Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW wint op wilde worp in 10e inning
English

BUSSUM - HCAW verzuimde een 2-0 voorsprong vast te houden tegen DSS op zondagavond (20 mei), maar won uiteindelijk met 4-3 in tien innings, dankzij een wilde worp.

HCAW opende de 3-game series donderdagavond met een 3-0 shutout-winst. Op zaterdag scoorde DSS zes punten in de drie middelste innings en won met 6-2.

Vandaag stond HCAW met 2-0 voor toen de zevende inning begon, maar DSS kwam daarna langszij. HCAW hernam de leiding, maar DSS bracht de stand wederom in balans. In de tiende inning scoorde HCAW het winnende punt met twee uit op een wilde worp.

Voor het begin van de tiende inning werd het duel onderbroken voor één van de bekende sun-delays op het veld van HCAW. Vandaag duurde de onderbreking maakt 19 minuten.

Het duel van vandaag begon om 18:00 uur, omdat HCAW hun traditionele, internationel jeugdtoernooi organiseerde tijdens dit Pinksterweekeinde.

HCAW kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van Roelie Henrique, die hierdoor zijn slaggemiddelde verhoogde naar .455 en daarmee de koppositie inneemt.

(20 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
De HCAW-verdediging maakte een dubbelspel in de eerste helft van de eerste inning, waarna de ploeg de score opende in de thuishelft van de slagbeurt. HCAW wist niet veel afstand te nemen en stond slechts met 2-0 voor na zes innings. Hierna kwam DSS langszij. De Haarlemse ploeg veegde wederom een kleine achterstand uit in de achtste. De wedstrijd werd beslist in de tiende inning waarin HCAW won op een wilde worp met twee uit.

In de tweede helft van de eerste inning opende Jeandro Tromp met vier wijd voor HCAW en bereikte het derde honk na een honkslag van Delano Selassa. Even later ging Selassa uit bij een steelpoging en zorgde een grounder voor de tweede nul. Vince Rooi volgde met een infield-hit en dat stelde Tromp in staat het openingspunt te scoren.

HCAW liet lopers achter op het eerste honk in de volgende twee innings, maar kwam weer in scoringspositie in de vierde op starter Tim Halderman. Lead-off hitter Bryce Cherry werd geraakt door een worp, waarna hij veilig het tweede honk bereikte op een opofferingsstootslag van Berend Ruben, die zelf ook op het eerste honk terechtkwam. Maar de volgende twee slagmensen werden uitgeschakeld en een gedwongen actie sloot de slagbeurt af.

In de zesde verdubbelde HCAW de voorsprong. Bryce Cherry begon met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Berend Ruben.

Intussen werd DSS puntloos gehouden in de eerste zes innings door Chris Pfau. De Amerikaanse linkshander kreeg een aantal honklopers, maar werd gesteund met een verschillende prima verdedigende handelingen. HCAW maakte een dubbelspel in de eerste helft van de eerste inning, maar DSS kreeg een loper op het derde honk in de tweede slagbeurt. Denzel Richardson begon met vier wijd en stal het tweede honk met één uit. Met twee uit werd Sander Paap geraakt door een worp en even later stal Richardson het derde honk. Maar een grounder sloot de slagbeurt af.

In de derde inning kreeg DSS een loper op het eerste honk met twee uit, maar Pfau sloot af met een strikeout. In de volgende slagbeurt opende Denzel Richardson met een honkslag, maar werd uitgeschakeld na een succesvolle pick-off van Pfau, die daarna tweemaal drie slag gooide. Hij werd gesteund met een dubbelspe in de vijfde, waarna hij drie opeenvolgende nullen kreeg in de zesde.

