Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Quick Amersfoort boekt overtuigende winst vs. Hoofddorp Pioniers
English

HOOFDDORP - Cityside Apartments Quick Amersfoort nam een comfortabele vroege voorsprong en boekte een overtuigende 12-6 winst tegen Hoofddorp Pioniers op zondag (20 mei).

Donderdagavond openden de twee ploegen hun reeks met een 3-3 gelijkspel in een wedstrijd die na tien innings eindigde vanwege de curfew-regel.

Op zaterdag speelde Hoofddorp Pioniers een prima wedstrijd en kwam tot een 6-1 overwinning.

De wedstrijd van vandaag was zeker niet de beste op defensief gebied, want beide teams maakten vijf fouten. Er was een aantal nonchalante acties en er waren een paar denkfouten. Dat leidde allemaal tot liefst twaalf (!) onverdiende punten. Negen van de twaalf door Quick gescoorde punten waren onverdiend.

Quick Amersfoort 'outhitte' Hoofddorp Pioniers met 13-10. Vier van deze honkslagen kwamen op naam van Tijmen Takke, die ook vier punten binnensloeg en tweemaal scoorde. Voor Pioniers sloeg rookie Leandro Anasagasti drie punten binnen en scoorde eenmaal. Naast het toestaan van 13 honkslagen gaven vier Pioniers-pitchers samen ook nog eens acht vrije lopen weg.

(20 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Quick Amersfoort opende de score met drie onverdiende punten in de eerste helft van de tweede inning op starter Luuk ter Beek. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Tijmen Takke. Een poging voor een opofferingsstootslag van Jules Cremer volgde, maar leek te eindigen in een gedwongen nul op het tweede honk. Echter, er werd een fout gemaakt en Quick had twee honklopers. Hierna werd Takke wel gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Remian Denis. Er volgde nog een grouder en dat betekende dat Pioniers reeds drie nullen had kunnen hebben. In plaats daarvan waren er twee nullen met lopers op het tweede en derde honk. Even later gooide Ter Beek vier wijd op Jordy Burger, die eindigde in een wilde worp waardoor Cremer kon scoren. Met lopers 'op de hoeken' leverde een 'double-steal' het volgende punt op. Burger scoorde het derde punt toen Wesley Bernardus volgde met een honkslag.

Quick kwam tot een rally van nog eens vier punten in de derde inning, waaronder drie onverdiende punten. Eerst kreeg Luuk ter Beek drie opeenvolgende honkslagen tegen. Rachid Engelhardt begon met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een honkslag van zijn broer Bryan Engelhardt. Hierna sloeg Tijmen Takke de bal het rechtsveld in voor wat een makkelijke tweehonkslag leek te worden. Echter, Takke moest inhouden omdat Bryan Engelhardt langzamer liep bij het tweede honk. Hij rende door en gleed richting derde honk, terwijl Takke opschoof na de aangooi. Engelhardt had al last van een liesblessure, maar tijdens zijn sliding bij het derde honk werd dat nog wat erger. Desodanks bleef hij in de wedstrijd, maar zou worden gewisseld in de volgende inning. Met één uit kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Remian Denis. Volgende slagman Luigino Rosaria sloeg de bal de lucht in en die eindigde op de infield/outfield-grens. Omdat het geen makkelijke vangbal was werd geen binnenhoog afgeroepen. Met twee uit leek de inning te worden afgesloten met een 'force play-grounder' van Jordy Burger, maar er werd een fout gemaakt wat resulteerde in een fout en alle honken bezet hield. Het volgende punt werd gescoord na een wilde worp, waarna Wesley Bernardus een puntscorende honkslag toevoegde die de stand opvoerde naar 7-0. Burger probeerde ook te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een prima aangooi van linksvelder Thom Hoogkamer.

In de 1e4 nam Andrew Wanapa de pitching over bij Pioniers. Hij kreeg twee punten tegen, waarvan één onverdiend. De linkshander kreeg de honken snel vol. Eerst kreeg hij honkslagen tegen van Jelle Blaauw en Rachid Engelhardt. Hierna volgde een fout op een 'force play-grounder' van Rowan van Hoek, de pinch-hitter voor Bryan Engelhardt. Met de honken vol werden twee punten gescoord op een honkslag van Tijmen Takke. Dat bracht de stand op 9-0 en dat betekende dat Quick Amersfoort nog slechts één punt nodig had om tot een mercy-regel punten-verschil te komen.

