Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins verslaat DSS in series-opener
English

ROSMALEN - De Glaskoning Twins stond driemaal achter, maar versloeg DSS donderdagavond (24 mei) met 9-7 in de opener van hun 3-game series, die werd gespeeld op het veld van Gryphons in Rosmalen.

DSS de leiding in de eerste, tweede en vijfde inning, maar Twins kwam tweemaal langszij en nam eenmaal zelf de leiding. Na vijf complete innings stond de stand op 6-6. Twins nam daarna de leiding in de zesde, voegde twee runs toe in de zevende en hield de voorsprong vast.

Met de winst klom Twins naar de vierde plaats die voor vandaag werd ingenomen door Quick Amersfoort, maar die ploeg verloor vanavond.

Twins kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van Shurman Marlin. Acht van de negen startende spelers sloegen minimaal één honkslag.

DSS sloeg tien honkslagen, waaronder een homerun van Denzel Richardson.

(24 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
DSS opende de score vanavond vroeg op startende werper Pastor Enrique Martínez Chavez. De rechtshander kreeg twee snelle nullen, maar moest daarna een honkslag incasseren van Tino van Erk, wat werd gevolgd door een homerun van Denzel Richardson.

De voorsprong was van korte duur, want Twins kwam langszij in de eigen eerste slagbeurt op starter Sander Helmendach. Hij begon met vier wijd op lead-off hitter Brian Biezen, die het tweede honk stal, opschoof na een grounder en scoorde op een wilde worp. Hierna sloeg Sam Kennelly een tweehonkslag en de Australiër scoorde de gelijkmaker met twee uit na een honkslag van Shurman Marlin. Volgende slagman Bram Grooten kreeg vier wijd, maar Helmendach sloot af met een strikeout.

DSS hernam de leiding onmiddellijk weer in de tweede inning. Kevin Nieveld begon toen met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een grounder en scoorde op een 2-out single van Mitchel Dautzenberg.

Opnieuw antwoordde Twins met een eigen punt en nam nu zelfs een 4-3 voorsprong in de thuishelft van de tweede inning. Dave Janssen werd geraakt door een worp en Bob van der Meer kreeg vier wijd. De twee voerden een 'double-steal' uit, waarna ze respectievelijk scoorden op opeenvolgende honkslagen van Ruar Verkerk en Sam Kennelly Een dubbelspel sloot de inning af, maar nu was het Twins dat de leiding had.

Echter, ook deze voorsprong duurde maar kort. Dit keer was het DSS dat langszij kwam in de 1e3. Met twee uit kwam Denzel Richardson op het honk na een infield-hit. Een grounder van volgende slagman Omar Williams eindigde in een foute aangooi en dat stelde Richardson in staat te scoren. Williams kwam hierdoor op het tweede honk terecht, maar bleef achter.

Twins scoorde ook weer in hun derde slagbeurt om een 5-4 voorsprong te nemen. Sander Helmendach gooide vier wijd op lead-off hitter Shurman Marlin, waarna hij werd opgevolgd door Robyn Clara, die vier wijd gooide op Bram Grooten. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Christopher Ge. Even later scoorde Marlin op een honkslag van Dave Janssen. Met lopers op het eerste en derde honk zorgde een grounder van Bob van der Meer voor de uitschakeling van Grooten op de plaat en een strikeout maakte een einde aan de inning.

Na een puntloze vierde inning nam DSS voor de derde keer de leiding in de 1e5 door tweemaal te scoren. Odion Gouverneur begon met een tweehonkslag en kreeg het derde honk na schijn, waarna hij scoorde toen volgende slagman Tommy van de Sanden eveneens een tweehonkslag sloeg. De laatste bereikt het derde honk na een honkslag van Tino van Erk. Van de Sanden scoorde het leidinde punt toen Van Erk gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Denzel Richardson. Een dubbelspel sloot de slagbeurt af, maar nu stond DSS met 6-5 voor.

Opnieuw duurde de voorsprong maar kort, want Twins kwam weer langszij in de 2e5. Bram Grooten begon met een infield-hit, schoof op na een stootslag-honkslag van Christopher Ge en scoorde later op een opofferingsslag van Bob van der Meer om er een 6-6 stand van te maken.

In de 1e6 nam Jan Evertse de pitching over bij Twins en kreeg drie opeenvolgende nullen in zowel de zesde als de zevende inning. Hij werd de winnende werper, want Twins nam de leiding in de 2e6 en wist die dit keer vast te houden.

In de zesde begon Brian Biezen met een driehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Ruar Verkerk om Twins op 7-6 te zetten. Na een dubbelspel kreeg Twins de honken vol toen Dennis De Quint werd geraakt door een worp, Shurman Marlin een honkslag sloeg en Bram Grooten vier wijd kreeg. Maar de drie lopers bleven achter.

Twins nam wat meer afstand in de zevende inning met het scoren van twee 'insurance runs', beide onverdiend, op nieuwe pitcher Tim Halderman. Dave Janssen opende met een honkslag en Bob van der Meer bereikte het honk toen er een fout werd gemaakt op zijn opofferingsstootslag, wat zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. Een grounder en vangbal volgden, wat voor het einde van de inning zou hebben gezorgd bij foutloos spel. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Sam Kennelly vier wijd kreeg. Twee punten werden gescoord toen Dennis De Quint en Shurman Marlin puntscorende honkslagen afleverden en de stand daarmee op 9-6 brachten. Met de honken nog steeds vol kwam er weer een werperswissel. Kevin Nieveld nam het over en sloot de slagbeurt af met drie slag, zodat er dus drie lopers achterbleven.

DSS wist nog eenmaal tot scoren te komen in de 1e8. Met twee uit kreeg rookie Barry Beugeling vier wijd, schoof op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Kevin Nieveld. Hierna nam Thijs Steenwijk de pitching bij Twins over. Hij gooide vier wijd op pinch-hitter Sander Paap, maar een foul-out eindigde de slagbeurt.

DSS kreeg nog één honkloper in de 1e9 toen Tommy van de Sanden vier wijd kreeg met twee uit, maar hierna maakte Steenwijk met drie slag een einde aan de wedstrijd.De Glaskoning Twins - DSS 9-7
RHE
DSS211020010-7101
De Glaskoning Twins22101120X-9131
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Sander Helmendach2 (*)34455

Robyn Clara, L (0-2)433622

Tim Halderman0.2-132-

Kevin Nieveld1.11----
(*) - Helmendach gooide op één slagman in de derde inning

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Pastor Enrique Martínez Chavez52-965

Jan Evertse, W (2-1)2.231111

Thijs Steenwijk, SV (2)1.122---

Homerun: DSS: Denzel Richardson (2)(1e,2-run,op Martínez).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Antoine Loock, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Piet van Gool.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:50 uur.
Locatie-Sportpark 'De Groote Wielen', Rosmalen (veld Gryphons).

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 20,4° C; windrichting oost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 68%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.