Zoals de ploeg al een paar keer eerder had gedaan sloeg DSS toe in de latere innings. In de 1e7 scoorde de Haarlemse ploeg tweemaal om langszij te komen. Dit keer begon Denzel Richardson met vier wijd en scoorde hij op een one-out double van Kevin Nieveld. Kort hierna scoorde Nieveld het gelijkmakende punt toen Koen Werkman volgde met een honkslag. Werkman bereikte het tweede honk op de aangooi naar de plaat en schoof daarna nog op na een grounder, maar hij strandde op het derde honk. Vorig jaar stond Werkman op het roster van HCAW. Hij miste toen het grootste deel van het seizoen nadat hij een zware blessure opliep in het openingsweekeinde toen hij zijn schouderblad brak.

HCAW hernam de leiding in de 2e7. Julian Goins begon met een honkslag en kwam in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Jeandro Tromp. Er volgde een werperswissel, want Australiër Greg Mosel nam het over van Tim Halderman. Hij kreeg een 'comeback-grounder' van Delano Selassa en wist Goins op het derde honk uit te schakelen. Met twee uit stal Selassa het tweede honk en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Roelie Henrique. Hoewel het punt werd gescoord op Mosel kwam het op nam van Halderman. Hij was verantwoordelijk geworden voor de loper die scoorde (Selassa) vanwege de velderskeus-grounder Selassa, waarop Halderman's loper (Goins) werd uitgeschakeld (doorschuif-regel).

De nieuwe voorsprong was van korte duur, want DSS kwam weer langszij in de 1e8 na een werperswissel. Oscar Meuris nam het over van Chris Pfau, maar kreeg een lead-off triple tegen van Odion Gouverneur. Meuris volgde met een strikeout, maar zag Gouverneur de gelijkmaker scoren op een grounder van Tino van Erk richting kort. De bal werd naar de plaat gegooid, maar Gouverneur was daar sneller en scoorde. Met twee uit kreeg Omar Williams vier wijd, maar DSS liet twee lopers achter.

In de 2e8 maakte DSS een dubbelspel, waarna een loper op het tweede honk achterbleef in de 1e9. HCAW strandde ook een loper op het tweede honk in hun negende en dus volgde een verlenging.

Echter, voordat de tiende inning kon beginnen werd de wedstrijd onderbroken vanwege de felle ondergaande zon. Een 'sun-delay' van 19 minuten volgde.

In de 1e10 beklom rookie Sem Robberse de heuvel voor HCAW. De rechtshander kreeg twee snelle nullen, maar moest daarna een tweehonkslag incasseren van Denzel Richardson. Maar die strandde op het tweede honk.

In de 2e10 werd Robyn Clara de nieuwe werper voor DSS. Hij kreeg een lead-off single tegen van Roelie Henrique, maar DSS maakte even later een dubbelspel. Volgende slagman Seb Visser kwam na een fout op het honk en Berend Ruben volgde met een honkslag. Na het tweede honk te hebben bereikt werd Visser vervangen door Julian Rip, die in zijn eerste duel speelde na terugkeer een paar dagen eerder uit Amerika waar hij studeerde en honkbalde. Er volgde weer een werperswissel en Mike Groen nam het over met lopers op het eerste en tweede honk. Groen gooide drie slag op Patrick Bok, maar de derde slagbal eindigde in de grond voor een wilde worp. Dat stelde niet alleen Bok in staat het eerste honk te bereiken en bracht Ruben naar het tweede honk, het stelde ook Rip in de gelegenheid om het winnende punt te scoren vanaf het tweede honk!HCAW - DSS 4-3 (10 inn.)
RHE
DSS000000210 0-381
HCAW100001100 1-4110
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de tiende inning)
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman6.132633

Greg Mosel2.2--3--

Robyn Clara, L (0-1)0.2--21-

Mike Groen- (*)1----
(*) - Groen gooide op één slagman in de tiende inning

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Chris Pfau753522

Oscar Meuris, BS (1)241211

Sem Robberse, W (1-0)1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Edwin Louisa, 1B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Huub Baaij.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-18:05 uur.
Speeltijd-3:14 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
19-minuten 'sun-delay' voor aanvang van de 10e inning.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,3° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 43%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.