Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Orlando Yntema wint 5e in Neptunus' mercy-rule winst vs. Quick Amersfoort
English

ROTTERDAM - Op een warme zaterdagmiddag (26 mei) diende Curaçao Neptunus Cityside Apartments Quick Amersfoort een 6½ inning, mercy-rule, 13-1 nederlaag toe in de tweede wedstrijd van hun series.

Donderdagavond won Neptunus de opener met 7-1.

In de soms langdradige ontmoeting van vandaag, die als een verplicht nummer oogde, gebeurde niet echt veel. Neptunus scoorde zeven punten in de eerste drie innings en slaagde er in een mercy-regel punten-verschil te bereiken in de zesde inning.

Neptunus kwam tot 14 honkslagen, waaronder drie van Gregory Muller. Hij scoorde ook driemaal, net als Ruendrick Piternella. Alle negen startende spelers scoorde minstens eenmaal voor Neptunus. Met uitzondering van rookie Darryl Collins sloegen alle startende werpers minimaal één honkslag. Quick Amersfoort wist slechts twee honkslagen te slaan in het eenzijdige duel.

Orlando Yntema stond beide hits toe in de zes innings die hij gooide, maar hij werd de tweede '5-game winner' van het seizoen. Teamgenoot Diegomar Markwell won afgelopen donderdag zijn vijfde wedstrijd. Een week geleden werd Markwell uit het veld gestuurd omdat hij mogelijk een verboden substantie op zijn arm had.

(26 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Neptunus had een productieve start op Quick-starter Brian van Laar, scoorde tweemaal in de tweede helft van de eerste inning en voegde nog eens drie runs toe in de tweede slagbeurt. Dat werd gevolgd door nog twee punten na een werperswissel.

Met twee uit in de tweede helft van de eerste inning sloeg Dwayne Kemp een honkslag en stal het tweede honk, gevolgd door vier wijd voor Gianison Boekhoudt. Na een 'double-steal' scoorden beide lopers op een honkslag van Dudley Leonora.

In de tweede inning opende Gregory Muller met een honkslag en scoorde op een driehonkslag van Ruendrick Piternella. Jochem Koedijk kreeg vervolgens vier wijd en Stijnvan der Meer volgde met een puntscorende honkslag. Hierna kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Benjamin Dille. Even later werd Dille gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Dwayne Kemp, maar dat bracht ook Koedijk binnen en verhoogde de stand naar 5-0.

Neptunus vergrootte de voorsprong naar 7-0 in de derde inning. Nadat Darryl Collins was begonnen met vier wijd nam Jurjen van Zijl de pitching over van Brian van Laar. Collins stal het tweede honk en schoof op naar het derde honk toen Van Zijl een honkslag moest toestaan van Gregory Muller. De veteraan-rechtshander kreeg de honken vol na vier wijd voor Ruendrick Piternella. Een 'force play-grounder' van Jochem Koedijk volgde. Piternella werd op het tweede honk uitgeschakeld en Collins scoorde, maar een foute aangooi richting eerste honk bij een poging een dubbelspel te maken volgde en dat stelde ook Muller in de gelegenheid te scoren.

Neptunus-starter Orlando Yntema gooide driemaal drie slag in de eerste inning. De rechtshander voegde nog eens drie strikeouts toe in de volgende drie innings, maar gaf ook vier vrije lopen weg.

In de tweede inning gooide Yntema driemaal vier wijd, maar schakelde één van de lopers zelf af. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Remian Denis, die het tweede honk stal met één uit. Jelle Blaauw kreeg daarna eveneens vier wijd. Met twee lopers op de honken schakelde Yntema Denis op het tweede honk uit met een pick-off, maar volgde weer met vier wijd voor Jos de Jong. Een vangbal maakte een einde aan de slagbeurt.

Met een 7-0 achterstand scoorde Quick Amersfoort hun enige punt in de 1e5. Jos de Jong begon met een infield-hit, wat de eerste honkslag was op Yntema. Met één uit kreeg Jordy Burger vier wijd. Even later schoof De Jong op naar het derde honk na een wilde worp, waarna hij scoorde op een honkslag van Wesley Bernardus. Burger en Bernardus kwamen beiden in scoringspositie na een grounder van Tijmen Takke, maar bleven achter.