Jos de Jong startte voor Quick Amersfoort en had een prima start. De rechtshander schakelde de eerste acht slagmensen op rij uit, waarvan drie met drie slag. Met twee uit in de derde inning kreeg Hoofddorp hun eerste honkloper toen een klap van Duco Nuijten eindigde in een fout.

Pioniers kreeg twee honklopers in de 2e4. Met één uit kwam Mervin Gario op het honk met een bad-hop infield-hit, waarna Jelle Kroft na een fout het honk bereikte. Maar zij strandden op het eerste en derde honk.

Met een 9-0 achterstand pakte Pioniers een punt terug in de vijfde slagbeurt. Damian Melis begon met een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Tyler Boersma. De honken kwamen vol te staan toen De Jong ook een honkslag moest toestaan van Duco Nuijten en Mark Smit. Er volgde wederom een niet-binnenhoog-pop-up, waarna de inning eindigde toen Mervin Gario in een 1-2-3 dubbelspel sloeg.

Quick bereikte het verschil van tien punten door tweemaal te scoren in de 1e6. Kai Berkel begon met een honkslag en Tijmen Takke kreeg vie wijd, wat zorgde voor een werperswissel. Gilian van Lith nam het over van Wanapa en kreeg twee snelle nullen. Hij kreeg de honken vol via vier wijd voor Luigino Rosaria. Quick scoorde vervolgens weer twee onverdiende punten toen een uithaal van Jordy Burger werd gemist in het outfield.

In de zevende inning voegde Quick weer een punt toe op nieuwe werper Daniel Vos. De rookie kreeg een lead-off single tegen van Jelle Blaauw. Met één uit gooide hij vier wijd op Kai Berkel, gevolgd door een puntscorende honkslag van Tijmen Takke, die voor de vijfde keer het honk bereikte. Dit was Takke's vierde honkslag in de wedstrijd. Hierdoor werd hij de tweede beste slagman in de Hoofdklasse. Takke slaat .439 en heeft alleen HCAW's Roelie Henrique voor zich, die een slaggemiddelde van .455 heeft. Vos kreeg de honken vol toen hij Jules Cremer raakte met een worp, maar werd even later gesteund met een 'inning-ending double play'.

Nu met een voorsprong van 12-1 had Quick Amersfoort nog drie nullen nodig om het duel af te sluiten via de mercy-regel. De ploeg mocht zelfs nog een punt tegen krijgen. Echter, Pioniers kwam tot een rally van vier punten om een mercy-regel nederlaag te voorkomen. Aaron Isenia startte de inning als opvolger van starter Jos de Jong, maar kreeg vier honklopers. Hij kreeg een lead-off single tegen van Tyler Boersma en volgde met vier wijd voor Duco Nuijten. Een fout op een grounder van Mark Smit zorgde voor volle honken. Twee punten werden vervolgens gescoord toen Leandro Anasagasti volgde met een honkslag. Dat bracht nieuwe werper Jasper Popken naar de heuvel en die begon met een strikeout. Hij kreeg een puntscorende tweehonkslag tegen van Jelle Kroft en een punstcorende grounder van Howard Winklaar, zodat de stand op 12-5 kwam.

En zo ging de wedstrijd verder en was er nog eens zo'n 40 minuten nodig om af te sluiten!

Quick wist niet meer tot scoren te komen in de laatste twee slagbeurten. De ploeg liet drie lopers achter in de achtste en ging op rij uit in de negende.

Pioniers scoorde nog een punt in de 2e8, wat wederom onverdiend was. Damian Melis kwam op het tweede honk na een foute aangooi, schoof op na een wilde worp en scoorde op een 2-out single van Leandro Anasagasti. De ploeg liet twee lopers achter in de negende, die opnieuw was begonnen met een fout.

En dat sloot de wedstrijd af, die werd gekenmerkt door verschillende slordige verdedigende acties.Hoofddorp Pioniers - Quick Amerfoort 6-12
RHE
Quick Amersfoort034202100-12135
Hoofddorp Pioniers000010410-6105
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Jos de Jong, W (2-2)641511

Aaron Isenia- (*)-1242

Jasper Popken21121-

Mark Kolner1--1--
(*) - Isenia gooide op vier slagmensen in de zevende inning

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Luuk ter Beek, L (0-2)3-2671

Andrew Wanapa2 (*)22441

Gilian van Lith1-1---

Daniel Vos323311
(*) - Wanapa gooide op twee slagmensen in de zesde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Henny Jansen, 1B-Rob Has.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Hans Heil.
Scoreboard Operator-Fred ter Beek.
Aanvangstijd-13:03 uur.
Speeltijd-3:15 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,3° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 52%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.