de 3-game series met een 9-0 shutout. In de tweede wedstrijd op zaterdag brak de ploeg een 2-2 stand in de derde inning en won met 8-4.

Amsterdam Pirates leidde met 15-1 toen de 2e7 begon en was drie nullen verwijderd om het duel af te kunnen sluiten via de 10-punten verschil mercy-regel. Echter, Quick Amersfoort scoorde viermaal, waarvan twee op een homerun van Bryan Engelhardt. Desondanks wist Amsterdam het verschil van tien punten vast te houden en eindigde het duel alsnog na zeven complete innings.

Amsterdam kwam tot 15 honkslagen, waaronder drie van Rashid Gerard, die ook drie punten binnensloeg en tweemaal scoorde. Linoy Croes scoorde vier punten voor de Amsterdamse ploeg. Acht van de negen startende spelers sloegen minstens één honkslag, terwijl er zeven minstens eenmaal scoorden.

Rob Cordemans gooide de laatste twee innings voor Amsterdam en had drie strikeouts. Hierdoor heeft de ervaren rechtshander nu nog 14 strikeouts nodig om het All-Time StrikeOut-record van Bart Volkerijk te evenaren.

(13 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Amsterdam Pirates opende de score met twee punten in de tweede inning op starter Jos de Jong. De rechtshander gooide verschillende seizoenen voor Amsterdam waar hij samenspeelde met zijn broer Bas de Jong. De afgelopen paar seizoenen speelden de twee voor Quick Amersfoort. Bas de Jong stopte na vorig seizoen.

In de 1e2 raakte De Jong lead-off hitter Kenny Berkenbosch met een worp. Hij bereikte vervolgens veilig het tweede honk toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Linoy Croes. Met één uit werd het eerste punt gescoord op een tweehonkslag van Rashid Gerard, waarna het volgende tot stand kwam na een opofferingsslag van Max Clarijs.

Amsterdam voegde twee runs toe in de vierde. Met één uit sloeg Linoy Croes een honkslag en met twee uit deed Rashid Gerard hetzelfde. Met lopers op het eerste en derde honk stal Gerard het tweede honk en op de aangooi scoorde Croes. Hierna scoorde Gerard het volgende punt toen Max Clarijs een tweehonkslag sloeg. Na de wedstrijden van vandaag voert Clarijs de Hoofdklasse aan met een .458 slaggemiddelde en heeft met twaalf ook de meeste binnengeslagen punten.

Quick Amersfoort liet een loper op het derde honk achter in de tweede inning op starter Kyle Ward. Bryan Engelhardt begon met een tweehonkslag en schoof op na een grounder, maar bleef achter. De ploeg pakte daarna een punt terug in de 2e4. Met één uit sloeg Engelhardt opnieuw een tweehonkslag en met twee uit scoorde hij op een tweehonkslag van Jules Cremer. In zowel de tweede als in deze inning sloot Ward af met een strikeout.

Met een 4-1 voorsprong vergrootte Amsterdam hun voorsprong met twee flinke rallies door vijf punten te scoren in de vijfde en zes punten in de zesde slagbeurt.

In de 1e5 produceerde de Amsterdamse aanval zes honkslagen, terwijl de Quick-verdediging bijdroeg met twee fouten, maar alle punten waren verdiend. Remco Draijer begon met een stootslag-honkslag, waarna hij scoorde toen er een outfield-fout volgde op een honkslag van volgende slagman Zerzinho Croes, die zelf hierdoor op het tweede honk terechtkwam. Nick Urbanus voegde een RBI-double toe en met één uit werd weer een punt gescoord na een honkslag van Linoy Croes, die zelf het derde honk wist te bereiken na een nieuwe fout in het outfield. Dat leidde allemaal toe een werperswissel, want Jasper Popken nam het over. Hij werd begroet met een puntscorende tweehonkslag van Rodney Daal, waarna hij nog een punt gescoord zag worden op een opofferingsslag van Rashid Gerard.

In de 6-run rally in de zesde inning liet Amsterdam vijf honkslagen noteren. Met één uit en Zerzinho Croes (infield-hit) en Nick Urbanus (weer een double) op de honken leverde Kenny Berkenbosch een 2-run single af. Er volgde een werperswissel en nieuwe pitcher Aaron Isenia begon met vier wijd voor Linoy Croes. Hij kreeg vervolgens een RBI-double te verwerken van Rodney Daal en een puntscorende honkslag van Rashid Gerard. Doordat er een outfield-fout werd gemaakt kon er nogmaals worden gescoord, terwijl Gerard het tweede honk kon bereiken. Nadat Gerard was opgeschoven naar het derde honk na een wildem worp kreeg Max Clarijs vier wijd. Terwijl de laatste gedwongen uitging op een grounder van Niels van Weert scoorde Gerard het zesde punt in de inning.

In de 2e6 nam Rob Cordemans de Amsterdamse pitching over. Hij schakelde de eerste twee slagmensen met drie slag uit om het All-Time StrikeOut-record dichter te naderen. De rechtshander gooide daarna vier wijd op Tijmen Takke en kreeg een honkslag tegen van Jules Cremer, maar sloot af met een nieuwe strikeout.

Met een comfortabele 15-1 voorsprong had Amsterdam Pirates nog drie nullen nodig in de 2e7 om af te sluiten via de mercy-regel. Maar Quick Amersfoort kwam tot een rally van vier punten om de achterstand te verkleinen naar 15-5. Doordat het puntenverschil nog altijd tien was eindigde het duel alsnog. Drie punten waren onverdiend, maar daar was Rob Cordemans zelf verantwoordelijk voor. Shairon Nicholas begon met een honkslag, waarna hij scoorde op een one-out double van Wesley Bernardus. Met twee uit sloeg Rachid Engelhardt een comebacker naar Cordemans, die daarmee de wedstrijd had kunnen afsluiten. Echter, Cordemans maakte een foute aangooi richting eerste honk. Dat Bernardus in staat te scoren, terwijl Engelhardt het tweede honk bereikte. Zijn broer Bryan Engelhardt homerde hierna om er een 15-5 stand van te maken. Een vangbal maakte een einde aan de slagbeurt, zodat het mercy-regel puntenverschil intact bleef en de wedstrijd werd afgesloten.Quick Amersfoort - L&D Amsterdam Pirates 5-15 (7 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates0202560-15152
Quick Amersfoort0001004-574
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, W (2-0)571311

Rob Cordemans231441

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Jos de Jong, L (1-2)4.11-886

Jasper Popken1--544

Aaron Isenia0.213233

Mark Kolner1-1---

Homerun: Quick: Bryan Engelhardt (2)(7e,2-run,op Cordemans).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Rob Has, 1B-Henri van Heijingen, 3B-Aad Otsen.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Willum de Jong.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:17 uur.
Locatie-XLLease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14,2° C; windrichting west;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 81%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.