Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 juni 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW draait achterstand laat om in winst tegen Twins
English

ROSMALEN - HCAW draaide het duel donderdagavond (31 mei) tegen De Glaskoning Twins pas in de achtste inning in eigen voordeel om en won met 3-1 in de opener van hun 3-game series.

Aanvankelijk opende Twins de score vroeg met een punt in de tweede inning en wist deze voorsprong vast te houden. Echter, in de eerste helft van de achtste scoorde HCAW tweemaal, voegde een punt toe in de negende en won met 3-1.

(31 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
HCAW-starter Dennis Burgersdijk had weer een goede heuvel-optreden, kwam tot negen strikeouts en stond maar zes honkslagen toe. Desondanks keek de rechtshander tegen een minimale 1-0 achterstand aan dankzij een onverdiend punt in de tweede inning.

Burgersdijk gooide vier wijd op lead-off hitter Jarreau Martina in de tweede helft van de eerste inning, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel. Echter, in de tweede slagbeurt, scoorde Twins een onverdiend punt en daarna kwamen de honken vol te staan met één uit. Maar de ploeg verzuimde meer punten toe te voegen om wat meer afstand te nemen.

In de tweede inning kreeg Burgersdijk een lead-off single tegen van Dennis De Quint. Met één uit bereikte de Belg veilig het tweede honk toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Bram Grooten. De honken kwamen vol te staan toen Bob van der Meer een honkslag sloeg. Volgende slagman Nick Peels sloeg eveneens een honkslag om De Quint binnen te brengen en Twins op een voorsprong te zetten. Met de honken nog altijd vol maakten een strikeout en groundout een einde aan de inning.

Het punt leek het enige te blijven in de wedstrijd, want de Twins-pitching hield HCAW puntloos, terwijl de ploeg zelf ook niet meer in staat was tot scoren tot komen.

In de volgende twee innings kreeg Burgersdijk drie opeenvolgende nullen. Hierna kwam Twins in drie opeenvolgende slagbeurten in scoringspositie, maar verzuimde te scoren. In de vijfde opende Nick Peels met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk. Met één uit werd Peels uitgeschakeld bij een steelpoging. In de zesde kreeg Twins opnieuw de openingsslagman op het honk toen Ruar Verkerk een tweehonkslag sloeg. Hij strandde, want de volgende drie slagmensen werd op rij uitgeschakeld door Burgersdijk, waarvan twee met drie slag. En in de zevende sloeg Bob van der Meer een honkslag met één uit en schoof op na een opofferingsstootslag, maar Burgersdijk sloot af met een strikeout.

In hun eerste zeven slagbeurten kwam HCAW viermaal in scoringspositie, maar de Twins-verdediging hield de Bussumse ploeg puntloos.

In de eerste helft van de eerste inning sloeg Delano Selassa een honkslag voor HCAW met één uit op starter Pastor Enrique Martínez Chavez. Met twee uit schoof Selassa op na een wilde worp, maar Martínez volgde met een strikeout.

In de tweede inning kreeg Martínez een one-out single tegen van Seb Visser, die het tweede honk kreeg na schijn. Dit keer volgden twee vangballen.

HCAW kreeg de volgende loper in scoringspositie in de vijfde. Met twee uit kreeg Roland Laurens vier wijd en sloeg Jeandro Tromp een honkslag, maar zij strandden eveneens.

Met een 1-0 voorsprong nam Jan Evertse de pitching over voor Twins en kreeg HCAW's vierde loper in scoringspositie. Hij kreeg een lead-off single tegen van Seb Visser, die opschoof na een wilde worp. Evertse volgde met twee strikeouts en een grounder maakte een einde aan de slagbeurt.

En zo begon de achtste inning met een voorsprong van slechts 1-0 voor Twins. Het duel draaide toen om in voordeel van HCAW toen de ploeg tweemaal scoorde met twee uit. Lead-off hitter Jeandro Tromp kreeg vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Delano Selassa. Evertse volgde weer met drie slag, maar daarna werd hij opgevolgd door Thijs Steenwijk. Die zag Tromp opschuiven na een doorgeschoten bal, waarna hij vier wijd gooide op Vince Rooi, die op zijn beurt even later het tweede honk stal. Nadat Rooi was vervangen door pinch-runner Julian Rip kreeg Steenwijk een 2-run single tegen van Bryce Cherry die de stand op 2-1 bracht voor HCAW.

In de 1e9 voegde HCAW een 'insurance run' toe. Julian Goins begon met een tweehonkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Roland Laurens en scoorde op een wilde worp om er een 3-1 stand van te maken.

Dennis Burgersdijk kreeg drie opeenvolgende nullen in de 2e8. Oscar Meuris gooide daarna de negende inning voor HCAW en schakelde eveneens drie slagmensen op rij uit, waaronder twee strikeouts.De Glaskoning Twins - HCAW 1-3
RHE
HCAW000000021-381
De Glaskoning Twins010000000-160
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (3-2)89161-

Oscar Meuris, SV (2)12----

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Pastor Enrique Martínez Chavez6524--

Jan Evertse, H (1)1.231111

Thijs Steenwijk, BS (1), L (1-1)1.112322
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Edwin Louisa, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Piet van Gool.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:39 uur.
Locatie-Sportpark 'De Groote Wielen', Rosmalen (veld Gryphons).

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,9° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 72%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.