Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates shuts out Storks in Den Haag
English

DEN HAAG - L&D Amsterdam Pirates kwam zaterdagmiddag (6 april) tot een 5-0 shutout tegen Silicon Storks in hun tweede wedstrijd van het jonge seizoen. Afgelopen donderdag opende Amsterdam Pirates op eigen veld met een 5-1 overwinning.

Amsterdam Pirates sloeg vandaag laat toe, want de wedstrijd bleef puntloos in de eerste zes innings. De ploeg scoorde daarna vijfmaal in de laatste drie slagbeurten.

Amsterdam 'outhitte' Storks met 11-5, waaronder de eerste homerun in een Pirates-uniform van Denzel Richardson.

Voor aanvang van de wedstrijd opende Storks hun thuis-seizoen met wat festiviteiten. Zo werden de spelers van beide teams vergezeld door jeugdspelers met ballonnen. En de ceremoniële eerste bal werd gegooid door Jérôme Garot, de zoon van Wouter Garot, de oprichter en eigenaar van Silicon, de hoofdsponsor van Storks.

(6 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
De eerste zes innings van deze wedstrijd in Den Haag bleven puntloos, maar beide ploegen kregen wel verschilende scoringskansen. Het bezoekende Amsterdam Pirates liet vier lopers achter in scoringspositie, waaronder twee op het derde honk. Het thuisspelende Storks strandde twee lopers in scoringspositie, waarvan één op het derde honk.

In de eerste helft van de eerste inning gooide Storks-starter Gijs Timmer vier wijd op Niels van Weert met één uit, maar die strandde op het tweede honk. Storks bereikte daarna het derde honk op Amsterdam-starter Kevin Heijstek in hun eerste slagbeurt toen er twee fouten werden gemaakt. Lead-off hitter Giovanny Perez kwam na een fout op het honk, maar ging uit bij een steelpoging. Jurriaan Dijk volgde met een honkslag en met twee uit bereikte hij het derde honk toen er een foute aangooi werd gemaakt op een comeback-grounder van Kris Morris. Maar ook deze twee lopers strandde.

Linoy Croes (vier wijd, gestolen honk) werd door Amsterdam achtergelaten op het tweede honk in de derde slagbeurt. In de vierde opende Denzel Richardson met een tweehonkslag, maar strandde op het derde honk. En in de vijfde was het Delano Selassa, die een tweehonkslag sloeg, maar ook achterbleef op het derde honk.

Storks werd op rij uitgeschakeld in de tweede, derde en vierde inning door Kevin Heijstek. Hij kreeg weer een loper met één uit in de vijfde toen Joost van den Bergh na een fout op het honk kwam, maar de volgende twee slagmensen werden uitgeschakeld.

Storks kreeg een paar honklopers op de zesde op de debuterende Jhan Rifaela, die de pitching overnam van Heijstek. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Jurriaan Dijk, die ging gedwongen uit. Kris Morris volgde met een honkslag, maar een vangbal sloot de slagbeurt af.

Amsterdam Pirates opende daarna de score met twee uit in de 1e7. Rashid Gerard begon met een honkslag en schoof op naar het tweede honk via een opofferingsstootslag van Max Clarijs. Met twee uit zorgde Delano Selassa met een honkslag voor lopers 'op de hoeken'. José Moreno werd ingebracht als nieuwe werper, maar werd begroet met puntscorende honkslagen van Linoy Croes en Niels van Weert wat Amsterdam een 2-0 voorsprong opleverde.

...Denzel Richardson homerde voor Amsterdam Pirates...
(© Foto: Henk Seppen)
Storks kwam weer op het derde honk in de 2e7. Glennton Poulo begon toen met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en een wilde worp, maar bleef achter op het derde honk.

Pirates verhoogde de stand met een punt in de 1e8 toen Denzel Richardson opende met een homerun. Hierna bereikte Kenny Berkenbosch het honk met een infield-hit. Met één uit kreeg Max Clarijs vier wijd, wat leidde tot de volgende werperswissel. Stephon Mohamed nam de pitching over, maar hij kreeg de honken vol na een honkslag van Victor Draijer. De Storks-verdediging voorkwam meer punten, want het maakte een 'inning-ending double play' op een hiernavolgende grounder.

Met een 3-0 voorsprong nam Tom Stuifbergen de Amsterdamse pitching over in deze save-situatie. Met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Kevin Nieveld, die vorig jaar zijn teamgenoot was toen de twee voor DSS speelden. Een grounder maakte een einde aan de inning.

De bezoekers scoorden nog twee punten in de negende. Linoy Croes begon met een honkslag, schoof op na een wilde worp en bereikte met één uit het derde honk na een honkslag van Gilmer Lampe, die zelf op het tweede honk terecht kwam. Croes scoorde hierna op een grounder van Denzel Richardson en Lampe scoorde later na een wilde worp.

In de 2e9 schakelde Stuifbergen drie slagmensen op rij uit om de wedstrijd te eindigen en een save te verdienen. Debutant Jhan Rifaela was de winnende werper.Silicon Storks - L&D Amsterdam Pirates 0-5
RHE
L&D Amsterdam Pirates000000212-5113
Silicon Storks000000000-050
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek54-1--

Jhan Rifaela, W (1-0)21-3--

Tom Stuifbergen, SV (1)21-1--

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Gijs Timmer, L (0-1)6.214422

José Moreno0.2-1411

Stephon Mohamed1.2--322

Homerun: Pirates: Denzel Richardson (1)(8e,solo,0 uit,op Moreno).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Peter de Haan.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Dave Klarholz.
Scoreboard Operator-vanuit de Storks dug-out.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:33 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Opening Weekend 2019.
Milo Botman (Storks) en Jhan Rifaela (Amsterdam Pirates) debuteren in de Hoofdklasse.
Ceremoniële eerste bal gegooid door Jérôme Garot, zoon van Wouter Garot, oprichter/eigenaar van Storks hoofdsponsor Silicon.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 11,6° C; windrichting oost;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 77%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.