Neptunus scoorde nog eens drie punten met twee uit in de 2e5. Met één uit sloegen Ruendrick Piternella en Jochem Koedijk een honkslag. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Stijn van der Meer, maar Benjamin Dille volgde met een 2-run double langs de linksveld-lijn. Dwayne Kemp volgde met een puntscorende honkslag die de stand op 10-1 bracht en dat leidde ook tot een werperswissel.

T'Shawn James, die de voorgaande inning afsloot voor Quick, kreeg een aantal honklopers in de zesde, waarin Neptunus weer driemaal tot scoren kwam. Hij kreeg een lead-off double tegen van Dudley Leonora en daarna een one-out single van Gregory Muller. De honken kwamen vol te staan toen Ruendrick Piternella vier wijd kreeg. Hierna werd Mees Cremer de nieuwe pitcher voor Quick en hij kreeg een puntscorende grounder van Jochem Koedijk. Met lopers op het tweede en derde honk sloeg Stijn van der Meer een honkslag door de rechterkant van het infield in kort rechtsveld. Muller scoorde en toen er een outfield-fout in rechtsveld volgde stuurde 3B Coach Wim Martinus ook Piternella richting thuisplaat om te scoren en de stand op 13-1 te brengen. Martinus was vandaag de 3B Coach in plaats van Hoofd Coach Ronald Jaarsma, die zelf ook de 3B Coach is. Martinus nam de positie bij het derde honk ook al over in de vijfde inning van de opener afgelopen donderdag.

Orlando Yntema kreeg drie nullen op rij in de zesde inning, waarna hij werd afgelost door Loek van Mil, die de zevende inning gooide voor Neptunus. De rechtshander raakte lead-off hitter Kai Berkel met een worp. Hij schoof op na een grounder, maar strandde op het tweede honk, want een strikeout en vangbal maakten daarna een einde aan de eenzijdigde wedstrijd.


...Links: Hoofd Coaches Ronald Jaarsma en Marco Wels ontmoeten umpires Stenar van Groningen Schinkel (HP),...
...Jos van Eijsden (1B) en Rudsel Schoobaar (3B) voor de wedstrijd...
...Rechts: Tijmen Takke breekt zijn knuppel in de eesrte inning...

...Orlando Yntema (links) en Brian van Laar waren vandaag de starters voor Neptunus en Quick Amersfoort...

...Dwayne Kemp (links) en Remian Denis stelen het 2e honk in resp. de 1e en 2e inning...
...Korte stops Wesley Bernardus en Stijn van der Meer kunnen dat niet voorkomen...

...Links: Ruendrick Piternella glijdt langs 3B Jelle Blaauw met een driehonkslag in de tweede inning...
...De actie wordt aandachtig gevolgd door Home Plate Umpire Stenar van Groningen Schinkel...
...Rechts: Darryl Collins steelt het 2e honk in de 3e inning terwijl 2B Tijmen Takke de bal voorbij ziet gaan...

...Links: Quick korte stop Wesley Bernardus schakelt Ruendrick Piternella gedwongen uit in de 3e inning...
...Rechts: Jurjen van Zijl nam de Quick-pitching over in de 3e inning...

...Links: Korte stop Stijn van der Meer en loper Wesley Bernardus hebben plezier in de 5e inning...
...Rechts: T'Shawn James werd de werper voor Quick Amersfoort in de 5e inning...

...Links: 1B Tijmen Takke en RF Jules Cremer (54) verwerken een tweehonkslag van Dudley Leonora in de 6e inning...
...In de Neptunus bullpen staan reliever Berry van Driel (3), catcher Quintin De Cuba (15),...
...reliever Loek van Mil en catcher Murphy Moust...
...Rechts: Mees Cremer sloot de wedstrijd af voor Quick Amesfoort...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Curaçao Neptunus - Quick Amersfoort 13-1 (6½ inn.)
RHE
Quick Amersfoort0000100-122
Curaçao Neptunus232033X-13140
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Brian van Laar, L (0-2)2 (*)24566

Jurjen van Zijl2.2-1643

T'Shawn James0.2-1232

Mees Cremer0.2-11--
(*) - Van Laar gooide op één slagman in de derde inning

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (5-0)685211

Loek van Mil11----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-14:01 uur.
Speeltijd-2:26 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 27,4° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 48%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.