Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hoofddorp Pioniers boekt comfortabele winst tegen Quick Amersfoort
English

AMERSFOORT - Hoofddorp Pioniers kwam zaterdag (19 mei) tot een comfortabele 6-1 overwinning tegen Cityside Apartments Quick Amersfoort.

Voor de Hoofddorpse ploeg was dit één van hun beste wedstrijden tot nu toe dit seizoen. De ploeg, na vorig seizoen een aantal spelers verloor en verschillende jonge spelers toevoegde, heeft een zware start van het seizoen achter de rug. Maar vandaag kwam de ploeg tot hun derde overwinning in elf wedstrijden. Twee van hun wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Eén van deze gelijke standen kwam afgelopen donderdagavond. De twee ploegen kwamen toen tot een 3-3 stand in tien innings.

Pioniers liet vandaag 11 honkslagen noteren, waaronder drie van Jelle Kroft. Tijmen Takke homerde voor Quick Amersfoort.

(19 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Hoofddorp Pioniers kwam voor het eerst in scoringspositie in de tweede inning op startende pitcher Jurjen van Zijl. Hij was aanvankelijk niet aangekondigd als starter. Dat zou linkshander Colin van Laar zijn, maar die gooide vandaag de laatste vijf innings in relief.

In de tweede inning opende Jelle Kroft met een honkslag en sloeg rookie Thom Hoogkamer een dubbelspel met één uit, ,maar een dubbelspel sloot de slagbeurt af.

Pioniers opende de score met twee punten met twee uit in de derde inning, maar liet toen ook drie lopers achter. Met één uit kwam Duco Nuijten op het honk via een infield-hit en met twee uit sloeg Joey de Koning een honkslag. Dat werd gevolgd door een outfield-fout, waardoor Nuijten kon scoren, terwijl De Koning op het derde honk terechtkwam. Hierna kreeg Mervin Gario vier wijd. Met lopers 'op de hoeken', vertrok Gario voor een 'delayed steal'. Echter, hij leek in een rundown te komen en had moeten worden uitgeschakeld, maar er volgde een fout. Gario kon hierdoor veilig terugkeren op het eerste honk, maar intussen wist De Koning te scoren. De honken kwamen vol te staan toen Jelle Kroft een honkslag sloeg en Glenn Bakker werd geraakt door een worp, maar de drie lopers bleven achter.

In de 1e4 kreeg Pioniers lopers op het tweede en derde honk met twee uit, maar ook zij strandden.

Pioniers-starter Alexander Valdez kreeg lopers in scoringspositie in de eerste twee innings. In de eerste slagbeurt, met één uit, gooide hij vier wijd op Jelle Blaauw, die het tweede honk stal met twee uit, maar daarna achterbleef. In de tweede sloeg Jules Cremer een tweehonkslag met één uit, maar strandde eveneens.

Na een loper te hebben achtergelaten op het eerste honk in de derde inning en met een 2-0 achterstand pakte Quick Amersfoort een punt terug in de 2e4. Met één uit sloeg Tijmen Takke de bal het rechtsveld in voor een homerun om de achterstand te halveren. Echter, dit zou het enige punt in dit duel zijn voor Quick.

Voor Takke was dit zijn eerste homeun op Hoofdklasse-niveau. Takke, die in 2016 in de hoogste afdeling speelde, kwam in de voorgaande twee seizoenen uit voor UVV.

Pioniers nam wat meer afstand in de 1e5 met het toevoegen van twee punten. Lead-off hitter Mervin Gario werd geraakt door een worp en volgende slagman Jelle Kroft sloeg een honkslag. Er volgde een werperswissel, want Colin van Laar nam het over van Jurjen van Zijl. De linkshander begon met een strikeout, maar kreeg daarna een puntscorende honkslag tegen van Thom Hoogkamer. De honken kwamen vol te staan toen ook Damian Melis een honkslag sloeg. Hierna werd Kroft gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Leandro Anasagasti, maar het volgende punt kon worden genoteerd nadat Van Laar vier wijd gooide op Duco Nuijten. Drie lopers bleven achter toen een foul-out de slagbeurt afsloot, maar Pioniers stond nu met 4-1 voor.

Pioniers kwam dicht bij het volgende punt in de zesde inning. Lead-off hitter Joey de Koning bereikte het honk na een fout en Mervin Gario sloeg een honkslag. Bij een 'double-steal' werd De Koning uitgeschakeld op het derde honk. Met twee uit kreeg Gario het derde honk na schijn, maar daar strandde hij, want een strikeout sloot de slagbeurt af.

De Hoofddorpse ploeg wist weer tweemaal tot scoren te komen in de zevende. Thom Hoogkamer en Damian Melis begonnen met vier wijd. Met één uit stal Hoogkamer het derde honk en scoorde op een infield-hit van Duco Nuijten. Op deze honkslag schoof Melis op naar het tweede honk, waarna hij het derde honk bereikte op een hiernavolgende foute aangooi. Hij scoorde even later op een grounder van Mark Smit om de stand op 6-1 te brengen.

Quick Amersfoort kreeg nog wat scoringsmogelijkheden in hun laatste vier slagbeurten, maa wist niet meer tot scoren te komen.

In de 2e6 sloegen Bryan Engelhardt en Tijmen Takke beiden een honkslag met één uit, maar twee 'force play-grounders' volgden.

In de zevende, op nieuwe pitcher Ryan Oduber, kreeg Quick weer twee honklopers. Met één uit kwam Jordy Burger op het honk via een stootslag-honkslag en volgde Wesley Bernardus met een honkslag, maar zij bleven achter.

In de 2e9 gooide Angelo Wicklert voor Pioniers. Hij kreeg een one-out double tegen van Jordy Burger, die even later het derde honk stal. Wicklert volgde met een strikeout, waarna een grounder de inning en de wedstrijd afsloot. In deze inning kreeg Rowan van Hoek zijn eerste slagbeurt voor Quick na in de eerste weken te hebben moeten toekijken vanwege een blessure.Quick Amerfoort - Hoofddorp Pioniers 1-6
RHE
Hoofddorp Pioniers002020200-6111
Quick Amersfoort000100000-194
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Alexander Valdez, W (1-2)611511

Ryan Oduber23-3--

Angelo Wicklert11-1--

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, L (0-1)4 (*)21742

Colin van Laar554421
(*) - Van Zijl gooide op twee slagmensen in de vijfde inning

Homerun: Quick: Tijmen Takke (1)(4e,solo,op Valdez).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Willum de Jong.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:41 uur.
Locatie-XLLease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Daan Kuit (Hoofddorp Pioniers) debuteert in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zwaarbewolkt, 12,7° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 78%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.