Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Storks voorkomt 'sweep' met comfortabele winst vs. Hoofddorp Pioniers
English

DEN HAAG - Silicon Storks voorkwam zondag (27 mei) een '3-game sweep' tegen Hoofddorp Pioniers door met 11-4 te winnen. Met de winst maakte Storks een einde aan een 5-game losing streak.

Pioniers had de voorgaande twee wedstrijden gewonnen. Donderdagavond kwam Pioniers tot een overtuigende 10-0 winst in de opener. Op zaterdag nam Pioniers een snelle voorsprong op eigen veld en won met 5-2.

Pioniers nam vandaag een vroege 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar Storks scoorde tweemaal in de tweede slagbeurt en draaide het duel in eigen voordeel om. Storks voegde nog eens acht punten toen in de drie middelste innings.

Storks kwam vandaag tot 16 honkslagen, waaronder drie van Kendrick Delima, Aldi Guzman en Quinlan de Windt. Guzman sloeg zijn 'league-leading' derde homerun. Delima scoorde drie punten, terwijl Nick Nefs er drie binnensloeg.

Hoofddorp Pioniers produceerde 15 honkslagen, waaronder vier van Jelle Kroft en drie van Duco Nuijten.

(27 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
In de eerste helft van de eerste inning opende Hoofddorp Pioniers de score. Hoewel de Storks-verdediging drie fouten maakte wist Pioniers slechts eenmaal te scoren. Lead-off hitter Joey de Koning kwam na een fout op het honk. Even later stal De Koning het tweede honk en schoof op toen daar een foute aangooi op volgde. Met één uit scoorde hij op een grounder van Mervin Gario. Hierna kwam op Ibo Redan op het honk na een fout en sloeg Jelle Kroft en honkslag, maar een gedwongen nul sloot de slagbeurt af.

Storks antwoordde met twee runs in de tweede inning op Pioniers-starter Dion Steijl. Met twee uit kreeg de linkshander een honkslag tegen van Aldi Guzman en vervolgens een puntscorende tweehonkslag van Quinlan de Windt die de stand in balans bracht. Volgende slagman Tijani Dunlop sloeg ook een honkslag om De Windt binnen te brengen en Storks op een 2-1 voorsprong te zetten. Vanaf dat moment hield Storks de voorsprong vast.

Pioniers kreeg een kans de leiding te hernemen in de 1e3 op veteraan-rechtshander Jurrian Koks. Met één uit sloeg Leandro Anasagasti een honkslag en Mervin Gario een tweehonkslag. Ibo Redan volgde met een line drive, maar die werd gevangen door tweede honkman Tyron de Windt. Om een gedwongen loop op te zetten kreeg Jelle Kroft opzettelijk vier wijd om de honken vol te zetten. Een gedwongen actie volgde inderdaad op een grounder van Glenn Bakker en dus bleven er drie lopers achter.

In de vierde inning kreeg Pioniers lopers op het eerste en tweede honk, maar ook zij bleven achter.

Storks voegde daarna twee punten toe in de 2e4 om wat meer afstand te nemen. Kendrick Delima begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Nick Nefs. Hierna dreunde Aldi Guzman de bal over de linksveld-omheining voor zijn derde homerun van het seizoen, wat de voorsprong opvoerde naar 4-1.

In de 1e5 liet Pioniers wederom een loper achter in scoringspositie. Lead-off hitter Mervin Gario werd geraakt door een worp, maar strandde later op het derde honk.

...Aldi Guzman homerde opnieuw voor Storks...
(© Foto: Robert Bos)
Storks nam nog meer afstand in de 2e5 dankzij een 4-run rally op vier honkslagen. Er waren ook drie fouten, maar desondanks was slechts één punt onverdiend. Jurriaan Dijk begon met vier wijd en schoof op naar het derde honk na een honkslag van Imco Rudolph, die zelf op kon schuiven naar het tweede honk na een foute aangooi. Hierna kwam Kendrick Delima op het honk na een nieuwe fout, wat ook resulteerde in het eerste punt in deze slagbeurt. Het zorgde ook voor een werperswissel. Luuk ter Beek nam het over, maar hij werd begroet met een puntscorende tweehonkslag van Nick Nefs en een puntscorende infield-hit van Aldi Guzman. Met lopers 'op de hoeken' kwam volgende slagman Quinlan de Windt op het honk met een stootslag-honkslag, wat voor volle honken zorgde. Het vierde punt in de inning kwam tot stand na een opofferingsslag van Tijani Dunlop. Dat werd gevolgd door een nieuwe fout, zodat er lopers op het tweede en derde honk terechtkwamen, maar zij bleven achter.

