Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates completeert 'sweep' tegen Storks met tweede shutout
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates kwam tot een 8-0 shutout tegen Silicon Storks op een zonnige zondagmiddag (7 april) om een 3-game 'sweep' te completeren in hun eerste reeks van het seizoen. Afgelopen donderdag opende Amsterdam Pirates op eigen veld met een 5-1 overwinning. De ploeg boekte daarna een 5-0 op zaterdag in Den Haag.

Amsterdam Pirates kwam tot 12 honkslagen, waaronder drie van veteraan-speler Kenny Berkenbosch. De Amsterdamse pitching stond slechts twee honkslagen toe.

Voor de wedstrijd brak de club met een lange traditie. Sinds het einde van de jaren zeventig heeft de club altijd wat festiviteiten gehad met ondermeer de introductie van spelers en coaches van beide teams en het gooien van een ceremoniële eerste bal voor aanvang van de eerste middag-thuiswedstrijd van het seizoen. Maar vandaag niet. Besloten werd deze festiviteiten te verplaatsen naar zaterdag 18 mei en het samen te laten vallen met de activiteiten rondom het 60-jarig bestaan van de vereniging, wat het hele jaar door wordt gevierd. De vereniging werd opgericht op 17 februari 1959. Op die dag van dit jaar, de dag dus dat de club precies 60 jaar bestond, was er een eerste samenzijn van clubleden die actief zijn geweest in de eerste periodes, de jaren zestig en zeventig.

(7 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Op zaterdag sloeg Amsterdam Pirates laat toe, maar vandaag besliste de ploeg het duel al vroeg. Het team scoorde driemaal in de eerste inning en met 6-0 voor na zes innings.

Met twee uit in de tweede helft van de eerste inning scoorde Amsterdam drie punten op starter Nick Winkel om een snelle voorsprong te nemen. Met één uit sloegen Niels van Weert en Gilmer Lampe een honkslag en met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Kenny Berkenbosch vier wijd kreeg. Hierna volgde Rashid Gerard met een 2-run single, waarna het derde punt werd gescoord toen Max Clarijs na een foute aangooi op het honk kwam.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede inning voegde Amsterdam Pirates een punt toe in de derde slagbeurt, opnieuw met twee uit. Met één uit kwam Denzel Richardson na een fout op het honk en sloeg Kenny Berkenbosch een honkslag. Met twee uit voerde het duo een double-steal uit. Even later zorgde een wilde worp voor het punt.

Amsterdam verhoogde de stand naar 5-0 in de vierde toen Delano Selassa een driehonkslag sloeg met één uit en scoorde op een opofferingsslag van Linoy Croes.

Tegenover nieuwe werper David van Heyningen in de zesde inning voegde de thuisploeg weer een punt toe. Dit keer begon Max Clarijs met een tweehonkslag, stal het derde honk en scoorde op een honkslag van Victor Draijer.

...Jim Ploeger had een sterk optreden voor Amsterdam Pirates...
(© Foto: Henk Seppen)
Intussen gooide Amsterdam-starter Jim Ploeger zes sterke innings, waarin hij slechts één honkslag toestond. Hij kreeg geen lopers in scoringspositie, want hij werd gesteund met goede verdedigende acties. Met één uit in de tweede inning sloeg rookie Luuk Visser een honkslag voor Storks, maar die werd daarna uitgeschakeld in een dubbelspel.

Ploeger gooide driemaal drie slag in de derde inning en vanaf de tweede slagbeurt schakelde de linkshander twaalf slagmensen op rij uit. Met twee uit in de zesde raakte hij Roy Winkel met een worp, maar sloot daarna af met zijn zesde strikeout.

In de zevende ining nam Mike Groen de Amsterdamse pitching over. Hij kreeg een lead-off single tegen van Jurriaan Dijk en die schoof op naar het derde honk op twee hiernavolgende grounders. Hij was de enige Storks-loper die in scoringspositie kwam.

Amsterdam Pirates scoorde nog twee runs in de achtste inning op veteraan Jurrian Koks. Met één uit sloeg Victor Draijer een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Delano Selassa. Met twee uit scoorde Selassa het achtste Amsterdamse punt op een honkslag van Niels van Weert.L&D Amsterdam Pirates - Silicon Storks 8-0
RHE
Silicon Storks000000000-023
L&D Amsterdam Pirates30110102X-8121
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Nick Winkel, L (0-1)551653

David van Heyningen1--211

Jurrian Koks21-422

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (1-0)66-1--

Mike Groen22-1--

Maickel Rietel12----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:20 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Opening Weekend 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,3° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 45%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.