Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Perth Heat)

Twins Oosterhout verslaat Quick Amersfoort nipt in tweede duel
English

OOSTERHOUT - Twins Oosterhout won zaterdagmiddag (6 april) voor eigen publiek nipt met 2-1 van Quick Amersfoort, nadat de opener op donderagavond met een groter verschil werd gewonnen, 12-4.

Hoewel dit de thuis-opener was van Twins waren er geen festiviteiten voor aanvang van de wedstrijd. Twins opende hun seizoen al op 23 maart toen het de eerste oefenwedstrijd speelde op hun complex in Oosterhout. Spelers van verschillende teams van de vereniging, waaronder ook jeugd en softbal, werden toen voorgesteld. Op die dag gooide de Oosterhoutse Burgemeester Mark Buijs de ceremoniële eerste bal.

Vandaag scoorde Twins tweemaal in de derde inning en dat bleek genoeg.

(6 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
...Nick Veale was de winnende werper in zijn debuut...
...Op de foto gooit hij voor Perth Heat in...
...de Australian Baseball League...
(© Foto: Perth Heat)
De Australische rechtshander Nick Veale startte voor Twins. Hij kwam tot zesmaal drie slag in de zes innings die hij gooide en stond slechts vier honkslagen toe, maar kreeg toch verschillende honklopers. In de eerste helft van de eerste inning raakte Veale de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg, Joran Berkkhout, met een worp. Hierna sloeg Sam van der Ploeg een line drive naar korte stop Dennis De Quint, die werd gevangen en leidde tot een dubbelspel.

Vorig weekeinde maakte Veale zijn debuut voor Twins tijdens het In Memoriam Charles Urbanus, Sr. Toernooi. Hij gooide toen driemaal vier wijd, kreeg vier hits en vijf punten tegen in een 9- verlies tegen L&D Amsterdam Pirates.

Veale speelde college-honkbal in de USA, voordat hij professioneel ging spelen in Australië. Hij gooide voor North Iowa Area Community College in 2013-2014, daarna voor Minnesota State University in 2015. Later dat jaar debuteerde hij in de Australian Baseball League en gooide in het seizoen 2015-2016 voor Perth Heat. Veale gooide sindsdien voor deze ploeg. In zijn vier seizoenen in de ABL was Veale 13-11 met een 4.81 ERA en had 152 strikeouts in 206 gegooide innings. Hij gooide 113 keer vier wijd en moest 220 honkslagen toestaan. Begin februari liep Perth tegen een 'sweep' aan tegen Brisbane Bandits in twee wedstrijden tijdens de best-of-three Championship Series. Veale gooide 1 2/3 inning in relief in de tweede wedstrijd en kreeg toen drie hits en vier runs tegen. In 2016 maakte Veale deel uit van het Australische Onder-23 Team dat toen het zilver won op het Wereldkampioenschap Onder-23 in México.

Twins kreeg een kans de score te openen in de eerste slagbeurt op starter Sem Robberse, die eveneens een slagman met een worp raakte. Hij kreeg eerst een lead-off single tegen van Stijn Janssens, maar die werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Ruar Verkerk. Robberse raakte daarna Dennis De Quint met een worp, maar er volgde wederom een 'force play-grounder'. Twins liet twee lopers achter.

Beide ploegen kwamen weer in scoringspositie in de derde inning, maar alleen Twins wist tot scoren te komen.

Voor Quick opende Jordy Burger met een honkslag, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Denzel Brooks. Hij stal het tweede honk met twee uit, maar Veale sloot daarna af met een strikeout.

In de 2e3 scoorde Twins twee onverdiende punten. Lead-off hitter Brian Biezen kwam op het honk na een foute aangooi, waarna hij scoorde toen volgende slagman Stijn Janssens een driehonkslag sloeg. Met twee uit scoorde Janssens het volgende punt na een honkslag van Jason Halman.

In de volgende drie inings werd Twins op rij uitgeschakeld door Sem Robberse.

...Mic van de Ven verdiende zijn eerste save...
(© Foto: Henk Seppen)
Met twee uit in de 1e5 kwam Jordy Burger voor Quick op het honk na een stootslag-honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, maar strandde op het tweede honk toen Veale opnieuw afsloot met een strikeout.

Maar in de zesde inning halveerde Quick Amersfoort de achterstand. Met één uit sloeg Sam van der Ploeg een tweehonkslag en wist het derde honk te bereiken na een foute aangooi. Hij scoorde op een hiernavolgende tweede honkslag van Rachid Engelhardt, die daarna zou achterblijven op het tweede honk.

Quick kreeg een kans de wedstrijd hun kant op te draaien in de 1e7. Met een 2-1 voorsprong nam Marvin Brown de pitching over bij Twins, maar hij raakte Taylor Clemensia en Jules Cremer met een worp. Hierna werd Raf Cocu ingebracht als nieuwe werper en die schakelde de eerste twee slagmensen die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit, maar gooide toen vier wijd op Joran Berkhout. Met de honken vol eindigde de inning met een pop-fly van Sam van der Ploeg.

In de 1e8 werd er opnieuw een slagman door een worp geraakt. Dit keer werd Bryan Engelhardt geraakt door een worp van Cocu met één uit. Met twe uit stal hij het tweede honk, maar Cocu sloot daarna af met een strikeout.

Mic van de Ven gooide voor Twins in de negende inning, waarin ook de eerste verwijdering van het seizoen plaatsvond. Met één uit werd Jordy Burger uitgevangen, zei iets en werd weggestuurd door Home Plate Umpire Jos van Eijsden. Hierna maakte een pop-up een einde aan de wedstrijd. En daarmee kreeg Van de Ven voor het eerst een save op zijn naam in de Hoofdklasse.Twins Oosterhout - Quick Amersfoort 2-1
RHE
Quick Amersfoort000001000-141
Twins Oosterhout00200000X-251
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Sem Robberse, L (0-1)65-42-

Brian van Laar1 (*)12---

Jan-Willem Geerts1--1--
(*) - Van Laar gooide op één slagman in de achtste inning

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Nick Veale, W (1-0)661411

Marvin Brown- (*)-----

Raf Cocu, H (1)241---

Mic van de Ven, SV (1)1-----
(*) - Brown gooide op twee slagmensen in de zevende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Stenar van Groningen Schinkel,
3B-Yme van der Lugt.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Henny de Hoogh.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-2:22 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Opening Weekend 2019.
Nick Veale (Twins Oosterhout) debuteerde in de Hoofdklasse.
Jordy Burger (Quick Amersfoort) uit het veld gestuurd door HP Umpire Jos van Eijsden in 1e9.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 8,2° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 72%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.