Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus draait opener tegen Quick Amersfoort om in 7e inning
English

AMERSFOORT - Curaçao Neptunus keek in de openingswedstrijd tegen Quick Amersfoort tegen een achterstand aan op donderdagavond (2 mei), maar wist het duel vanaf de zevende inning om te draaien en met 7-3 te winnen.

Een week geleden vond er een wissel plaats in de coachingstaf van Quick Amersfoort. In de eerste reeks onder de nieuwe leiding won de ploeg twee van hun drie wedstrijden tegen HCAW.

Vanavond had Neptunus de handen vol aan de ploeg en bleef in de eerste zes innings puntloos. Met een 3-0 achterstand scoorde Neptunus vier onverdiende punten in de zevende inning om het duel in eigen voordeel om te draaien. Verdedigend maakte Quick zeven kostbare fouten in de wedstrijd van vanavond en dat zorgde uiteindelijk voor de nederlaag.

(2 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Quick Amerfoort werd op rij uitgeschakeld door Neptunus-starter Diegomar Markwell in de eerste inning, maar dreigde de score te openen in de tweede slagbeurt. Met één uit sloeg Taylor Clemensia een tweehonkslag en met twee uit werd Sam van der Ploeg geraakt door een worp. Markwell kreeg daarna de honken vol na vier wijd voor Dakota van der Heyde. Echter, de drie lopers bleven achter toen een grounder een einde aan de slagbeurt maakte.

Maar in de derde inning kwam de thuisploeg wel tot scoren en nam een 2-0 voorsprong. Met twee uit kreeg Rachid Engelhardt vier wijd, waarna zijn broer Bryan Engelhardt zijn vierde homerun van het seizoen sloeg.

In de vierde en vijfde inning kreeg Quick nog een aantal honklopers, maar dit keer maakte de Neptunus-verdediging twee dubbelspelen.

Quick voegde een punt toe in de tweede helft van de zesde. Met één uit kreeg Taylor Clemensia (die vorig seizoen op het roster stond van Neptunus) vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Rowan van Hoek.

Voor Quick stopte het scoren op dat moment, terwijl Neptunus met scoren begon in de zevende inning.

Aanvankelijk werd Neptunus puntloos gehouden door linkshander Colin van Laar. Hij zag Neptunus verschillende keren in scoringspositie komen, maar stond geen punten toe.

In de eerste helft van de eerste inning kreeg Van Laar een lead-off single tegen van Stijn van der Meer, maar daarna maakte zijn verdediging een dubbelspel. Hierna schakelde Van Laar Dwayne Kemp met drie slag uit, maar die kon alsnog het honk bereiken na een foute aangooi van de catcher. Nadat Kemp het tweede honk had gestolen kreeg Gianison Boekhoudt vier wijd. Na een 'double-steal' strandden de twee op het tweede en derde honk, want een grounder maakte een einde aan de slagbeurt.

In de tweede inning opende Dudley Leonora voor Neptunus met een tweehonkslag en stal het derde honk. Terwijl hij dat deed leek hij buiten zijn baan te lopen bij een poging te worden getikt. Beslist werd dat Leonora niet in overtreding was van de regels en dus bereikte hij het derde honk, waar hij even later achterbleef. Leonora bleef ook achter in scoringspositie in de vierde inning en strandde dit keer op het tweede honk.

In de zesde bleef een andere Neptunus-loper achter op het derde honk. Met één uit kreeg Dwayne Kemp vier wijd, stal het tweede honk en schoof op na een fout, maar bleef achter op het derde honk.

...Julian Goins...
...2 binnengeslagen punten, blessure...
(© Foto: Henk Seppen)
Met een 3-0 achterstand bereikte Neptunus de honken opnieuw in de zevende inning. Dit keer wist de ploeg vier punten te scoren, maar wel dankzij de verdediging van Quick die vier kostbare fouten maakte. Met één uit bereikte Tyriq Kemp het honk met een stootslag-honkslag. Dit was de eerste Hoofdklasse-honkslag van de jongere broer van Dwayne Kemp, die vanavond debuteerde. Hierna had Tyriq Kemp uitgeschakeld moeten worden op een grounder van Julian Goins, maar daar werd de eerste fout op gemaakt. De honken kwamen daarna vol te staan toen Jochem Koedijk werd geraakt door een worp. Een grounder van Stijn van der Meer eindigde daarna in twee fouten en dat resulteerde weer in twee punten. Even later kwam Neptunus langszij toen Koedijk scoorde op een klap van Benjamin Dille die werd gemist in het outfield. Met lopers nu op het tweede en derde honk nam Jan-Willem Geerts de pitching over van Colin van Laar. Hij zag Dwayne Kemp een opofferingsslag slaan die Neptunus op een 4-3 voorsprong zette. De inning eindigde toen Dille op de plaat werd uitgeschakeld bij een poging te scoren op een wilde worp.

Nu met een 4-3 voorsprong nam closer Kevin Kelly de pitching over bij Neptunus in de 2e7.

In de achtste inning voegde Neptunus twee punten toe. Shaldimar Daantji begon met vier wijd en Dudley Leonora sloeg een honkslag. Met één uit voerde het duo een 'double-steal' uit, waarna beiden scoorden op een honkslag van Julian Goins.

Neptunus scoorde een 'insurance run' in de 1e9 op nieuwe pitcher Jasper Popken. Benjamin Dille opende met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Gianison Boekhoudt.

Kevin Kelly kreeg drie opeenvolgende nullen in de zevende en achtste inning. In de 2e9 kreeg hij een honkloper. Kelly schakelde lead-off hitter Rowan van Hoek met drie slag uit, maar die kwam op het honk na een wilde worp. Dat leidde ook tot een blessure bij catcher Julian Goins. Van Hoek maakte een swing op de wilde worp, die opsprong tegen het been van Goins en vervolgens een gevoelige plek raakte. Goins kon niet verder spelen en moest zelfs met ondersteuning van teamgenoten van het veld naar de dug-out lopen. Veteraan Gianison Boekhoudt, die de designated hitter was, nam de plek achter de plaat over. Even later stal Van Hoek het tweede honk. Met één uit bereikte hij het derde honk op een grounder. Maar hierna sloot Kelly af met een strikeout, zijn zesde in de drie innings die hij gooide. Kelly kreeg een save op zijn naam en dat was zijn vierde van het seizoen.Quick Amersfoort - Curaçao Neptunus 3-7
RHE
Curaçao Neptunus000000421-770
Quick Amersfoort002001000-367
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (5-0)653633

Kevin Kelly, SV (4)36----

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Colin van Laar, L (2-3)6.14244-

Jan-Willem Geerts1.2-2222

Jasper Popken1--111

Homerun: Quick: Bryan Engelhardt (4)(3e,2-run,2 uit,op Markwell).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Antoine Loock, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Willum de Jong.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:03 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Tyriq Kemp (Neptunus) maakte zijn debuut in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 11,4° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 72%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.