Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus boekt kleine zege tegen Twins
English

OOSTERHOUT - Curaçao Neptunus boekte zaterdag (19 mei) een kleine 3-1 overwinning in de tweede wedstrijd van de 3-game series tegen De Glaskoning Twins. Maar de kleine winst verlengde de winning streak van de ploeg wel naar elf sinds het begin van het seizoen.

Neptunus opende de reeks donderdagavond met een 8-2 overwinning.

Vandaag kwam Neptunus tot maar zes honkslagen, waarvan er drie werden geslagen door rookie Darryl Collins.

Twins produceerde slechts twee honkslagen op drie werpers. Neptunus-starter Orlando Yntema had wederom een prima optreden. Hij kwam tot acht keer drie slag en stond beide honkslagen toe op weg naar zijn vierde overwinning van het seizoen.

(19 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
De Neptuniaanse aanval werd beperkt tot slechts vijf honkslagen door Nick Peels, die de verrassende starter was voor Twins. Hoewel vantevoren al was aangekondigd dat hij vandaag de starter zou zijn is Peels geen reguliere werper op het roster van Twins. Peels is een outfielder en maakte dit seizoen één relief-optreden. Vorig jaar gooide Peels in zeven wedstrijden voor Twins, waarvan één als starter.

Ondanks de slechts vijf hits scoorde Neptunus hun drie punten op Peels. De eerste daarvan werd gescoord in de eerste helft van de eerste inning. Stijn van der Meer begon toen met een tweehonkslag, stal het derde honk met één uit en scoorde op een grounder van Dwayne Kemp.

Neptunus verdubbelde de voorsprong in de volgende inning. Dit keer opende Dudley Leonora met een honkslag, stal het tweede en het derde honk en scoorde op een one-out single van Darryl Collins. Met twee uit werd Jochem Koedijk geraakt door een worp, maar twee lopers bleven achter.

Peels kreeg drie nullen op rij in de derde inning, maar daarna weer een paar honklopers in de vierde. Dudley Leonora begon weer met een honkslag, waarna Darryl Collins een honkslag sloeg met één uit. Even later werd Leonora uitgeschakeld bij een steelpoging na een succesvolle pick-off. In deze situatie schoof Collins op naar het tweede honk, maar bleef achter.

Neptunus scoorde het derde punt in de vijfde slagbeurt. Jochem Koedijk en Stijn van der Meer begonnen met vier wijd en schoven op na een opofferingsstootslag van Benjamin Dille. De honken kwamen vol te staan toen ook Dwayne Kemp vier wijd kreeg, waarna een punte werd gescoorde op een grounder van Gianison Boekhoudt. Maar Neptunus liet lopers achter op het tweede en derde honk.

In het restant van de wedstrijd kreeg Neptunus nog maar twee lopers in scoringspositie. In de zevende, door reliever Jakob Syrén, werd Dwayne Kemp geraakt door een worp op zijn schouder met twee uit en stal het tweede honk, maar strandde. De Japanse rechtshander Shogo Nakashima schakelde drie slagmensen op rij uit in de achtste. Hij raakte lead-off hitter Gregory Mulller met een worp in de negende, maar hij bleef achter op het derde honk.

Neptunus-starter Orlando Yntema schakelde de eerste acht slagmensen op rij uit. Met twee uit in de derde inning kreeg de rechtshander een driehonkslag tegen van Brian Biezen, die daarna scoorde op een wilde worp. Dit zou het enige punt zijn dat Twins scoorde in deze wedstrijd.

In de vijfde inning gooide Yntema vier wijd op lead-off hitter Shurman Marlin, waarna Max Kops vier wijd kreeg met één uit, maar zij bleven achter.

Twins kreeg hun laatste honkloper in scoringspositie in de 2e9 op Berry van Driel. Hij begon met een strikeout, waarna hij ook drie slag gooide op volgende slagman Bram Grooten, maar die kon het eerste honk bereiken na een doorgeschoten bal. Vervolgens kreeg Shurman Marlin vier wijd, maar Van Driel schakelde daarna de volgende twee slagmensen weer met drie slag uit, zodat hij dus vier strikeouts had in één inning! Van Driel kreeg zijn 'league-leading' vierde save op zijn naam.De Glaskoning Twins - Curaçao Neptunus 1-3
RHE
Curaçao Neptunus110010000-360
De Glaskoning Twins001000000-120
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (4-0)783211

Loek van Mil, H (2)1-1---

Berry van Driel, SV (4)141---

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Nick Peels, L (0-1)5-3533

Jakob Syrén21-1--

Shogo Nakashima2-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Winfried Berkvens, 1B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Piet van Gool.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:27 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Mick Vos (Neptunus) debuteert in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12,7° C; windrichting west;
windsnelheid 5 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 72%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.