Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates shuts out Storks en schuift op naar gedeelde eerste plaats
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates kwam zondag (20 mei) tot een 7-0 shutout tegen Silicon Storks om een '3-game sweep' te completeren.

Amsterdam Pirates opende de reeks ook met een shutout, want donderdagavond werd met 4-0 gewonnen. Op zaterdag boekte Amsterdam een ruime 11-2 overwinning.

Na verlies van de seizoen-opener heeft Amsterdam nu elf opeenvolgende wedstrijden in winst omgezet. De ploeg klom ook naar een gedeelde eerste plaats met Curaçao Neptunus, dat vandaag de eerste nederlaag van het seizoen leed.

Amsterdam Pirates kwam tot 12 honkslagen, waaronder drie van Nick Urbanus, die ook driemaal scoorde. Linoy Croes sloeg drie punten binnen.

Storks liet slechts drie honkslagen noteren op vier pitchers.

(20 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
De wedstrijd bleef drie innings puntloos, maar Amsterdam Pirates kwam daarna tot een rally van vier punten in de vierde. Dat bleek genoeg, want Storks bleef puntloos, terwijl de thuisploeg nog drie punten zou toevoegen.

In de eerste drie slagbeurten werd Pirates puntloos gehouden door rechtshander Jurrian Koks en liet één loper achter in scoringspositie. De ploeg werd op rij uitgeschakeld in de eerste (twee strikeouts) en derde inning. In de tweede slagbeurt begon Koks met tweemaal drie slag, maar kreeg daarna een tweehonkslag tegen van Rodney Daal. Die strandde op het tweede honk, want Koks sloot af met een nieuwe strikeout.

Maar in de 2e4 kwam Amsterdam tot een rally van vier punten op Koks, die een voormalige Piraat is. Koks gooide voor de Amsterdamse ploeg in 2011-2014. Na het seizoen 2014 verhuisde hij naar Storks met wie hij in de volgende drie seizoenen in de tweede hoogste afdeling speelde.

In de vierde inning opende Zerzinho Croes met een infield-hit en schoof op na een honkslag van Nick Urbanus. Hij scoorde toen Kenny Berkenbosch volgde met een tweehonkslag en nog eens twee punten werden toegevoegd toen Linoy Croes een driehonkslag afleverde. Bij de verwerking van de klap liep Storks-midvelder Runai Coran een schouderblessure op en moest het duel verlaten. Koks volgde met drie slag, maar zag Amsterdam daarna nogmaals scoren op een opofferingsslag van Victor Draijer om er een 4-0 stand van te maken.

Amsterdam-starter Kyle Ward gooide vijf sterke innings. In de eerste helft van de eerste inning kreeg de linkshander een lead-off infield-hit tegen van Quinlan de Windt, die in scoringspositie kwam na een opofferingsstootslag van Jurriaan Dijk. De Windt strandde op het tweede honk, want Ward schakelde de volgende twee slagmensen uit. Niet alleen dat, Ward schakelde tien slagmensen op rij uit. Met twee uit in de vierde kreeg hij een honkslag tegen van Kendrick Delima, maar sloot af met een strikeout.

Ward kreeg weer drie nullen op rij in de vijfde, waarna hij werd opgevolgd door Nick Veltkamp in de vijfde inning. De linkshander kreeg twee lopers in scoringspositie vanwege een paar verdedigende foutjes. Met één uit gooide Veltkamp drie slag op Quinlan de Windt, maar die kwam na een doorgeschoten bal op het eerste honk. Een fout volgde daarna op een 'force play-grounder' van Jurriaan Dijk, wat de derde nul had kunnen zijn. Maar in plaats daarvan had Storks twee honklopers met één uit. De twee lopers schoven op na een opofferingsstootslag van Tijani Dunlop, maar strandden op het tweede en derde honk.

In de 2e6 voegde Amsterdam een punt toe. Nick Urbanus begon met een honkslag, kwam in scoringspositie toen Kenny Berkenbosch werd geraakt door een worp en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Linoy Croes.

In de 1e7 werd Maickel Rietel de nieuwe werper voor Amsterdam. Hij kreeg eveneens een honkloper na een fout. Lead-off hitter Aldi Guzman kwam op het honk na een vangfout in het outfield, maar werd even later uitgeschakeld bij een steelpoging.

Amsterdam verhoogde de voorsprong naar 7-0 door nog eens tweemaal te scoren in de zevende. Niels van Weert begon met vier wijd en Remco Draijer sloeg een honkslag. Hierna sloeg Zerzinho Croes in een dubbelspel, maar dat bracht Van Weert naar het derde honk. Nick Urbanus en Kenny Berkenbosch volgden daarna met back-to-back, puntscorende tweehonkslagen om de stand op 7-0 te brengen.

Storks wist in hun laatste twee slagbeurten niet meer in scoringspositie te komen op reliever Maickel Rietel en closer Jim Ploeger. En zo bleef de shutout intact en boekte Amsterdam de elfde overwinning op rij.L&D Amsterdam Pirates - Silicon Storks 7-0
RHE
Silicon Storks000000000-031
L&D Amsterdam Pirates00040120X-7122
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Jurrian Koks, L (0-2)6.2611177

José Moreno1.1211--

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, W (3-0)54-2--

Nick Veltkamp11----

Maickel Rietel211---

Jim Ploeger12-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Peter de Haan, 1B-Aad Otsen.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:19 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Joost van den Bergh (Storks) uit het veld gestuurd door HP Umpire Peter de Haan in 1e7 voor reactie na gecallde strikeout.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,1° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 48%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.