Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 juni 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS beslist duel tegen Quick Amersfoort vroeg
English

HAARLEM - DSS opende hun 3-game series tegen Cityside Apartments Quick Amersfoort donderdagavond (31 mei) met een 6-3 overwinning.

DSS besliste de wedstrijd vroeg en scoorde alle zes punten in de eerste drie innings. De ploeg werd daarna puntloos gehouden, maar stond zelf ook slechts drie punten toe.

DSS kwam tot 16 honklslagen, maar scoorde 'slechts' zes punten op vier werpers. De ploeg liet 15 lopers achter. Tommy van de Sanden, Kevin Nieveld en Koen Halderman sloegen allemaal drie honkslagen. Acht van de negen startende spelers sloegen minimaal één honkslag.

(31 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
DSS opende de score met twee punten in de tweede helft van de eerste inning op Quick-starter Luis Figuera Roman. Junior Martina begon voor de thuisploeg met een tweehonkslag in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt. Hij bereikte het derde honk na een honkslag van Odion Gouverneur, die zelf op het tweede honk terecht kwam op de aangooi richting derde honk. Beiden scoorden toen Tommy van de Sanden vervolgens een 2-run single afleverde.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in hun eerste slagbeurt pakte Quick Amersfoort een punt terug in de tweede toen Bryan Engelhardt opende met een homerun op Sander Helmendach.

In de tweede helft van de tweede inning nam DSS wat meer afstand door weer tweemaal te scoren. Met één uit sloegen Koen Halderman en Mitchel Dautzenberg beiden een honkslag. Een punt werd daarna gescoord toen Junior Martina opnieuw een tweehonkslag liet noteren. Een opofferingsslag van Odion Gouverneur maakte er een 4-1 stand van.

DSS scoorde wederom twee punten in de derde inning. Met één uit sloeg Kevin Nieveld een tweehonkslag, waarna de honken vol kwamen te staan toen Sander Paap vier wijd kreeg en Koen Halderman een honkslag sloeg. Dat leidde tot een werperswissel, want Brian van Laar nam het over. Hij kreeg een 'force play-grounder' van Mitchel Dautzenberg, waarop Nieveld op de plaat werd uitgeschakeld. Maar hierna gooide de linksvelder vier wijd op Junior Martina en Odion Gouverneur, wat twee automatische punten opleverde. Van Laar deed het daarna goed, want hij schakelde zes slagmensen uit.

De eerste drie slagmensen in de DSS-slagvolgorde tekenden voor de punten. In zijn Hoofdklasse-debuut scoorde Martina, die de lead-off hitter was, eenmaal en sloeg twee punten binnen. Gouverneur en Van de Sanden sloegen eveneens allebei twee punten binnen. Junior Martina voegde zich eerder in de week bij de ploeg. Vorig jaar was hij teamgenoot van Denzel Richardson toen de twee actief waren op Curaçao.

In de volgende innings kreeg DSS verschillende honklopers, maar een aantal van hen werd uitgeschakeld op de honkpaden.

In de vierde, met één uit, kwam Tino van Erk op het honk na een fout en met twee uit sloeg Sander Paap een honkslag, maar Van Laar sloot af met een strikeout. In de volgende inning opende Mitchel Dautzenberg met een honkslag, rende te ver door over het eerste honk en werd alsnog uitgeschakeld op een aangooi vanuit het midveld. Met twee uit kreeg Odion Gouverneur vier wijd en schoof op na schijn. Vervolgens bereikte hij het derde honk op een comeback-infield-hit van Tommy van de Sanden, maar rende eveneens te ver door en werd ook uitgeschakeld. In de zesde, met twee uit, sloeg Kevin Nieveld een honkslag, maar die werd even later uitgeschakeld na een pick-off.

In de zevende sloeg Koen Halderman een honkslag met één uit en schoof op na een wilde worp met twee uit. Junior Martina kreeg vervolgens vier wijd. Hierna werd Jasper Popken de nieuwe werper voor Quick en hij kreeg een 'force play-grounder'.

In de achtste opende Tommy van de Sanden voor DSS met een tweehonkslag, maar werd uitgeschakeld op het derde honk bij een poging er een driehonkslag van te maken. Met twee uit sloegen Tino van Erk en Kevin Nieveld een honkslag. Er volgde weer een werperswissel en nieuwe pitcher Mark Kolner sloot daarna af met een strikeout.

Na een loper te hebben achtergelaten op het tweede honk in de vierde kwam Quick Amersfoort weer tot scoren in de 1e5. Jos de Jong begon met vier wijd, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Jordy Burger. De laatste stal het tweede honk en Jelle Blaauw werd geraakt door een worp. Nadat Burger was opgeschoven naar het derde honk op een wilde worp kwamen de honken vol te staan toen Wesley Bernardus vier wijd kreeg. Er volgde wederom een wilde worp en dat stelde Burger in de gelegenheid te scoren. Hierna bleven twee lopers achter.

De DSS-verdediging maakte een dubbelspel in de zesde, waarna Quick twee lopers achterliet in de zevende. De Amersfoortse ploeg scoorde hun derde punt in de achtste op nieuwe pitcher Mike Groen. Met één uit kreeg hij een tweehonkslag tegen van Tijmen Takke, die opschoof naar het derde honk op een grounder van Rowan van Hoek en scoorde na een wilde worp.

Quick kreeg de laatste honkloper in scoringspositie in de 1e9. Jos de Jong begon met een honkslag, maar hierna schakelde Mike Groen de volgende twee slagmensen met drie slag uit. De Jong bereikte nog het tweede honk na een wilde worp, maar strandde daar.DSS - Quick Amersfoort 6-3
RHE
Quick Amersfoort010010010-352
DSS22200000X-6160
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Luis Figuera Roman, L (2-2)2.112866

Brian van Laar4.1645--

Jasper Popken1--3--

Mark Kolner0.11----

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, W (1-4)726322

Mike Groen22-211

Homerun: Quick: Bryan Engelhardt (3)(2e,solo,op Helmendach).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-Efrem Silvania, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-19:32 uur.
Speeltijd-2:49 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Junior Martina (DSS) debuteert in de Hoofdklasse.
Junior Martina (DSS) slaat een tweehonkslag in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt in de eerste inning.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,7° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 69%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.