Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Twins Oosterhout wint ook tweede duel tegen Storks
English

OOSTERHOUT - Twins Oosterhout won ook de tweede wedstrijd tegen Silicon Storks op zaterdag (4 mei) en won dit keer overtuigend met 8-1.

In de opener op donderdagavond kwam Twins Oosterhout tot winst dankzij een rally in de vijfde inning en won met 6-1. De wedstrijd werd na acht complete innings afgesloten wegens de 22:30 uur 'curfew'-regel. Vandaag was het Nationale Herdenkingsdag. Op 4 mei zijn er op vele plaatsen in het land herdenkingen. Om 20:00 uur is de Nationale Herdenking bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam.

In verschillende voorgaande seizoenen wanneer 4 mei ook in het weekeinde was begonnen wedstrijden op een eerder tijdstip. Niet alleen om op tijd de wedstrijd te kunnen afsluiten, maar ook om diegenen in de gelegenheid te stellen die herdenkingen bij willen wonen.

Vandaag had alleen HCAW de aanvangstijd vervroegd naar 13:00 uur in plaats van 14:30 uur. De thuiswedstrijden van Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirates begonnen op hun vaste aanvangstijd van 14:00 uur. Twins Oosterhout begon dertig minuten eerder om 14:30 uur. Opmerkelijk genoeg was er een aantal wedstrijden in lagere afdelingen die vandaag pas om 18:00 uur begonnen.

(4 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Twins Oosterhout opende de score in de tweede helft van de eerste inning, maar het was Storks dat als eerste in scoringspositie kwam. Storks scoorde daarna hun enige punt in de achtste inning, maar stond op dat moment reeds met 8-0 achter.

In de eerste helft van de eerste inning begon Kevin Nieveld met een infield-hit op starter Nick Veale. Nieveld schoof op na een opofferingsstootslag van Jurrriaan Dijk en een grounder van Luuk Visser, maar strandde op het derde honk toen Veale afsloot met een strikeout. Het was pas de vierde keer dit seizoen dat Nieveld de lead-off hitter was in de startende line-up. In alle overige wedstrijden was korte stop Giovanny Perez de lead-off hitter. Hij sloeg vandaag als vijfde.

Twins sloeg hierna toe met twee punten in de tweede helft van de eerste inning op starter Nick Winkel. Beide punten waren onverdiend, want de Storks-verdediging maakte twee fouten. Lead-off hitter Joshua Zara kwam op het tweede onk via een fout in het outfield en bereikte het derde honk op een one-out single van Dennis De Quint. Zara scoorde daarna het eerste punt toen De Quint gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Jason Halman. Volgende slagman Yuki Yoshimura sloeg een honkslag. Even later scoorde Halman toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Shurman Marlin.

Twins kreeg een kans wat extra punten te scoren in de derde en vierde inning. In beide slagbeurten kreeg Twins de eerste twee slagmensen op de honken, maar wist niet tot scoren te komen. In de derde inning bleven lopers achter op het eerste en tweede honk. In de vierde strandden lopers op het tweede en derde honk.

In de 1e5 was het Storks dat weer een loper in scoringspositie achterliet, dit keer op het tweede honk. In de 2e5 voegde Twins een punt toe. Met één uit sloegen Jason Halman en Yuki Yoshimura back-to-back doubles, resulterend in het punt.

...Stijn Janssens...
...tweehonkslag, driehonkslag, gescoord punt...
(© Foto: Henk Seppen)
Storks had nog een scoringskans kunnen creëren in de 1e6. Luuk Visser opende met een honkslag, waarna een stootslag volgde van Glennton Poulo. De bal werd naar het tweede honk gegooid waar Visser veilig arriveerde, terwijl Poulo een stootslag-honkslag op zijn naam kreeg. Echter, Visser liep te ver door over het tweede honk en werd alsnog uitgemaakt. Even later werd Poulo op het eerste uitgeschakeld na een pick-off van pitcher Nick Veale.

Met een 3-0 voorsprong kwam Twins tot een rally van vier punten in de 2e8 om een meer comfortabele voorsprong te nemen. Alle punten waren wederom onverdiende, want daar droegen twee kostbare fouten toe bij. David van Heyningen nam de pitching over en zag lead-off hitter Dennis De Quint na een fout op het honk komen. Hij schoof op na een een honkslag van Jason Halman, die daarna werd uitgeschakeld in een dubbelspel. Met De Quint op het derde honk kreeg pinch-hitter Brian Biezen vier wijd. Een 'double-steal' leidde tot een punt. Nadat Biezen ook het derde honk had gestolen kreeg Jamie Verheyleweghen vier wijd. De inning had hierna afgesloten kunnen zijn toen Nick Peels drie slag kreeg. Echter, de derde slagbal was in de grond en er volgde een foute aangooi naar het eerste honk, wat voor het tweede punt in de inning zorgde. Van Heyningen gooide hierna drie wilde worpen en die stelden zowel Verheyleweghen als Peels in staat tot scoren te komen. Dat verhoogde de stand naar 7-0 en bracht ook nieuwe pitcher José Moreno naar de heuvel, die een inning-afsluitende vangbal kreeg.

In de 1e8 scoorde Storks hun enige punt op reliever Jan Evertse. Hij kreeg een lead-off single tegen van Kevin Nieveld, waarna de honken vol kwamen toen Jurriaan Dijk vier wijd kreeg en Luuk Visser eveneens een honkslag sloeg. Nieveld scoorde op een grounder van Glennton Poulo, maar daar bleef het bij voor de Haagse ploeg.

Twins pakte het punt weer terug in hun achtste beurt. Stijn Janssens begon met een driehonkslag en scoorde op een grounder van Jason Halman.

Storks kreeg twee honklopers in de 1e9 op nieuwe pitcher Raf Cocu, maar die sloot de wedstrijd af met een strikeout.Twins Oosterhout - Silicon Storks 8-1
RHE
Silicon Storks000000010-164
Twins Oosterhout20001041X-890
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Nick Winkel, L (1-3)632731

David van Heyningen0.21314-

José Moreno1.112111

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Nick Veale, W (2-2)7734--

Jan Evertse1-1211

Raf Cocu132---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-René Ras.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Henny de Hoogh.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:37 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 9° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 31 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 59%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.