Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hoofddorp Pioniers wint ook tweede duel tegen Storks
English

HOOFDDORP - Hoofddorp Pioniers nam een vroege voorsprong op een zonnige zaterdagmiddag (26 mei) op eigen veld tegen Silicon Storks en won met 5-2 om de tweede zege in drie dagen te behalen.

Donderdagavond boekte Pioniers een overtuigende 10-0 winst in de opener van hun 3-game series.

Vandaag stond Pioniers met 5-0 voor na twee innings, maar bleef puntloos in het restant van de wedstrijd. Echter, de voorsprong bleek genoeg, want tegenstander Storks kwam slechts tweemaal tot scoren en deed dat in de negende inning.

Slechts één van de vijf door Pioniers gescoorde punten werd binnengeslagen. De overiger vier punten kwamen tot stand via fouten.

Het duel van vandaag duurde slechts twee uur. En dat maakt het de snelste 9-inning wedstrijd van dit seizoen. De vorige snelste wedstrijd werd afgelopen donderdagavond gespeeld toen de ontmoeting tussen L&D Amsterdam Pirates en HCAW twee uur en één minuut duurde.

(26 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Hoofddorp Pioniers opende met twee productieve slagbeurten wat leidde tot een vroege 5-0 voorsprong. De ploeg werd daarna puntloos gehouden, maar de eigen pitching hield ook Storks puntloos. De tegenstander scoorde alleen tweemaal in de negende inning.

In de tweede helft van de eerste inning scoorde Pioniers tweemaal op starter Martin Kram. Met één uit kreeg de thuisploeg de honken vol toen Mervin Gario een honkslag sloeg, Ibo Redan vier wijd kreeg en ook Brian Raap een honkslag liet noteren. Raap speelde in zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor Pioniers en sloeg een honkslag in zijn eerste slagbeurt. In het seizoen 2016 was Raap de derde beste slagman van de ploeg met een .314 slaggemiddelde. Vorig jaar kwam hij niet veel in actie vanwege een blessure.

Met de honken vol zorgde een 'force play-grounder' van Jelle Kroft voor de uitschakeling van Raap op het tweede honk. Doordat iedereen opschoof scoorde Gario, maar toen er een foute aangooi volgde bij een poging een dubbelspel te completeren op het eerste honk kon ook Redan tot scoren komen.

Pioniers voegde nog eens drie onverdiende punten toe in de 2e2. Met één uit sloegen Tyler Boersma en Duco Nuijten beiden een honkslag. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen ook Mervin Gario een honkslag sloeg. Hierna sloeg Ibo Redan de bal het linksveld in voor een ogenschijnlijk inning-afsluitende vangbal. Echter, de bal werd gemist en doordat de lopers onderweg waren wisten alledrie tot scoren te komen om de stand op te voeren naar 5-0. Redan kwam op het tweede honk terecht, maar hij bleef achter.

In de volgende inning kreeg Pioniers nog maar één loper in scoringspositie. Na een loper te hebben achtergelaten op het eerste honk in de derde slagbeurt, kreeg Pioniers een loper op het derde honk in de vierde. In deze slagbeurt opende Duco Nuijten met een honkslag, stal daarna het tweede honk met één uit en schoof op toen daar een foute aangooi op volgde. Hij strandde op het derde honk, want Martin Kram schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

In de volgende twee innings werd Kram gesteund met een dubbelspel. José Moreno gooide de achtste inning voor Storks en kreeg drie opeenvolgende nullen (twee strikeouts).

Alexander Valdez startte voor Pioniers en gooide acht sterke innings met prima steun van zijn verdediging. De Venezolaanse rechtshander gooide achtmaal drie slag en stond maar drie honkslagen toe. In de eerste en derde inning maakte de Pioniers-verdediging een dubbelspel.

Storks kwam voor het eerst in scoringspositie in de 1e4. Gino Gil begon met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Imco Rudolph. Even later kreeg Rudolph het tweede honk na schijn. Met twee uit kreeg Kendrick Delima vier wijd, maar Valdez sloot af met een strikeout.

Valdez schakelde drie slagmensen op rij uit in de vijfde, zesde en zevende inning. Hij kreeg daarna de tweede loper van Storks in scoringspositie in de achtste. Na tien opeenvolgende slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Valdez een lead-off single tegen van Aldi Guzman in de achtste. Hij schoof op naar het tweede honk op een grounder van Jurriaan Dijk en bereikte het derde honk na een grounder van Tijani Dunlop, maar Valdez sloot wederom af met een strikeout.

In de 1e9, met een 5-0 voorsprong, nam Ryan Oduber de pitching over voor Pioniers. De linkshander moest twee punten toestaan, maar die waren beide onverdiend omdat er twee fouten werden gemaakt. Met één uit bereikte Imco Rudolph het honk na een fout, waarna Sem Petit een honkslag sloeg. De twee schoven op na een grounder van Kendrick Delima, waarna beiden scoorden toen een grounder van Philipp Brandl in een volgende fout eindigde. Maar hierna kwam de wedstrijd ten einde met een vangbal.Hoofddorp Pioniers - Silicon Storks 5-2
RHE
Silicon Storks000000002-243
Hoofddorp Pioniers23000000X-592
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Martin Kram, L (0-3)761951

José Moreno12----

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Alexander Valdez, W (2-2)8813--

Ryan Oduber1--12-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Martijn Bosschaart, 1B-Henny Jansen, 3B-Yme van der Lugt.
Official Scorer-Brigitte Brands.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Hans Heil.
Scoreboard Operator-Fred ter Beek.
Aanvangstijd-13:05 uur.
Speeltijd-2:00 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 26° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 59%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.