Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 april 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus scoort vroeg op weg naar tweede zege
English

HOOFDDORP - Op een bewolkte en soms regenachtige zaterdagmiddag (28 april) scoorde Curaçao Neptunus vroeg tegen Hoofddorp Pioniers en won met 5-1. Donderdagavond opende Neptunus met een 4-1 overwinning.

Neptunus scoorde tweemaal in zowel de eerste als de tweede inning om een vroege voorsprong te nemen, maar bleef daarna steken op nog slechts één extra punt in het restant van de wedstrijd, wat werd gescoord in de negende. Pioniers scoorde hun enige punt in de achtste inning.

Voor de wedstrijd opende Pioniers hun nieuwe seizoen met het voorstellen van de spelers en coaches van beide teams. Hierna gooide Adam Elzakalai, de Wethouder van Sport van de Gemeente Haarlemmermeer (waartoe Hoofddorp behoort), de ceremoniële eerste bal.

Pioniers, Amsterdam Pirates en HCAW zijn de enige drie Hoofdklasse-teams met een lange traditie van het introduceren van de spelers en coaching-staf van beide ploegen op een Opening Day. De spelers en coaches worden altijd vergezeld door jeugdspelers van de gastvereniging en vaak zijn er ook nog andere activiteiten voor (en tijdens) de wedstrijd, zoals het gooien van een ceremoniële eerste bal.

(28 april)

Uitslagen
Compleet Speelschema
In de opener donderdag op eigen veld in Rotterdam scoorde Neptunus alle punten in de derde inning. Vandaag scoorde de ploeg de meeste van hun punten voor de derde inning. Hierdoor heeft de landskampioen nu acht van hun negen punten tot nu toe gescoord in de eerste drie slagbeurten. In de overige elf innings samen scoorde Neptunus slechts eenmaal.

Neptunus kwam al snel op de honken in de eerste helft van de eerste inning op starter Dion Steijl. De linkshander gooide vier wijd op lead-off hitter Stijn van der Meer en kreeg daarna een honkslag te verwerken van Benjamin Dille. De twee schoven op na een wilde worp, waarna Van der Meer het eerste punt scoorde op een grounder van Dwayne Kemp. Dat bracht Dille naar het derde honk en hij ging het tweede punt scoren op een grounder van Dudley Leonora.

Neptunus verdubbelde de voorsprong door weer twee punten toe te voegen in de tweede inning. Dit keer opende Gregory Muller met een honkslag en scoorde op een daarnavolgende tweehonkslag van Ruendrick Piternella. Hierna schoof de rookie op naar het derde honk na een grounder van Jochem Koedijk en scoorde het volgende punt op een honkslag van Stijn van der Meer om er een 4-0 stand van te maken.

In de volgende zes innings slaagde Neptunus er niet in meer afstand te nemen, want Dion Steijl herstelde zich en gooide nog vier goede innings. De ploeg liet zeven lopers achter, waarvan zes in scoringspositie.

In de derde inning begon Dudley Leonora met een honkslag, maar strandde op het derde honk. In de vierde kregen Jochem Koedijk en Stijn van der Meer beiden vier wijd met één uit, maar zij bleven achter op het tweede en derde honk. Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vijfde liet Neptunus opnieuw lopers achter op het tweede en derde honk in de zesde slagbeurt.

Neptunus werd weer op rij uitgeschakeld in de zevende door rookie Andrew Wanapa, die debuteerde. De Rotterdamse ploeg kreeg nogmaals twee honklopers in de achtste en dit keer strandden ze op het eerste en tweede honk.

In de 1e9 slaagde Neptunus er uiteindelijk weer in een punt toe te voegen toen Dwayne Kemp homerde met één uit op Daniel Vos, die eveneens op het hoogste niveau debuteerde.

Pioniers werd onder de duim gehouden door rechtshander Orlando Yntema, die zes sterke innings gooide. Hij kwam tot achtmaal drie slag, gaf één vrije loop weg stond slechts drie honkslagen toe. De eerste honkslag die hij moest toestaan kwam met twee uit in de tweede helft van de eerste inning en werd geslagen door voormalig teamgenoot Steven Wharwood, die na vorig seizoen verhuisde van Neptunus naar Pioniers.

Pioniers kreeg slechts twee lopers in scoringspositie op Yntema. In de tweede slagbeurt, met één uit, sloeg Mark Smit een honkslag. Hij stal het tweede honk met twee uit, maar bleef daarna achter.

In de vijfde inning, met twee uit, bereikte Tyler Boersma (die ook debuteerde) het honk na een fout en schoof op naar het tweede honk na een honkslag van Joey Eeman. Hierna werd speler/coach Mervin Gario uitgevangen.

Rookie Jiorgeny Casimiri nam het werpen over van Yntema in de zevende inning. Hij kreeg een lead-off single tegen van Mark Smit, maar hierna maakte de Neptunus-verdediging een dubbelspel op een grounder van Glenn Bakker. Afgelopen donderdag debuteerde Casimiri en gooide toen twee innings. In beide inning kreeg hij toen ook honklopers, maar werd ook toen beide keren gesteund met een dubbelspel.

In de achtste inning scoorde Pioniers hun enige punt, op Casimiri. Tyler Boersma begon toen met vier wijd, schoof op na een one-out single van Mervin Gario en scoorde op een 2-out single van Leandro Anasagasti om de stand op 4-1 te brengen. Anasagasti was in de voorgaande inning in de wedstrijd gekomen als derde honkman om zijn debuut te maken in de Hoofdklasse. En nu sloeg hij een RBI-single in zijn eerste slagbeurt in de hoogste afdeling.

Loek van Mil gooide de negende inning voor Neptunus. Met twee uit kreeg hij een infield-hit tegen van Duco Nuijten, maar sloot daarna af met een strikeout.Hoofddorp Pioniers - Curaçao Neptunus 1-5
RHE
Curaçao Neptunus220000001-5101
Hoofddorp Pioniers000000010-170
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (1-0)6813--

Jiorgeny Casimiri2-1311

Loek van Mil12-1--

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Dion Steijl, L (0-1)613844

Andrew Wanapa2211--

Daniel Vos1--111

Homerun: Neptunus: Dwayne Kemp (1)(9th,solo,op Vos).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Martijn Bosschaart, 1B-André Ficken, 3B-René Ras.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Harumi Ueda.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Scoreboard Operator-Geen (scoreboard werkte niet goed).
Aanvangstijd-13:00 uur.
Speeltijd-2:22 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Opening Day Reguliere Competitie.
Ceremoniële eerste bal gegooid door Adam Elzakalai, Wethouder Sport van de Gemeente Haarlemmermeer.
Tyler Boersma, Andrew Wanapa, Leandro Anasagasti en Daniel Vos (allen Hoofddorp Pioniers) debuteerden in de Hoofdklasse.
Leandro Anasagasti (Hoofddorp Pioniers) sloeg een honkslag in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt in de 8e inning.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,4° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 83%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.