Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW opent series vs. DSS met shutout
English

BUSSUM - HCAW opende hun 3-game series tegen DSS donderdagavond (17 mei) met een 3-0 shutout-winst.

HCAW nam een snelle 2-0 voorsprong in de eerste inning van het snelle duel dat maar twee uur en negen minuten duurde. De snelste 9-inning wedstrijd dit seizoen werd gespeeld op 28 april. Op die dag sloten L&D Amsterdam Pirates en DSS hun wedstrijd af in twee uur en zeven minuten.

De Bussumse ploeg vandaag kreeg wederom een goed optreden van pitcher Dennis Burgersdijk. De rechtshander gooide acht sterke innings, schakelde negen slagmensen met drie slag uit en stond maar drie honkslagen toe.

(17 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
HCAW nam een snelle voorsprong door tweemaal te scoren in de tweede helft van de eerste inning. De ploeg voegde nog maar één punt toe in het restant van de wedstrijd, maar dat was genoeg, want tegenstander DSS werd puntloos gehouden. DSS kwam slechts eenmaal in scoringspositie.

HCAW scoorde hun drie punten allemaal op starter Sander Helmendach, die twee jaar geleden voor de Bussumse ploeg speelde.

Beide punten in de eerste inning waren onverdiend. Lead-off hitter Jeandro Tromp bereikte het honk op een foute aangooi, waarna Delano Selassa een honkslag sloeg. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Roelie Henrique. Vince Rooi volgde met een puntscorende honkslag, waarna het volgende punt werd gescoord op een opofferingsslag van Bryce Cherry.

In de volgende twee innings stond Helmendach maar één slagman tot de honken toe. Dat was toen Roland Laurens vier wijd kreeg met twee uit in de tweede inning.

HCAW scoorde het laatste punt in de vierde slagbeurt. Lead-off hitter Bryce Cherry werd geraakt door een worp en schoof op na een grounder. Kevin Weijgertse volgde met vier wijd ,waarna Julian Goins een puntscorende honkslag afleverde om er een 3-0 stand van te maken. Met twee uit stal Goins het tweede honk, maar Helmendach sloot af met een strikeout.

HCAW kwam nog dicht bij een ander punt in de zevende inning op nieuwe pitcher Robyn Clara. Met één uit sloeg Jeandro Tromp een driehonkslag, maar de volgende twee slagmensen werden uitgeschakeld.

Dennis Burgersdijk kwam geen moment in de problemen in zijn acht innings op de heuvel voor HCAW. De rechtshander stond maar drie honkslagen toe en kreeg slechts één loper in scoringspositie.

Burgersdijk kreeg een 2-out single tegen van Tommy van de Sanden in de eerste inning. Hij schakelde vervolgens negen slagmensen op rij uit (vijf strikeouts). Met twee uit in de vierde kwam Denzel Richardson op het honk via een infield-hit, maar strandde op het eerste honk.

Na drie opeenvolgende nullen in de vijfde kreeg Burgersdijk zijn enige loper in scoringspositie in de zesde. Met een 3-0 achterstand opende Mitchel Dautzenberg voor DSS met een honkslag en schoof op na een wilde worp. Met één uit bereikte hij het derde honk op een grounder van Odion Gouverneur, maar bleef vervolgens achter.

Burgersdijk kreeg weer drie opeenvolgende nullen in de volgende twee innings.

Timo van Ancum gooide de negende inning voor HCAW. Hij kreeg een one-out single tegen van Odion Gouverneur, maar twee vangballen maakten een einde aan de slagbeurt en de wedstrijd. Dat leverde Van Ancum de eerste save in zijn loopbaan op. In de voorgaande zeven seizoenen werd hij voornamelijk ingezet als startende werper. Met uitzondering van 2015 (toen hij speelde voor UVV), waarin hij in 17 wedstrijden in relief gooide, maar nooit een save op zijn naam kreeg.HCAW - DSS 3-0
RHE
DSS000000000-041
HCAW20010000X-360
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (0-4)653331

Robyn Clara2--3--

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (2-1)89-3--

Timo van Ancum, SV (1)1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Henny Jansen, 1B-Aad Otsen, 3B-John Beltman.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Huub Baaij.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-19:35 uur.
Speeltijd-2:09 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 12,3° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 24 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 63%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.