Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins wint opnieuw met dubbele cijfers van Hoofddorp Pioniers
English

OOSTERHOUT - Voor de tweede dag op rij boekte De Glaskoning Twins een overtuigende overwinning met dubbele cijfers tegen Hoofddorp Pioniers op een frisse en soms regenachtige zondagmiddag (13 mei). Na zaterdag met 13-1 te hebben gewonnen won Twins vandaag met een 11-2 stand.

Donderdagmiddag opende Hoofddorp Pioniers de 3-game series met een nipte 2-1 winst. Pioniers brak toen een 1-1 stand in de zevende inning.

Door de winst klom Twins naar een gedeelde vierde plaats met HCAW en Quick Amersfoort, die vandaag beide verloren.

Twins sloeg maar acht honkslagen. Drie Pioniers-werpers voegden daar zes vrije lopen aan toe.

Pioniers bleek steken op slechts twee honkslagen en werd in de eerste zes innings puntloos gehouden door Twins-starter Mic van de Ven. Pioniers wist daarna nog drie hits te slaan na een werperswissel.

(13 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
In de wedstrijd van vandaag stond Twins reeds met 11-0 voor voordat Pioniers hun twee punten scoorde in de zevende inning om een mercy-rule nederlaag te voorkomen.

In de eerste zes innings werd Pioniers puntloos gehouden door Mic van de Ven, die een prima wedstrijd gooide. De rechtshander gooide viermaal drie slag en stond maar twee honkslagen toe.

Echter, Pioniers verzuimde de score de openen in de eerste helft van de eerste inning toen het de eerste twee slagmensen op de honken kreeg. Mark Smit begon met vier wijd en stal het tweede honk, waarna ook Leandro Anasagasti vier wijd kreeg. Van de Ven volgde met een strikeout, een binnenhoog zorgde voor de tweede uit en een vangbal sloot de slagbeurt af.

Pioniers werd op rij uitgeschakeld in de volgende twee innings, waarna het weer een loper in scoringspositie kreeg in de vierde inning. Maar op dat moment stond de ploeg al met 3-0 achter.

Twins opende de score in de tweede helft van de eerste inning op starter Luuk ter Beek. Hij kreeg een lead-off double tegen van Jarreau Martina, die het derde honk stal en scoorde op een opofferingsslag van Ruar Verkerk.

Twins voegde twee runs toe in de derde inning. Nick Peels begon met vier wijd en scoorde op een driehonkslag van van volgende slagman Brian Biezen, die daarna zelf scoorde op een hiernavolgende honkslag van Jarreau Martina.

Nadat Pioniers een loper op het tweede honk had achtergelaten in de 1e4 nam Twins meer afstand door drie punten (twee onverdiend) te scoren in hun vier slagbeurt. Twins kreeg de honken vol vanwege wat verdedigende problemen. Eerst begon Dennis De Quint met vier wijd. Hierna werd een fout gemaakt op een grounder van Bram Grooten, waarna iedereen safe was op een velderskeus/opofferingsstootslag van Bob van der Meer richting werper Luuk ter Beek. Even later scoorden de eerste twee lopers op een tweehonkslag van Max Kops. Dat leidde tot een werperswissel, want Ter Beek werd opgevolgd door Andrew Wanapa. Hij kreeg eerst een grouder, maar volgde met vier wijd voor Brian Biezen en dat zorgde weer voor volle honken. Jarreau Martina volgde met een opofferingsslag die de stand opvoerde naar 6-0.

In de vijfde inning bracht Twins de stand min of meer buiten bereik door vijfmaal te scoren met twee uit! Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Dennis De Quint en Bram Grooten vier wijd kregen en Bob van der Meer een honkslag sloeg. Na een foul-out werden twee punten gescoord op infield-hits van Nick Peels en Brian Biezen. Met de honken nog altijd vol werd Alexander Valdez ingebracht als nieuwe new pitcher. Maar hij begon met vier wijd voor Jarreau Martina, waarna hij een 2-run single tegen kreeg van Ruar Verkerk en dat bracht de stand op 11-0.

Twins werd in de laatste drie slagbeurten op rij uitgeschakeld door Valdez, maar de ploeg had geen punten meer nodig, want de voorsprong was ruim genoeg.

Met twee uit in de vijfde kreeg Pioniers weer twee lopers in scoringspositie, maar wist niet te scoren. Duco Nuijten en Mark Smit sloegen beiden een honkslag, voerden een 'double-steal' uit, maar strandden.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de zesde scoorde Pioniers hun twee punten in de 1e7 op nieuwe pitcher Jan Evertse. Met één uit sloeg Damian Melis een tweehonkslag en schoof op na een grounder. Volgende slagman Duco Nuijten werd geraakt door een worp, waarna Melis scoorde op een infield-hit van Mark Smit. Hierna scoorde Nuijten op een honkslag van Leandro Anasagasti, die zelf werd uitgeschakeld bij het tweede honk toen hij er een tweehonkslag van probeerde te maken. En daar bleef het vandaag bij voor Pioniers.De Glaskoning Twins - Hoofddorp Pioniers 11-2
RHE
Hoofddorp Pioniers000000200-251
De Glaskoning Twins10235000X-1180
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Luuk ter Beek, L (0-1)33 (*)2464

Andrew Wanapa1.213355

Alexander Valdez3.1111--
(*) - Ter Beek gooide op vier slagmensen in de vierde inning

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Mic van de Ven, W (1-0)6432--

Jan Evertse222322

Thijs Steenwijk1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Piet van Gool.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:42 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Theo Geerman was de 'Acting Head Coach' voor Hoofddorp Pioniers, omdat Hoofd Coach Mervin Gario was geschorst.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zwaarbewolkt, 16° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 73%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.