Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 juni 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates boekt overtuigende shutout vs. Hoofddorp Pioniers
English

HOOFDDORP - L&D Amsterdam Pirates kwam dinsdagavond (26 juni) tot een overtuigende 12-0 shutout-winst in de tweede van drie inhaalwedstrijden tegen Hoofddorp Pioniers. Met de winst verlengde Amsterdam hun winning streak naar 22 wedstrijden.

Een week geleden won Amsterdam Piarates de zeer eenzijdige eerste wedstrijd tegen Pioniers ruim met 18-5. De derde wedstrijd van de reeks staat op de agenda voor dinsdag 31 juli in Amsterdam. De 3-game series verregende begin juni, vlak voor de start van het toernooi om de European Champions Cup waarin Amsterdam één van de deelnemende teams was.

De reguliere competitie heeft nog twee 3-game series op het programma staan, waarna een onderbreking volgt voor de Honkbal Week Haarlem, die op 13 juli van start gaat.

Amsterdam Pirates kwam vanavond tot 11 honkslagen, waaronder drie van Nick Urbanus, die ook driemaal scoorde en twee punten binnensloeg. Kenny Berkenbosch sloeg twee doubles, scoorde tweemaal en had twee binnengeslagen punten.

Hoofddorp Pioniers speelde vanavond zonder Max Draijer en Angelo Wicklert. De korte stop en outfielder/pitcher zijn momenteel in de Tsjechische hoofdstad Praag waar ze uitkomen voor het team van de International Future Stars met wie ze deelnemen aan de Prague Baseball Week. In die ploeg wordt ook gespeeld door outfielder Tijani Dunlop van Silicon Storks. Dit betekent ook dat deze drie spelers niet voor hun respectievelijke ploeg zullen spelen in de komende 3-game series. Pioniers ontmoet dan De Glaskoning Twins, terwijl Storks het opneemt tegen HCAW.

(26 juni)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Amsterdam Pirates begon vanavond al vroeg met scoren en stond na vier innings reeds met 8-0 voor. De ploeg scoorde het eerste punt in de eerste helft van de eerste inning op starter Luuk ter Beek, wat een onverdiend punt was. Met één uit kwam Nick Urbanus op het honk via een stootslag-honkslag, waarna Kenny Berkenbosch volgde met een tweehonkslag. Met twee uit gooide Ter Beek drie slag op Rashid Gerard, maar die kwam na een doorgeschoten bal op het honk en dat stelde Urbanus in staat het eerste punt te scoren.

Hoofddorp Pioniers kreeg een kans iets terug te doen in hun eerste slagbeurt op linkshander Robin Schel. Mark Smit opende met een honkslag en Joey de Koning kreeg vier wijd, maar Schel volgde met een strikeout. Nadat de twee lopers een 'double-steal' hadden uitgevoerd gooide Schel wederom drie slag. Met lopers op het tweede en derde honk werd een line drive van Glenn Bakker gevangen door korte stop Nick Urbanus.

In de eerste helft van de tweede inning verhoogde Amsterdam de voorsprong door driemaal te scoren. Opnieuw waren twee punten onverdiend als gevolg van een kostbare fout. Met één uit kreeg Victor Draijer vier wijd en sloeg Zerzinho Croes en honkslag. Een fout op een 'force play-grounder' van Remco Draijer zorgde daarna voor volle honken en Nick Urbanus volgde met een 2-run single. Een opofferingsslag van Kenny Berkenbosch verhoogde de stand naar 4-0.

Nog eens twee Amsterdamse punten werden gescoord in de derde slagbeurt. Rashid Gerard begon met een honkslag en kreeg het tweede honk na schijn. Rodney Daal kreeg vervolgens vier wijd, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een klap van Max Clarijs. Met lopers 'op de hoeken' leverde Victor Draijer een tweehonkslag af langs de linksveld-lijn, waardoor beiden konden scoren om de stand op 6-0 te brengen.

Amsterdam bleef doorgaan met scoren, want er volgden weer twee runs in de vierde. Nick Urbanus begon met een honkslag en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Kenny Berkenbosch, die daarna zelf scoorde op een one-out grounder van Rashid Gerard.

Luuk ter Beek kreeg drie opeenvolgende nullen in de vijfde inning en werd in de zesde opgevolgd door rookie Nick Loos, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte. Hij kreeg lopers op het tweede en derde honk met twee uit, maar sloot af met een strikeout, zijn tweede in deze slagbeurt.

Loos voegde nog een strikeout toe in de zevende, maar kwam in de achtste in de problemen. In deze slagbeurt voegde Amsterdam weer vier punten toe om tot een mercy-rule puntenverschil te komen. In de achtste opende Remco Draijer met een tweehonkslag en schoof op na een doorgeschoten bal. Even later kreeg Nick Urbanus vier wijd. De twee lopers schoven op na een wilde worp en dat betekende dat Draijer dus tot scoren kwam. Er volgde weer een vrije loop, dit keer voor Kenny Berkenbosch, wat ook leidde tot een werperswissel. Linkshander Gilian van Lith nam het over. Hij begon met een strikeout, maar kreeg daarna lopers op het tweede en derde honk na een wilde worp. De honken kwamen vol te staan toen hij Rashid Gerard met een worp raakte. Hierna werden punten gescoord toen Rodney Daal vier wijd kreeg en Max Clarijs een honkslag sloeg. Met de honken nog altijd vol kwam Van Lith weer tot een strikeout, maar bezorgde Pirates even later ook weer een punt met een wilde worp. Hij sloot af met zijn derde strikeout in deze slagbeurt, maar Amsterdam stond nu met 12-0 voor.

Na twee lopers in scoringspositie te hebben achtergelaten in de eerste inning werd Pioniers op rij uitgeschakeld door Robin Schel in de tweede. Pioniers kwam in de derde wederom in scoringspositie. Duco Nuijten begon met een honkslag, maar Schel volgde met twee strikeouts. Nuijten bereikte het derde honk na een honkslag van Mervin Gario, maar de twee lopers bleven achter.

In het restant van de wedstrijd kreeg Pioniers nog maar één loper in scoringspositie en dat gebeurde in de 2e8.

In de zesde inning nam linkshander Nick Veltkamp het werpen over van Schel, die achtmaal drie slag gooide en slechts vijf hits toestond in vijf inings. Veltkamp kreeg drie opeenvolgende nullen in de zesde en een loper op het eerste honk in de zevende. In deze twee slagbeurten gooide hij viermaal drie slag.

Met één uit in de achtste sloeg Joey de Koning een honkslag voor Pioniers. Hij schoof op naar het tweede honk toen Leandro Anasagasti vier wijd kreeg met twee uit, maar een vangbal op fout gebied zorgde daarna voor het einde van de wedstrijd.Hoofddorp Pioniers - L&D Amsterdam Pirates 0-12 (8 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates13220004-12110
Hoofddorp Pioniers00000000-051
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Robin Schel, W (4-0)5814--

Nick Veltkamp, SV (1)3421--

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Luuk ter Beek, L (0-3)532885

Nick Loos234233

Gilian van Lith131111
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Martijn Bosschaart, 1B-Rob Has, 3B-Aad Otsen.
Official Scorer-Melanie Dijkhuizen.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Scoreboard Operator-Arjan Kardijk.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:28 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Nick Loos (Hoofddorp Pioniers) debuteert in de Hoofdklasse.
Wedstrijd oorspronkelijk vastgesteld voor zaterdag 2 juni, maar toen afgelast vanwege veldcondities na regen en opnieuw vastgesteld voor vanavond.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 18,3° C; windrichting noord-noordoost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 64%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.