Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint in 8e inning en completeert derde 'sweep'; Mijlpaal voor Benjamin Dille
English

HAARLEM - Curaçao Neptunus brak een 3-3 stand met een 5-run achtste inning en won met 8-4 van DSS op een frisse en regenachtige zondagmiddag (13 mei). Met de winst completeerde de koploper hun derde 'sweep' van het seizoen en bleef ongeslagen in negen wedstrijden.

Neptunus opende de 3-game series donderdagmiddag met een 12-5 overwinning. De ploeg boekte daarna een 9-0 shutout op zaterdag.

Vandaag stond Neptunus met 3-0 voor, maar DSS kwam langszij in de vijfde inning. Neptunus kwam daarna tot een rally van vijf punten in de achtste om het duel te beslissen.

Neptunus kwam vandaag tot 12 honkslagen, waaronder drie van Dwayne Kemp en een homerun van Shaldimar Daantji. Alle negen spelers in de line-up sloegen minimaal één honkslag.

Neptunus' tweede honkman Benjamin Dille speelde vandaag in zijn 500e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse. De Belgische infielder maakte zijn debuut in de hoogste afdeling in 2004 bij Neptunus op 17-jarige leeftijd. Hij speelde daarna in 2005 voor Sparta-Feyenoord, eveneens in Rotterdam. Dille, die ook uitkomt voor de Belgische Nationale Ploeg, keerde na het seizoen 2005 weer terug naar Neptunus voor wie hij sindsdien heeft gespeeld. Dille is de eerste buitenlandse speler die de grens van 500 wedstrijden bereikt in de hoogste Nederlandse afdeling.

Voor de wedstrijd werd Dille in de bloemen gezet door DSS. Neptunus zal hem huldigen voor hun eerstvolgende thuiswedstrijd aanstaande donderdagavond.

(13 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Op een dag met miezerige regen kreeg Neptunus twee honklopers in de eerste helft van de eerste inning op starter Tom Stuifbergen. Hij gooide tweemaal vier wijd, maar de lopers strandden op het eerste en tweede honk.

Neptunus opende de score in de tweede slagbeurt op de rechtshander toen Shaldimar Daantji begon met een homerun. Hierna sloeg Quintin De Cuba een tweehonkslag. Die bereikte het derde honk op een one-out grounder van Jochem Koedijk en scoorde toen Stijn van der Meer na een fout op het honk kwam.

In de derde inning voegde Neptunus weer een punt toe. Met één uit sloeg Gianison Boekhoudt een tweehonkslag en Dudley Leonora een honkslag. Even later scoorde Boekhoudt na een wilde worp. Met Leonora op het tweede honk kreeg Shaldimar Daantji vier wijd. De lopers voerden een 'double-steal' uit, maar bleven uiteindelijk achter.

In de volgende vier innings werd Neptunus puntloos gehouden. De ploeg kreeg twee lopers in scoringspositie, maar wist geen afstand te nemen. In de vijfde inning opende Dwayne Kemp met een honkslag, maar strandde later op het derde honk. In de zesde, met één uit, sloeg Gregory Muller een honkslag, maar hij bleef achter op het tweede honk.

Intussen kon DSS aanvankelijk niet scoren op starter Elton Koeiman. De ploeg kreeg verschillende lopers, maar kwam niet in scoringspositie. In de tweede inning opende Denzel Richardson met een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging. In de vierde werden twee lopers gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk.

DSS sloeg daarna toe in de 2e6 en kwam langszij, terwijl het inmiddels ook wat harder begon te regenen. Omar Williams en Tommy van de Sanden openden de slagbeurt met honkslagen, waarna beiden scoorden toen Sander Paap volgde met een tweehonkslag. Met één uit schoof Paap op naar het derde honk op een grounder van Mitchel Dautzenberg, waarna hij het gelijkmakende punt scoorde toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Kevin Nieveld.

Met de stand op 3-3 gingen beiden teams in de zevende inning naar de bullpen. Tim Halderman nam het over bij DSS, terwijl rookie Jiorgeny Casimiri in het duel kwam voor Neptunus. Beiden werden de 'pitcher-of-record', want Neptunus besliste de wedstrijd in de achtste inning.

Halderman kreeg drie honklopers in de zevende inning. De eerste ging uit bij een steelpoging, de tweede werd gedwongen uitgeschakeld en de derde strandde op het eerste honk. Neptunus sloeg vervolgens toe met vijf punten in de achtste slagbeurt. De eerste zeven slagmensen bereikten de honken, de eerste vijf op Halderman. De rechtshander kreeg de honken snel vol. Na een lead-off single van Shaldimar Daantji raakte hij Quintin De Cuba en Gregory Muller beiden met een worp. Jochem Koedijk volgde met een 2-run single, waarna nog eens twee punten werden gescoord op een driehonkslag van Stijn van der Meer. Dat zorgde voor een werperswissel. Mike Groen nam het over, maar werd begroet met een puntscorende honkslag van Benjamin Dille die er een 8-3 stand van maakte. Dwayne Kemp werd de zevende opeenvolgende honkloper toen ook hij een honkslag sloeg. Hierna eindigde een vangbal van Gianison Boekhoudt in een dubbelspel na een fraaie 'running catch' van linksvelder Odion Gouverneur. Een volgende vangbal sloot de slagbeurt af.

Jiorgeny Casimiri kreeg zowel in de zevende als de achtste inning drie opeenvolgende nullen, waarna hij werd opgevolgd door Loek van Mil, die de 2e9 gooide. Hij zag de eerste vier slagmensen van DSS de honken bereiken en moest een punt toestaan. Tino van Erk begon met vier wijd, waarna Denzel Richardson een honkslag sloeg. De honken kwamen vol te staan toen er een fout werd gemaakt op wat een 'force play-grounder' zou zijn van Devano Pieter. Van Mil gooide daarna ook vier wijd op Tommy van de Sanden, waardoor Van Erk kon scoren. Maar Van Mil volgde met een strikeout en een dubbelspel maakte daarna een einde aan de wedstrijd.


...Links: DSS 1B Tino van Erk en Hoofd Coach Jerry Breek reiken bloemen uit aan Benjamin Dille,...
...die vandaag in zijn 500e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse speelde...
...Rechts: Het begon halverwege de wedstrijd harder te regenen...
(© Beide Foto's: Marco Stoovelaar)


DSS - Curaçao Neptunus 4-8
RHE
Curaçao Neptunus021000050-8122
DSS000030001-462
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Elton Koeiman631532

Jiorgeny Casimiri, W (1-0)2-----

Loek van Mil11211-

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tom Stuifbergen613632

Tim Halderman, L (1-1)1 (*)-1455

Mike Groen1--2--

Kevin Nieveld1-----
(*) - Halderman gooide op vijf slagmensen in de achtste inning

Homerun: Neptunus: Shaldimar Daantji (1)(2e,solo,op Stuifbergen).
Box Score
Play-by-Play
Stand
UItslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Henny Jansen, 1B-Jeroen Rekveld.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Scoreboard Operator-Edward van Dijck.
Aanvangstijd-13:58 uur.
Speeltijd-2:18 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Benjamin Dille (Neptunus) speelt in zijn 500e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12,4° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 88%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.