Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Twins bezorgt Neptunus eerste verlies met homerun in 9e inning
English

ROTTERDAM - De Glaskoning Twins sloeg laat toe en nam de leiding in de eerste helft van de negende inning op weg naar een 7-5 winst tegen koploper Curaçao Neptunus op zondag (20 mei).

Met de winst diende Twins Neptunus de eerste nederlaag toe en maakte een einde aan hun winning streak. De Rotterdamse ploeg had elf wedstrijden op rij gewonnen sinds het begin van de competitie.

Door het verlies deelt Neptunus nu de koppositie met L&D Amsterdam Pirates, dat vandaag een '3-game sweep' completeerde tegen Silicon Storks.

Neptunus stond met 4-0 voor na vijf innings, maar verzuimde de voorsprong vast te houden. Twins kwam langszij in de zesde inning en nam vervolgens een 7-4 voorsprong in de 1e9 toen Sam Kennelly een 3-run homerun sloeg.

(20 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
De wedstrijd begon met twee startende werpers die tegen hun voormalige ploeg gooiden. De 45-jarige Neptunus-starter Elton Koeiman gooide voor Twins in drie verschillende decennia. Hij maakte zijn Hoofdklasse-debuut toen hij voor de ploeg speelde in 1994 en 1995. Koeiman speelde wederom voor Twins in 2004 en daarna opnieuw in 2016. Twins-starter Misja Harcksen gooide de afgelopen seizoenen voor Neptunus, maar speelde ook kort professioneel in de organisatie van de Los Angeles Dodgers. Vorig jaar gooide Harcksen in relief in 18 wedstrijden voor Neptunus toen Koeiman daar ook speelde en zijn Pitching Coach was.

Tot nu toe in dit seizoen had Harcksen een aantal prima optredens, maar vandaag gooide hij viermaal vier wijd en moest vijf honkslag en vier verdiende punten incasseren in vijf innings.

De rechtshander kreeg drie nullen op rij (twee strikeouts) in de eerste inning, maar kreeg een punt tegen in de tweede slagbeurt. Met twee uit moest Harcksen een honkslag toestaan van Shaldimar Daantji, die scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Quintin De Cuba. De laatste schoof op na een wilde worp, waarna hij strandde op het derde honk.

Met twee uit in de derde inning voegde Neptunus twee punten toe. Met één uit sloeg Stijn van der Meer met een tweehonkslag en met twee uit scoorde hij op een driehonkslag van Dwayne Kemp. Na vier wijd voor Gianison Boekhoudt leverde Dudley Leonora een puntscorende honkslag af om er een 3-0 stand van te maken. Op Leonora's honkslag probeerde Boekhoudt het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgeschakeld wat een einde aan de inning maakte.

Neptunus scoorde weer een punt in de vierde op Harcksen. Met één uit kregen Quintin De Cuba en Darryl Collins vier wijd. De honken kwamen vol te staan toen Jochem Koedijk werd geraakt door een worp. Een punt werd gescoord op een grounder van Stijn van der Meer, maar twee lopers bleven achter.

In de volgende vier innigs werd Neptunus puntloos gehouden door de Twins-pitching.

Elton Koeiman kreeg weinig problemen in de eerste vijf innings, want hij hield Twins puntloos. In de eerste inning kreeg de rechtshander een 2-out double tegen van Sam Kennelly, maar hij strandde. In de derde inning kreeg Twins een loper op het derde honk. Met één uit sloeg Brian Biezen een honkslag, schoof op na een wilde worp en een grounder, maar bleef ook achter. Koeiman kreeg drie opeenvolgende nullen in de vierde en vijfde inning.

Met een 4-0 voorsprong keerde Koeiman terug op de heuvel in de 1e6, maar dit keer kwam hij in de problemen en zag Twins langszij komen. Brian Biezen opende met een driehonkslag en Sam Kennelly kreeg vier wijd met één uit. Beiden scoorden toen Dennis De Quint volgde met een tweehonkslag. Hierna raakte Koeiman pinch-hitter Nick Peels met een worp, waarna hij wederom een 2-run double tegen kreeg, dit keer geslagen door (oud-Neptuniaan) Shurman Marlin die er een 4-4 stand van maakte! Het leidde ook tot een werperswissel, want Taylor Clemensia nam het over. Hij kreeg een grounder en een vangbal om de inning mee af te sluiten.

