Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates houdt HCAW puntloos in pitching-duel
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates boekte donderdagavond (24 mei) een 4-0 shutout-winst tegen HCAW in de openingswedstrijd van hun series.

Amsterdam Pirates brak een puntloze gelijke stand in de tweede helft van de zesde inning. In de eerste vijf innings was de ontmoeting een pitching-duel tussen Kevin Heijstek (Amsterdam) en Dennis Burgersdijk (HCAW), die beiden de steun kregen van goede verdedigende acties. Beide teams bleven foutloos in het aantrekkelijke duel, dat slechts twee uur en één minuut in beslag nam. Daarmee is het de snelste 9-inning wedstrijd van het nu lopende seizoen.

Nick Urbanus was verantwoordelijk voor drie van de punten. Hij sloeg het eerste punt binnen en scoorden twee andere runs. Hij sloeg 3-uit-4.

HCAW sloeg slechts drie honkslagen op drie werpers, die samen maar 92 pitches gooiden. Starter Kevin Heijstek gooide er maar 69 in zeven innings.

In het duel van vandaag gooide drie werpers tegen hun oude team. HCAW-starter Dennis Burgersdijk gooide de afgelopen paar seizoenen voor Amsterdam. Amsterdam-reliever Maickel Rietel gooide vorig jaar voor Hoofddorp Pioniers, maar kwam daarvoor uit voor HCAW. Echter, voordat hij naar HCAW ging speelde Rietel al voor Pirates, voor wie hij toen uitkwam in het Rookie League Team van de club. Amsterdam-closer Jim Ploeger was vorig seizoen een startende werper voor HCAW.

Ondertussen kreeg Amsterdam Pirates-speler Rashid Gerard positief nieuws, want hij kreeg te horen dat hij geen gezichtsschade of breuken had opgelopen na afgelopen zaterdag te zijn geraakt door een bad-hop. In de wedstrijd tegen Silicon Storks spring een bal voor hem op en raakte hem vol in zijn gezicht. Gerard verliet het duel en ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Daar werd aanvankelijk gedacht dat hij zijn neus kon hebben gebroken, maar dat kon vanwege de zwelling niet definitief worden vastgesteld. Tijdens een controle afgelopen dinsdag werd geen breuken gevonden. Gerard was vanavond weer in pak bij de ploeg, maar speelde niet.

(24 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
In de eerste vijf innings kwam HCAW tweemaal in scoringspositie, terwijl Amsterdam Pirates maar één loper in scoringspositie kreeg. Maar het was Amsterdam vaker de honken bereikte. Amsterdam kreeg zes honklopers, HCAW maar drie.

HCAW had een goede start op Kevin Heijstek, want Jeandro Tromp en Delano Selassa openden de eerste inning met honkslagen. De twee kwamen in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Roelie Henrique, maar daar bleef het bij voor de Bussumse ploeg. In het restant van de wedstrijd kreeg HCAW nog maar één honkloper. Nadat Tromp en Selassa op de honken werden gekomen werden 26 van de volgende 27 slagmensen uitgeschakeld! De Amsterdamse pitching kreeg slechts twee slagmensen boven het minimum van 27 tegenover zich.

Heijstek, maar ook relievers Maickel Rietel en Jim Ploeger, werden gesteund door een solide verdediging, waaronder een aantal fraaie acties van infielders Zerzinho Croes (2B), Nick Urbanus (SS) en Rodney Daal (3B).

Met lopers op het tweede en derde honk in de eerste helft van de eerste inning en één uit sloeg Vince Rooi een line drive naar tweede honkman Zerzinho Croes en volgde Bryce Cherry met een grounder. Vanaf de opofferingsstootslag van Henrique schakelde Heijstek negen slagmensen op rij uit. In de 1e4 bereikte Roelie Henrique het honk na een infield-hit, maar een dubbelspel volgde. Vanaf die grounder schakelde Heijstek de volgende elf slagmensen weer op rij uit. Behalve de twee honkslagen in de eerste inning werden nog slechts drie andere ballen het outfield ingeslagen tijdens de pitching van Heijstek. Hierna zorgden Rietel en Ploeger voor drie opeenvolgende nullen.

Voor Amsterdam bereikte Nick Urbanus het honk met een infield-hit met twee uit in de tweede helft van de eerste inning, maar hij ging gedwongen uit. Hierna schakelde Dennis Burgersdijk drie slagmensen op rij uit in de tweede en derde inning. Ook hij werd gesteund met prima verdedigend spel. Na acht slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg de rechtshander een 2-out single tegen van Kenny Berkenbosch in de vierde. Hij stal het tweede honk en werd de enige Amsterdamse loper in scoringspositie kwam in de eerste vijf innings. Berkenbosch strandde op het tweede honk.

In de vijfde opende Rodney Daal voor Amsterdam met een honkslag, maar ging later uit bij een steelpoging na een pick-off. Hierna sloeg ook Victor Draijer een honkslag, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld.

Amsterdam Pirates opende de score daarna in de 2e6. Remco Draijer begon met vier wijd en schoof op na een grounder van Zerzinho Croes. Even later scoorde Draijer op een tweehonkslag van Nick Urbanus. Die sloeg de bal het linksveld in waar een slidende linksvelder Kevin Weijgertse de bal probeerde te stoppen, maar die sprong buiten bereik van hem weg, zodat Urbanus met een tweehonkslag het tweede honk kon bereiken. Urbanus schoof op naar het derde honk toen Kenny Berkenbosch werd uitgevangen, waarna hij scoorde op een honkslag van Linoy Croes om de stand op 2-0 te brengen.

In de 1e8 nam Timo van Ancum de pitching bij HCAW over en stond nog twee extra punten toe. Met één uit kreeg Zerzinho Croes vier wijd en sloeg Nick Urbanus een honkslag. Hierna leverde Kenny Berkenbosch een puntscorende honkslag af. De honken kwamen vol te staan na vier wijd voor Linoy Croes. Vervolgens sloeg Rodney Daal de bal de lucht in wat een binnenhoog leek te worden, maar de bal 'reisde' verder achterwaarts dan verwacht. De bal werd gevangen door midvelder Jeandro Tromp en het werd een opofferingsslag, want Urbanus scoorde en bracht de stand op 4-0.

Kort ervoor maakte Daal een fraaie verdedigende actie op een grounder van pinch-hitter Seb Visser die een einde maakte aan HCAW's achtste slagbeurt. Die actie kwam nadat reliever Maickel Rietel de eerste twee slagmensen met drie slag had uitgeschakeld. In de negende sloot Jim Ploeger de wedstrijd en kreeg eveneens drie opeenvolgende nullen, waaronder een strikeout. En dat betekende dat de laatste 17 slagmensen van HCAW op rij waren uitgeschakeld.L&D Amsterdam Pirates - HCAW 4-0
RHE
HCAW000000000-030
L&D Amsterdam Pirates00000202X-580
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, L (2-2)731622

Timo van Ancum112222

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (3-0)73-3--

Maickel Rietel, H (1)12----

Jim Ploeger11----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Rob Has, 1B-John Beltman, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-19:31 uur.
Speeltijd-2:01 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zwaarbewolkt, 21,8° C; windrichting oost;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.