Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins boekt monsterzege tegen DSS
English

HAARLEM - De Glaskoning Twins boekte op een zonnige zaterdagmiddag (26 mei) in Haarlem een stevige 19-1 overwinning tegen DSS in de tweede wedstrijd van hun series. Met de winst nam Twins bezit van de derde plaats.

Donderdagavond opende Twins de reeks met een 9-7 winst in Rosmalen.

In de wedstrijd van vandaag kwam Twins tot twee 5-run rallies en liet 13 honkslagen noteren. Dave Janssen sloeg 4-uit-5 voor Twins, scoorde viermaal en miste alleen de homerun om 'for-the-cycle' te slaan. Shurman Marlin sloeg zes punten binnen, waarvan vier met een grand slam homerun. Dennis De Quint sloeg vijf punten binnen. Met uitzondering van Bram Grooten scoorden alle negen startende spelers van Twins minstens één punt. Zeven van deze spelers scoorden zelfs twee of meer punten.

De 19 gescoorde punten van Twins zijn de meeste voor de ploeg op het hoogste niveau sinds het 18 punten scoorde op 11 juni vorig seizoen. Op die dag won Twins met 18-6 en het toeval dat ook toen DSS de tegenstander was in een wedstrijd die in Haarlem werd gespeeld. Bijna twee maanden eerder moest Twins overigens 23 punten toestaan van DSS in een 23-11 nederlaag.

De meeste door Twins gescoorde punten in de Hoofdklasse voor het totaal van 18 van vorig jaar was 15. Dat werd gerealiseerd op 27 juli 2003 in een uitwedstrijd bij Sparta-Feyenoord.

(26 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Twins opende de score met drie punten in de eerste helft van de eerste inning. De ploeg scoorde de punten op de makkelijke wijze, want de eerste vijf slagmensen kregen allen vier wijd, wat de eerste twee punten opleverde. Timo van Lingen maakte zijn eerste optreden van het seizoen voor DSS na een paar dagen eerder te zijn teruggekeerd uit de USA waar hij studeert en honkbalt. Echter, Van Lingen gooide vier wijd op de eerste vijf slagmensen die hij tegenover zich kreeg. Hij kreeg de honken vol na vier wijd voor Brian Biezen, Ruar Verkerk en Sam Kennelly. Overigens schoven de eerste twee lopers niet op door de vrije loop van de volgende slagman. Biezen stal het tweede honk en bereikte het derde honk toen de vrije loop voor Verkerk eindigde in een doorgeschoten bal. Even later bereikte Verkerk het tweede honk na een nieuwe doorgeschoten bal, voordat Kennelly vier wijd kreeg. Hierna gooide Van Lingen ook vier wijd op Dennis De Quint en Shurman Marlin, wat resulteerde in twee punten en de honken vol hield. Het zorgde ook voor een werperswissel, want Robyn Clara nam het over van Van Lingen, die 25 pitches gooide, waaronder vijf slagballen. Clara kreeg een 'force play-grounder' van Bram Grooten, waardoor Marlin op het tweede honk werd uitgeschakeld, maar ook Kennelly in de gelegenheid stelde te scoren. Een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt, maar DSS keek tegen een 3-0 achterstand aan zonder het toestaan van een honkslag. Aanvankelijk werd de Australiër Greg Mosel genoemd als mogelijke starter voor vandaag, maar in plaats daarvan startte Van Lingen.

Twins kwam tot een rally van vijf punten in de tweede inning op vier honkslagen. Opnieuw kreeg de ploeg de honken snel vol. Dave Janssen begon met een honkslag, Nick Peels volgde met een stootslag-honkslag en Brian Biezen kreeg vier wijd. Het eerste punt werd hierna gescoord toen ook Ruar Verkerk vier wijd kreeg. Met één uit werden de honken schoongeveegd toen Dennis De Quint een 3-run double afleverde die de stand opvoerde naar 7-0. En dat leidde weer tot de volgende werperswissel. Mogelijk omdat de ploeg al tegen een snelle ruime achterstand aankeek werden geen reguliere werper meer ingezet door DSS. De ploeg wordt geplaagd door verschillende blessures in hun werpersstaf en om werpers beschikbaar te houden voor het duel van zondag werd in het restant van de wedstrijd alleen nog positie-spelers naar de heuvel gehaald. Lars Vogelaar, Bayron Cornelisse en Nick Keur zijn allemaal geblesseerd. Reggie Bomberg, die herstellende was van een blessure, gooide een week geleden weer. Echter, hij was in deze series niet inzetbaar vanwege een elleboog-blessure die hij opliep tijdens een ongelukje op zijn werk. Sander Paap, die catcher is en de wedstrijd begon als designated hitter, nam het werpen over van Robyn Clara. Paap kreeg een grounder, maar moest vervolgens een puntscorende honkslag incasseren van Bram Grooten.