...Pitcher Thijs Steenwijk en catcher Dave Janssen...
...omhelsen elkaar om de winst te vieren...
(© Foto: Robert Bos)
Neptunus kreeg een loper op het derde honk in de 2e6 op nieuwe pitcher Jan Evertse, maar slaagde er niet in de voorsprong te hernemen. Met één uit kreeg Darryl Collins vier wijd en stal het tweede honk, maar die strandde later op het derde honk. In de zevende inning bleef een loper achter op het tweede honk.

In de 1e7 kwam Twins ook weer in scoringspositie. Taylor Clemensia begon met vier wijd voor lead-off hitter Bob van der Meer. Hij volgde met een strikeout, waarna Van der Meer uitging bij een steelpoging, maar er kwam een nieuwe honkloper toen hij vier wijd gooide op Ruar Verkerk, eveneens een voormalig Neptuniaan. Er volgde een werperswissel Brendan Schoemaker nam het over. Vorig jaar gooide de rechtshander voor Twins, maar hij verhuisde na het seizoen naar Neptunus om te gaan spelen voor Tridents, het tweede team van de club in de Overgangsklasse. Vandaag maakte hij zijn eerste optreden in de hoofdmacht. Schoemaker gooide vier wijd op Sam Kennelly, maar een foul-out sloot de slagbeurt af.

Schoemaker gooide driemaal drie slag in de 1e8, terwijl Neptunus lopers achterliet op het eerste en tweede honk in hun achtste beurt op nieuwe pitcher Thijs Steenwijk.

Twins sloeg daarna toe in de 1e9. Met twee uit gooide Schoemaker vier wijd op Brian Biezen en kreeg een honkslag tegen van Ruar Verkerk. Hierna sloeg Australiër Sam Kennelly de bal over de linksveld-omheining voor een 3-run homerun en dat zette Twins op een 7-4 voorsprong. Toen volgende slagman Dennis De Quint een honkslag sloeg nam Berry van Driel de pitching over en kreeg een 'inning-ending grounder'.

In de 2e9 kreeg Neptunus twee snelle nullen. Dudley Leonora sloeg toen een honkslag en schoof op na een wilde worp. Shaldimar Daantji volgde met een puntscorende honkslag die er een 7-5 stand van maakte, maar de wedstrijd eindigde met een pop-fly van Quintin De Cuba.


...Elton Koeiman (links) en Misja Harcksen waren de startende werpers voor Neptunus en Twins...

...Links: Twins Hoofd Coach Kevin Knollenburg en Pitching Coach Olaf Tates kijken toe vanuit de dug-out...
...Rechts: Brian Biezen duikt naar het 1e honk tijdens een pick-off naar 1B Dudley Leonora in de 3e inning...

...Waar is zijn hoofd? Rechtsvelder Bob van der Meer probeert een door Dwayne Kemp geslagen bal te vangen in de 3e inning...
...Rechts is Kemp gearriveerd bij het 3e honk met Umpire Stenar van Groningen Schinkel achter hem...

...Links: Gianison Boekhoudt wordt uitgetikt door 3B Ruar Verkerk in de 3e inning...
...Rechts: Sam Kennelly scoort een punt voor Twins in de 6e inning...

...Taylor Clemensia (links) en Jan Evertse gooiden in relief voor Neptunus en Twins...

...Links: Bob van der Meer gaat uit bij stelen en wordt getikt door zijn broer Stijn van der Meer in de 7e inning...
...Rechts: Brendan Schoemaker gooide in relief voor Neptunus en gooide tegen zijn oude ploeg...

...Links: Voormalig Hoofdklasse-umpire Ton van de Wouw was vandaag één van de toeschouwers...
...Rechts: Thijs Steenwijk gooide in relief voor Twins en was de winnende werper...

...Links: Linksvelder Darryl Collins ziet de 3-run homerun van Sam Kennelly het veld verlaten in de 9e inning...
...Rechts: Berry van Driel sloot de wedstrijd op de heuvel af voor Neptunus...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Curaçao Neptunus - De Glaskoning Twins 5-7
RHE
De Glaskoning Twins000004003-791
Curaçao Neptunus012100001-580
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Misja Harcksen534544

Jan Evertse2-21--

Thijs Steenwijk, W (1-0)2-2211

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Elton Koeiman5.111644

Taylor Clemensia1.112---

Brendan Schoemaker, L (0-1)242333

Berry van Driel0.1-----

Homerun: Twins: Sam Kennelly (2)(9e,3-run,op Schoemaker).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Martijn Bosschaart, 1B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Brendy De Smet.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:58 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,3° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 43%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.