Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

HCAW productief in derde wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers
English

HOOFDDORP - HCAW had een productieve middag, maar besliste de wedstrijd in de laatste drie slagbeurten om met 5-1 te winnen van Hoofddorp Pioniers op zondag (5 mei).

De voorgaande twee wedstrijden eindigden met een gelijke stand.

De openingswedstrijd van de 3-game series op donderdagavond eindigde in een 6-6 gelijkspel in een wedstrijd die na tien innings werd afgesloten vanwege de 'curfew'-regel.

Op zaterdag eindigde de tweede wedstrijd met een puntloze gelijke stand na 12 innings. Het was voor het eerst in bijna 17 jaar dat een wedstrijd in de hoogste afdeling met een 0-0 stand eindigde.

Vandaag was het National Bevrijdingsdag. Op 5 mei wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog gevierd. Door het hele land zijn er dan verschillende activiteiten en festivals om vrijheid te vieren.

(5 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
HCAW stond met 2-0 voor na drie innings en nam meer afstand door drie punten toe te voegen vanaf de zevende inning. Intussen werd Hoofddorp Pioniers puntloos gehouden in acht innings door Dennis Burgersdijk, die zijn eerste '9-inning complete game' gooide in bijna zeven jaar. Dit was pas de vierde complete wedstrijd in de loopbaan van Burgersdijk, die in de Hoofdklasse debuteerde in 2006. Sindsdien speelde hij voor ADO, RCH, Almere '90, HCAW, UVV, ADOLakers, Amsterdam Pirates en sinds vorig seizoen opnieuw voor HCAW.

In deze veertien seizoenen startte hij bijna 100 wedstrjden, maar gooide er slechts vier compleet. Hij gooide zijn laatste complete wedstrijd op 24 juli 2014 toen hij zeven innings gooide voor ADOLakers tegen UVV. Maar hij gooide zijn laatste (en enige andere) complete wedstrijd van negen innings op 16 juni 2012 toen hij ook uitkwam voor HCAW in een 7-4 winst tegen Sparta-Feyenoord. Slechts één speler zag Burgersdijk negen complete innings gooien in 2012 en vandaag. Dat was Seb Visser, die zowel toen als nu de derde honkman was voor HCAW. Visser verliet de ploeg na het seizoen 2012 en ging spelen voor DSS, maar hij keerde in 2017 terug bij de Bussumse ploeg. Toen en vandaag was Huub Nelissen de Official Scorer.

HCAW opende de score met één punt in de eerste helft van de tweede inning op starter Lars Broersen. Met twee uit sloeg Seb Visser een honkslag en de honken kwamen vol te staan toen Ruendrick Piternella en Arthur Lugtmeijer beiden vier wijd kregen. Het punt werd daarna gescoord toen volgende slagman Renaigel Martis ook vier wijd kreeg. Echter, drie lopers bleven achter toen een vangbal een einde aan de inning maakte.

HCAW verdubbelde de voorsprong in de derde inning. Met één uit sloeg Oliver van der Wijst Severino een honkslag en stal het tweede honk. Hij bereikte vervolgens veilig het derde honk op een velderskeus-grounder van Rodney Daal. Van der Wijst scoorde toen Daal gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Patrick Bok.

HCAW kreeg een kans nog wat meer tot scoren te komen in de zesde inning, maar liet wederom drie lopers achter. Met één uit en Ruendrick Piternella (velderskeus) op het eerste honk kreeg Arthur Lugtmeijer vier wijd en kwam Renaigel Martis op het honk met een stootslag-honkslag. Met de honken vol nam Nick Loos de Hoofddorpse pitching over. Hij kreeg een grounder die voor een gedwongen nul op de plaat zorgde, waarna een vangbal de inning afsloot.

...Dennis Burgersdijk...
...eerste 'complete game' sinds 2012...
(© Foto: Henk Seppen)
De Bussumse ploeg voegde een punt toe in de zevende. De honken kwamen weer vol te staan toen Oliver van der Wijst Severino, Rodney Daal en Patrick Bok allemaal een honkslag sloegen. Met één uit werd het punt gescoord toen Ruendrick Piternella vier wijd kreeg. De inning eindigde met een dubbelspel en dus liet HCAW ook weer twee lopers achter.

HCAW nam meer afstand door tweemaal te scoren in de 1e8. Met één uit sloegen Jeandro Tromp en Bob van der Meer beiden een honkslag. Tromp scoorde op een honkslag van Oliver van der Wijst Severino, waarna Van der Meer ook kon scoren toen er een outfield-fout op volgde.

Dennis Burgersdijk schakelde de eerste negen slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit. In de vierde zag hij lead-off hitter Mark Smit het honk bereiken na een honkslag, maar die strandde op het derde honk.

De rechtshander stond zijn eerste honkslag toe in de 2e5. Tyler Boersma begon met een honkslag, waarna Duco Nuijten het honk bereikte na een fout. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Joey Eeman, maar bleven daarna achter.

Pioniers liet lopers achter op het eerst en tweede honk in de zesde inning. De ploeg kwam weer in scoringspositie in de 2e9 en scoorde toen ook hun enige punt. Met één uit sloegen Tyler Boersma en Duco Nuijten beiden een honkslag. Het punt werd daarna gescoord toen ook volgende slagman Joey Eeman een honkslag sloeg. Maar de wedstrijd eindigde toen Jaison Gijsbertha in een dubbelspel sloeg.

En hiermee was er ook succes voor Dè Flanegin, dit seizoen de nieuwe Hoofd Coach van HCAW. Flanegin speelde meer dan 20 jaar voor Pioniers en hij was de Hoofd Coach van de ploeg in 2016-2017.Hoofddorp Pioniers - HCAW 1-5
RHE
HCAW011000120-5142
Hoofddorp Pioniers000000001-172
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (1-3)94-711

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Broersen, L (1-1)5.115522

Nick Loos2.111833

Daniel Vos1.1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Scoreboard Operator-Sander Klicks.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:38 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 9,8° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 52%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.