Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 juni 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates naar Halve Finale European Champions Cup na monsterzege
English

CASTENASO (Italië) - L&D Amsterdam Pirates boekte een zeer overtuigende en ruime 22-2 winst tegen Ostrava Arrows (Tsjechië) op donderdag (6 juni) om zich te plaatsen voor de Halve Finale van het toernooi om de European Champions Cup.

Voor Amsterdam was dit de tweede grote overwinning in twee dagen na een 17-0 winst op woensdag tegen Deurne Spartans (België).

In de wedstrijd van vandaag kwam Amsterdam Pirates tot een rally van tien punten in de derde slagbeurt, waarna er nog eens negen aan werden toegevoegd in de vierde slagbeurt.

De ploeg kwam tot 20 honkslagen, waaronder drie van Roelie Henrique, Gilmer Lampe en Kenny Berkenbosch. Dit trio sloeg ook de meeste punten binnen, Berkenbosch 6, Lampe 5 en Henrique 4. Berkenbosch, Lampe (grand slam) en Denzel Richardson homerden allemaal voor de Amsterdamse ploeg. Henrique scoorde vier punten.

Alle negen startende spelers scoorden minstens eenmaal en sloegen minimaal één honkslag. Zeven spelers scoorden twee of meer punten. Acht spelers sloegen één of meer punten binnen. De enige speler zonder RBI was Max Clarijs. Anders zouden alle spelers minimaal één punt hebben gescoord, één RBI hebben gehad en één honkslag hebben geslagen.

Vanwege de 15-punten verschil 'mercy'-regel eindigde de wedstrijd na 4½ inning.

In de avond speelde het organiserende UnipolSai Fortitudo Bologna tegen Deurne Spartans (België). De Italianen worden vrijwel zeker de tweede Halve Finalist, want Deurne zal een hoop punten moeten scoren in geval van een overwinning om zowel Bologna als Ostrava te kunnen passeren.

(6 juni)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Amsterdam scoorde drie punten in de eerste inning, waarna Ostrava de achterstand verkleinde naar 3-2, maar verder kwam de Tsjechische ploeg niet. Amsterdam kwam tot een rally van tien punten in de derde en voegde er nog eens negen aan toe in de vierde om de meeste punten in één wedstrijd door één team te scoren tijdens dit toernooi.

Na de wedstrijd voerde Amsterdam het toernooi aan met 41 gescoorde punten, 39 honkslagen en een .443 slaggemiddelde.

Amsterdam Pirates zette de toon met het scoren van drie punten in de tweede helft van de eerste inning. Roelie Henrique en Sharlon Schoop begonnen met vier wijd, waarna Gilmer Lampe volgde met een puntscorende honkslag. Met één uit werd het volgende punt gescoord op een opofferingsslag van Kenny Berkenbosch en Delano Selassa voegde een RBI-double toe.

Ostrava Arrows pakte een punt terug in de 1e2 op linkshander Jim Ploeger, die het hele duel gooide voor Pirates. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Jakub Malik, waarna een honkslag volgde van Michael Vykoukal. Met één uit kreeg Ploeger de honken vol nadat hij Radim Novotny met een worp raakte. Het punt werd even later gescoord op een opofferingsslag van Ales Navratil.

In de derde inning verkleinden de Tsjechen de achterstand naar 3-2 toen Terrell Joyce homerde met één uit. Hij was de laatste speler die een honkslag sloeg of het honk bereikte, want Ploeger schakelde de volgende acht slagmensen op rij uit.

...Kenny Berkenbosch...
...3-uit-3, triple, homerun, 3 gescoorde punten, 6 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam Pirates sloeg daarna toe met tien punten op negen honkslagen op drie werpers in de tweede helft van de derde inning. Zeven van de punten werden gescoord op drie homeruns. Acht van de punten werden gescoorde met twee uit. Met één uit kwam Denzel Richardson op het honk na een fout, waarna hij scoorde toen Kenny Berkenbosch volgde met een homerun. Vanwege de fout op Richardson's klap werden acht punten 'team unearned'. Dat betekent dat de punten onverdiend waren voor deploeg, maar wel verdiend voor de respectievelijke werper die verantwoordelijk was voor de punten. Wanneer slechts één werper deze inning zou hebben gegooid waren negen punten onverdiend geweest. Na de homerun van Berkenbosch nam Alexander Sin de pitching over van starter Marko Vykoukal. Sin gooide vier wijd op Delano Selassa, waarna de honken vol kwamen te staan na een honkslag van Linoy Croes en ook vier wijd voor Niels van Weert. Hierna schakelde Sin volgende slagman Max Clarijs met drie slag uit, maar kreeg vervolgens een 2-run single tegen van Roelie Henrique. De honken kwamen hiena weer vol te staan na een honkslag van Sharlon Schoop. Dit keer volgde Gilmer Lampe met een grand slam homerun! Dat leidde ook weer tot de volgende werperswissel. Martin Kubovcik nam het over, maar hij werd begroet met een homerun van Denzel Richardson, zijn tweede in het toernooi. Het scoren was nog niet afgelopen, want Kenny Berkenbosch, Delano Selassa en Linoy Croes volgden allemaal met een honkslag en dat resulteerde in het tiende punt in deze slagbeurt. Berkenbosch en Croes sloegen allebei twee hits in deze inning.

In de 2e4 scoorde Amsterdam Pirates nog eens negen punten op acht honkslagen. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Roelie Henrique een honkslag sloeg, Sharlon Schoop vier wijd kreeg en Gilmer Lampe eveneens een honkslag liet noteren. Een punt werd daarna gescoord na vier wijd voor Denzel Richardson en hierna veegde Kenny Berkenbosch de honken schoon met een 3-run triple. Met twee uit werden de volgende punten gescoord op een tweehonkslag van Linoy Croes en een honkslag van Niels van Weert. Nadat ook Max Clarijs een honkslag had geslagen was het Roelie Henrique die een 2-run triple sloeg en daarna zelf scoorde op een tweehonkslag van Sharlon Schoop om de stand op te voeren naar 22-2.L&D Amsterdam Pirates - Ostrava Arrows 22-2 (4½ inn.)
RHE
Ostrava Arrows01100 -222
L&D Amsterdam Pirates30(10)9X -22200
pitchers Arrowsinn.SOBBHRER
Marko Vykoukal, L (0-1)2.122453

Alexander Sin0.112466

Martin Kubovcik1.1-2121111

pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (1-0)542222

Homeruns: Arrows: Terrell Joyce (1)(3e,solo,1 uit,op Ploeger); Pirates: Kenny Berkenbosch (1(3e,2-run,1 uit,op Vykoukal), Gilmer Lampe (1)(3e,grand slam,2 uit,op Sin), Denzel Richardson (2)(3e,solo,2 uit,op Kybovcik).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Tarek Lablack (Duitsland), 1B-Serge Makouchetchev (Frankrijk),
3B-Yuri Machiavelli (Italië).
Official Scorers-Alessandro Meli (Italië), Gaia Gabanini (Italië), Maurizio Ronchi (Italië).
Technical Commissioners-Alessandra Soprani (Italië), Kristian Pälviä (Zweden).
Aanvangstijd-17:00 uur.
Speeltijd-2:03 uur.
Locatie-Estadio Teseo Bondi, Castenaso (veld Castenaso).

Game Notes:
European Champions Cup 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 26,3° C; windrichting west;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 41%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.