DSS scoorde wat hun enige punt zou zijn in de tweede inning op Misja Harcksen, die het hele duel gooide voor Twins. Denzel Richardson begon met een honkslag, stal het tweede honk met één uit en scoorde op een 2-out single van Sander Paap. Harcksen sloot af met een strikeout. In zijn zeven innings op de heuvel kwam de rechtshander tot tienmaal drie slag.

Twins scoorde ook weer vijf punten in de derde slagbeurt. Net als in de voorgaande twee innings kreeg de ploeg de honken vol, maar dit keer met twee uit. Dave Janssen begon met een honkslag, net zoals hij had gedaan in de vorige slagbeurt, waarna Nick Peels vier wijd kreeg. Met twee uit (één strikeout) gooide Paap vier wijd op Sam Kennelly zodat de honken vol kwamen te staan. Vier wijd voor Dennis De Quint zorgde daarna voor het eerste punt in deze inning, waarna volgende slagman Shurman Marlin goed contact maakte en een grand slam homerun sloeg langs de rechtsveld-lijn en de stand daarmee opvoerde naar 13-1. Vorig jaar waren Paap en Marlin elkaars teamgenoot toen ze speelden voor Hoofddorp Pioniers.

In de vierde inning nam eerste honkman Tino van Erk de pitching over en deed het goed. Met één uit kreeg hij een driehonkslag tegen van Dave Janssen, die daarna scoorde op een honkslag van Nick Peels.

Van Erk hield Twins puntloos in de vijfde, maar moest twee onverdiende punten toestaan in de zesde. Met één uit sloeg Dave Janssen een tweehonkslag en scoorde met twee uit nadat Brian Biezen het honk bereikte op een fout. Hierna scoorde Biezen op een tweehonkslag van Ruar Verkerk.

In de zevende beklom midvelder Denzel Richardson de heuvel voor DSS en stond nog drie extra punten toe. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Dennis De Quint, die daarna ging scoren op een tweehonkslag van Shurman Marlin, wat hem zes binnengeslagen punten opleverde. Met één uit sloeg Bob van der Meer een honkslag. Een fout op een grounder van Dave Janssen zorgde voor het volgende punt, waarna de honken vol kwamen te staan toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Max Kops. Een hiernavolgende vrije loop voor Brian Biezen bracht het volgende punt binnen, maar DSS voorkwam een 20e tegenpunt toen een strikeout en vangbal een einde aan de inning maakten.

Na te hebben gescoord in de tweede inning kwam DSS nog maar eenmaal in scoringspositie. In de vierde begon Tino van Erk met een honkslag en met één uit deed Kevin Nieveld hetzelfde. Maar een strikeout en vangbal volgden.

In de vijfde kreeg Odion Gouverneur vier wijd voor DSS met twee uit, maar strandde op het eerste honk. De thuisploeg kreeg hun laatste honkloper in de 2e7. Omar Williams begon met een honkslag, maar een dubbelspel volgde. Een vangbal maakte uiteindelijk een einde aan de zeer eenzijdige wedstrijd.DSS - De Glaskoning Twins 1-19 (7 inn.)
RHE
De Glaskoning Twins3551023-19130
DSS0100000-153
pitcher Twinsinn.SOBBHRER
Misja Harcksen, W (2-1)7101511

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Timo van Lingen, L (0-1)- (*)-5-33

Robyn Clara1.1-2355

Sander Paap1.223355

Tino van Erk331531

Denzel Richardson112232
(*) - Van Lingen gooide op vijf slagmensen in de eerste inning

Homerun: Twins: Shurman Marlin (1)(3e,grand slam,op Paap).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Edwin Louisa, 1B-Efrem Silvania, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:12 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25,1° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 56%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.