Storks was opnieuw productief in de 2e6 en voegde weer twee punten toe. Met één uit en Imco Rudolph (velderskeus) op het eerste honk sloegen Kendrick Delima en Nick Nefs back-to-back doubles. Nefs sloeg twee punten binnen met zijn tweehonkslagen, wat leidde tot de volgende werperswissel. Luuk ter Beek werd opgevolgd door Andrew Wanapa. Na een vangbal kwamen de honken vol te staan toen Quinlan de Windt op het honk kwam na een infield-hit en Tijani Dunlop vier wijd kreeg, maar drie lopers bleven achter.

Met een 10-1 achterstand pakte Pioniers een punt terug in de 1e7. Met één uit sloegen Mervin Gario, Ibo Redan en Jelle Kroft allemaal een honkslag, wat resulteerde in het punt, maar twee lopers bleven achter.

Pioniers verkleinde de achterstand naar 10-4 door tweemaal te scoren in de achtste op Gijs Timmer, die het werpen in deze inning overnam van starter Jurrian Koks. Met één uit sloegen Duco Nuijten en Joey de Koning een honkslag. Een honkslag van Brian Raap en een fout leverden de twee punten op, maar dat waren ook de laatste die door Pioniers werden gescoord.

Storks kwam nog eenmaal tot scoren in de achtste op nieuwe werper Daniel Vos, wat werd gescoord op een foute aangooi.

In de 1e9 openden Jelle Kroft en Glenn Bakker voor Pioniers met honkslagen. Met één uit kwamen de honken nog vol te staan toen ook Tyler Boersma een honkslag sloeg, maar de wedstrijd eindigde met een dubbelspel.

En daarmee boekte Storks een verrassend comfortabele winst na de eerste twee wedstrijden te hebben verloren tegen Pioniers.


...Jurrian Koks (links) en Dion Steijl waren de startende werpers vandaag voor Storks en Hoofddorp Pioniers...

...Aldi Guzman heeft plezier met 1B Jelle Kroft in de 2e inning en scoort even later, glijdend langs catcher Glenn Bakker...

...Links: Quinlan de Windt slides langs catcher Glenn Bakker en scoort voor Storks in de 2e inning...
...Rechts: Voormalig Umpire Fred van Groningen Schinkel was de vandaag de Technical Commissioner...
...Naast hem zit zijn vrouw (en voormalig Official Scorer) Marion...

...Links: Jurriaan Dijk bereikt het 3e honk in de 5e inning en 3B Leandro Anasagasti ziet de bal voorbij gaan...
...Rechts: Luuk ter Beek nam de pitching voor Pioniers over in de 5e inning...

...Links: Jurriaan Dijk wordt uitgeschakeld door 2B Tyler Boersma na een aangooi van SS Duco Nuijten (rechts) in de 6e inning...
...Rechts: Andrew Wanapa nam de pitching bij Pioniers over in de 6e inning...

...Links: Brian Raap maakte dit weekeinde zijn rentree in het team van Pioniers...
...Rechts: Daniel Vos sloot de wedstrijd af voor Hoofddorp Pioniers...

...Links: Een fraaie truc werd uitgevoerd in de dug-out van Storks...
...Rechts: Deze toeschouwer had het ook naar zijn zin tijdens de wedstrijd...

...Links: Jelle Kroft is de laatste nul en wordt uitgetikt door 3B Gino Gil in de negende inning...
...Rechts: De spelers van Storks vieren de winst tegen Hoofddorp Pioniers...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Silicon Storks - Hoofddorp Pioniers 11-4
RHE
Hoofddorp Pioniers100000120-4154
Silicon Storks02024201X-11164
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Dion Steijl, L (0-3)4 (*)21876

Luuk ter Beek1.11-633

Andrew Wanapa1.2-21--

Daniel Vos121111
(*) - Steijl gooide op drie slagmensen in de vijfde inning

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Jurrian Koks, W (1-2)712921

Gijs Timmer21-621

Homerun: Storks: Aldi Guzman (3)(4e,solo,op Steijl).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Efrem Silvania, 1B-Aad Otsen, 3B-Antoine Loock.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcers-José Moreno Sr., Abby de Windt.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:45 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,2° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 75%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.