Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Overtuigende winst Hoofddorp Pioniers in opener tegen Storks
English

ROTTERDAM - Hoofddorp Pioniers boekte donderdagavond (24 mei) een overtuigende 10-0 winst tegen Silicon Storks in de opener van hun 3-game series, die werd gespeeld in het stadion van Neptunus in Rotterdam.

Pioniers stond na zeven innings met 2-0 achter, maar kwam tot een rally van acht punt in de eerste helft van de achtste inning om een mercy-regel puntenverschil te bereiken. Het duel eindigde na acht innings.

De overtuigende winst in zeer welkom voor Pioniers, dat bezig is met de opbouw van een nieuw team voor de toekomst, nadat een aantal spelers vertrok na vorig seizoen. In het off-season voegde de ploeg, die het zonder hoofdsponsor moet doen, een aantal spelers van buiten de club toe, maar ook een aantal jonge spelers vanuit de eigen opleiding. Bovendien worden tijdens het seizoen regelmatig jonge spelers aan de hoofdmacht toegevoegd, die de kans krijgen op het hoogste niveau te spelen om zich te ontwikkelen en ervaring op te doen. Helaas moet Pioniers het momenteel wel doen zonder outfielder Joey Eeman. Hij verliet op 5 mei de wedstrijd tegen DSS na op zijn vinger te zijn geraakt bij het plaatsen van een stootslag. Later werd geconstateerd dat één van zijn vingers verbrijzeld was en dat hij hierdoor mogelijk het hele seizoen zal zijn uitgeschakeld.

Vanavond kwam Pioniers tot 13 honkslagen, waaronder drie van Jelle Kroft en een homerun van Ibo Redan. Rookie Tyler Boersma sloeg drie punten binnen en scoorde tweemaal.

Lars Huijer gooide het hele duel voor Pioniers en gooide een 3-hitter.

(24 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Hoofddorp Pioniers kreeg een kans de score gelijk te openen in de eerste helft van de eerste slagbeurt op starter Nick Winkel. Joey de Koning begon met een infield-hit en met één uit schoof hij op naar het derde honk na een wilde worp en een doorgeschoten bal. Hierna kreeg Ibo Redan vier wijd en stal het tweede honk, maar de twee bleven achter.

In de volgende slagbeurt scoorde Pioniers tweemaal. Angelo Wicklert begon met een infield-hit. Hij stal het tweede honk, bereikte het derde honk na een wilde worp, waarna hij scoorde op een one-out single van Tyler Boersma. Hierna sloeg Duco Nuijten een honkslag en toen dat werd gevolgd door een fout kreeg Pioniers lopers 'op de hoeken'. Nuijten werd even later gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Joey de Koning, maar op deze klap kon Boersma scoren.

In de volgende vier innings werd Pioniers onder de duim gehouden en bereikte slechts eenmaal het honk op Nick Winkel. Na elf opeenvolgende slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg de rechtshander een one-out single tegen van Jelle Kroft, maar die strandde op het eerste honk.

In de zevende inning kwam Pioniers weer in scoringspositie. Leando Anasagasti opende met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Tyler Boersma. Duco Nuijten volgde met een honkslag, maar de volgende twee slagmensen werden uitgeschakeld.

Pioniers sloeg daarna toe met een 8-run rally op zes honkslagen in de 1e8 op drie werpers. José Moreno begon de inning als opvolger van Nick Winkel, die zeven prima innings had gegooid. Met één uit kreeg hij de honken vol toen Jelle Kroft een honkslag sloeg en Glenn Bakker en Angelo Wicklert beiden vier wijd kregen. Een nieuwe vrije loop voor Leandro Anasagasti leidde tot een punt en Tyler Boersma volgde met een 2-run single. Hierna nam Ricky Voorn de pitching over, maar hij begon met vier wijd voor Duco Nuijten, zodat de honken wederom vol kwamen te staan. Voorn volgde met een strikeout, maar twee punten werden daarna gescoord op twee opeenvolgende wilde worpen. Het scoren was nog niet over, want Mervin Gario voegde een puntscorende honkslag toe, waarna Ibo Redan een 2-run homerun afleverde op Voorn om de stand op te voeren naar 10-0. Redan en Voorn waren teamgenoot van elkaar toen de twee voor ADO Lakers speelden in 2012, beiden als pitcher. Eerste honkman Kendrick Delima nam hierna de pitching over, maar de inning ging verder, want hij moest honkslagen toestaan van Jelle Kroft (zijn tweede in deze inning) en Glenn Bakker. Maar zij bleven achter toen een vangbal een einde aan de lange en productieve slagbeurt maakte.

Storks kwam slechts tweemaal in scoringspositie op Lars Huijer. De rechtshander gooide het hele duel, stond maar drie honkslagen toe en schakelde tien slagmensen met drie slag uit.

Na drie opeenvolgende nullen in de eerste twee innings kreeg Huijer een lead-off single tegen van Nick Nefs in de derde. Hij schoof op na een opofferingsstootslag van Quinlan de Windt. Met twee uit gooide Huijer vier wijd op Sergio Schoop, maar een vangbal maakte daarna een einde aan de slagbeurt van de thuisploeg.

In de vierde inning opende Kendrick Delima voor Storks met een honkslag. Hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Joost van den Bergh, die later het tweede honk stal, maar Huijer sloot af met twee strikeouts.

In het restant van de wedstrijd kreeg Storks nog maar één honkloper.


...Links: Nick Winkel was de startende werper voor Storks...
...Rechts: Storks 1B Kendrick Delima en 1B Umpire Edwin Louisa volgen de actie...

...Links: Jelle Kroft sloeg 3-uit-5 voor Hoofddorp Pioniers...
...Rechts: Duco Nuijten wordt gedwongen uitgeschakeld door 2B Sem Petit in de 2e inning...

...Leandro Anasagasti wordt gedwongen uitgeschakeld door korte stop Philipp Brandl in de 7e inning...

...Links: Ibo Redan sloeg een 2-run homerun voor Hoofddorp Pioniers in de 8e inning...
...Rechts: Storks-outfielders Aldi Guzman, Sergio Schoop en Juharich Tomsjansen pauzeren tijdens een werperswissel...

...Links: De spelers van Hoofddorp Pioniers vieren de overtuigende overwinning...
...Rechts: Umpires Henri van Heijningen, Edwin Louisa en Winfried Berkvens bedanken elkaar na afloop van het duel...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Silicon Storks - Hoofddorp Pioniers 0-10 (8 inn.)
RHE
Hoofddorp Pioniers02000008-10130
Silicon Storks00000000-031
pitcher Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (2-1)81013--

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Nick Winkel, L (0-2)731721

José Moreno0.1-3255

Ricky Voorn0.111233

Kendrick Delima0.1--2--

Homerun: Pioniers: Ibo Redan (1)(8e,2-run,op Voorn).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Henri van Heijningen, 1B-Edwin Louisa, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Jan van der Sande (Neptunus).
Scoreboard Operator-Lex Looijen (Neptunus).
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:09 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam (veld Neptunus).

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 20,5° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 74%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.