Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Diegomar Markwell eerste 5-game winner na Neptunus-winst vs. Quick Amersfoort
English

AMERSFOORT - Curaçao Neptunus won donderdagavond (24 mei) met 7-1 van Cityside Apartments Quick Amersfoort in de opener van hun 3-game series.

Neptunus scoorde vijf van hun zeven punten in de eerste vier innings. De ploeg kwam tot 12 honkslagen, waaronder drie van Benjamin Dille, die ook twee punten binnensloeg. Quintin De Cuba homerde voor Neptunus.

Quick Amersfoort sloeg zes honkslagen, waarvan er drie op naam kwamen van Tijmen Takke, die met een slaggemiddelde van .467 momenteel beste slagman in de Hoofdklasse is.

Diegomar Markwell gooide zeven solide innings. De linkshander gooide vijfmaal drie slag en werd de eerste werper dit seizoen met vijf overwinningen.

(24 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Neptunus opende de score met twee punten in de eerste helft van de eerste inning op de Venezolaanse starter Luis Figuera Roman. Met één uit kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Benjamin Dille, die daarna het eerste punt ging scoren toen Dwayne Kemp volgde met een driehonkslag. Met twee uit scoorde Kemp het tweede punt na een honkslag van Dudley Leonora.

Quick Amersfoort kreeg een kans iets terug te doen in hun eerste slagbeurt, maar liet twee lopers achter. Met één uit kreeg Jordy Burger vier wijd van Neptunus-starter Diegomar Markwell, die altijd honklopers lijkt te krijgen in de vroege innings, voordat hij controle over de wedstrijd krijgt. Met Burger op het eerste honk kreeg de linkshander een honkslag tegen van Tijmen Takke, maar een foul-out en gedwongen nul volgden.

Neptunus voegde een punt toe in de 1e3. Stijn van der Meer begon met een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Benjamin Dille.

Nu met een 3-0 achterstand pakte Quick een punt terug in de 2e3, maar verzuimde opnieuw meer te scoren, want er bleven twee lopers achter. Met één uit kreeg Markwell drie opeenvolgende honkslagen tegen. Wesley Bernardus, Jordy Burger en Tijmen Takke zorgden met honkslagen voor volle honken. Hoewel er slechts één uit was wist maar één loper te scoren en dat werd door Bernardus op een opofferingsslag van Rachid Engelhardt. Een strikeout maakte een einde aan de slagbeurt. Voor Quick bleef dit het enige gescoorde punt van de avond.

In de 1e4 nam Neptunus meer afstand. Dudley Leonora begon met een tweehonkslag, waarna hij scoord toen Quintin De Cuba volgde met een homerun om de stand op te voeren naar 5-1.

Neptunus voegde nog eens twee punten toe in de 1e7 op reliever Jasper Popken. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Darryl Collins, volgde met een strikeout, maar gooide daarna ook vier wijd op Stijn van der Meer. Puntscorende honkslagen van Benjamin Dille en Gianison Boekhoudt (met twee uit) brachten de twee lopers binnen om er een 7-1 stand van te maken.

Neptunus kreeg nog een scoringskans in de achtste op nieuwe pitcher Colin van Laar. Nadat de linkshander de honken vol kreeg met twee uit werd hij opgevolgd door Mark Kolner en die kreeg een 'inning-ending flyout', wat betekende dat er drie lopers achterbleven.

Na te hebben gescoord in de derde inning kreeg Quick nog maar één loper in scoringspositie in het restant van de wedstrijd. Dat gebeurde in de zesde inning. Tijmen Takke begon toen met een honkslag en schoof op naar het tweede honk toen Jelle Blaauw vier wijd kreeg met twee uit. Hierna sloot Diegomar Markwell af met een strikeout.

Quick strandde een loper op het eerste honk in de zevende en achtste inning. In de negende werd de ploeg op rij uitgeschakeld door Riki Saito, die het werpen van Markwell in de voorgaande inning had overgenomen.Quick Amersfoort - Curaçao Neptunus 1-7
RHE
Curaçao Neptunus201200200-7120
Quick Amersfoort001000000-161
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (5-0)754611

Riki Saito231---

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Luis Figuera Roman, L (2-1)531855

Aaron Isenia12----

Jasper Popken112222

Colin van Laar0.2121--

Mark Kolner1.1--1--

Homerun: Neptunus: Quintin De Cuba (1)(4e,2-run,op Figuera).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Willum de Jong.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:35 uur.
Locatie-XLLease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 21,2° C; windrichting oost;
windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 62%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.