Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Kinheim scoort 37 punten vs. The Hawks in Opening Weekend
English

HAARLEM / DORDRECHT - Kinheim opende het seizoen 2019 in de Overgangsklasse in het weekeinde met twee ruime shutout-overwinningen tegen The Hawks. De Haarlemse ploeg opende op zaterdag (6 april) op eigen veld met een 10-0 winst, waarna het de tegenstander de volgende dag in Dordrecht verpletterde met een monsterscore van 27-0.

In het eerste weekeinde van de uit 16 teams bestaande Overgangsklasse kwamen acht ploegen tweemaal tot winst.

Vorig seizoen eindigde Kinheim op de eerste plaats om zich te kwalificeren voor de Promotie/Degradatie Series tegen Silicon Storks, dat op de laatste plaats eindigde in de Degradatie-Poule van de Hoofdklasse. In de best-of-five won Storks met 3-1 om zich te handhaven in de hoogste afdeling.

Kinheim, één van de oudste verenigingen van het land, speelde in 2016 voor het laatst in de Hoofdklasse. De club trok hun ploeg daarnar terug voor het seizoen 2017 na een leegloop van spelers. Sinds 2017 komt Kinheim uit in de Overgangsklasse.

Dit jaar behoort Kinheim wederom tot de serieuze kandidaten voor de top-posities, net als RCH-Pinguïns uit Heemstede. Deze ploeg opende het seizoen met twee overwinningen tegen Omron Pioniers (12-5, 13-1).

Euro Stars, dat vorig jaar vierde werd in de Top-8 Poule, opende het nieuwe seizoen met twee kleine nederlagen (9-7, 9-8) tegen Wassenaar, dat 2018 afsloot met een zevende plek.

(6-7 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Kinheim vs. The Hawks

In de opener op zaterdag bereikte Kinheim snel de honken in de eerste inning. The Hawks-starter Jari Krutzen begon met vier wijd voor Thomas Bos en Bram Blokker. De twee kwamen in scoringspositie na een double-steal en scoorden vervolgens op een opofferingsslag van Jeldwin Orman en een honkslag van Wesley van Hemert.

Orman kwam na vorig seizoen over naar Kinheim na te hebben gespeeld voor RCH-Pinguïns. In 2015 kwam hij kort uit voor The Hawks, dat toen in de Hoofdklasse speelde, maar degradeerde. Van die ploeg speelt alleen outfielder Wijnand Ruben nog altijd voor The Hawks. Zes spelers uit het 2015 team van The Hawks spelen momenteel in de Hoofdklasse, namelijk Mitchell Berghmans (Quick Amersfoort), Julian Goins (Neptunus), Odion Gouverneur, Brian Raap (beiden DSS), José Moreno (Storks) en Berend Ruben (HCAW).

Nadat Kinheim op rij was uitgeschakeld in de tweede inning werden drie punten toegevoegd in de derde slagbeurt. De honken kwamen vol te staan toen Thomas Bos en Bram Blokker een honkslag sloegen en Jeldwin Orman werd geraakt door een worp. Een punt werd daarna gescoord na een stootslag-honkslag van Wesley van Hemert en vier wijd voor Marcel Tolenaars leverde het volgende punt op. Het vijfde punt werd gescoord toen Jenk Lemmink in een dubbelspel sloeg.

Met twee uit in de vierde inning en Thomas Bos (geraakt werper) en Bram Blokker (vier wijd) op de honken leverde Jeldwin Orman een 2-run double om de stand op te voeren naar 7-0.

...Thomas Bos scoorde 3 punten en stal 5 honken voor Kinheim...
(© Foto: Henk Seppen)
Met twee uit in de vijfde werden twee punten gescoord op nieuwe pitcher Wouter van Buitenen. Marcel Tolenaars kwam toen na een fout op het honk en Jenk Lemmink kreeg vier wijd. Met twee uit was het Nick Hofer die een 2-run double sloeg.

In de 2e7 werd het verschil van 10 punten bereikt. Met één uit en Jenk Lemmink (velderskeus) op het eerste honk kwamen de honken vol te staan toen Chiel Berkhout en Mart Wedman beiden vier wijd kregen. De wedstrijd eindigde daarna toen Nick Hofer een 'walk-off sacrifice fly' sloeg.

Martijn Schoonderwoerd gooide het hele duel voor Kinheim. De rechtshander stond vijf honkslagen toe en zag slechts één loper in scoringspositie komen. Dat gebeurde in de vierde inning. Met één uit sloeg Mika Krutzen een honkslag, maar strandde later op het tweede honk.

Wijnand Ruben liet twee van de vijf honkslagen van The Hawks noteren. Maar in de tweede inning ging hij uit bij stelen en in de vijfde werd hij op het eerste honk uitgeschakeld na een pick-off van Schoonderwoerd.

Voor Kinheim scoorde Thomas Bos drie punten en stal vijf honken. Bram Blokker scoorde eveneens drie punten voor de thuisploeg. Jeldwin Orman en Nick Hofer sloegen beiden drie punten binnen.Kinheim - The Hawks 10-0 (7 inn.)
RHE
The Hawks0000000-051
Kinheim2032201-1070
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning)
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Jari Krutzen, L (0-1)4-4577

Wouter van Buitenen2.213231

pitcher Kinheiminn.SOBBHRER
Martijn Schoonderwoerd, W (1-0)76-5--
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Haider Haddad, 1B-André Ficken.
Scorer-Ingrid Tolenaars (Kinheim).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Opening Weekend 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 11,6° C; windrichting oost;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 76%.
The Hawks vs. Kinheim

Op zondag kwam Kinheim tot 19 honkslagen op vier werpers en zou met 27-0 gaan winnen. Lead-off hitter Thomas Bos sloeg 5-uit-6 met twee doubles, bereikte zesmaal het honk en scoorde vijf punten. Jeldwin Orman kwam eveneens zesmaal op de honken en sloeg 3-uit-5, terwijl Sven Moerkerk vijf keer het honk bereikte.

Marcel Tolenaars scoorde vier punten en sloeg er drie binnen. Thomas Bos, Bram Blokker en Nick Hofer sloegen eveneens drie punten binnen in deze zeer eenzijdige wedstrijd.

The Hawks leed ook een ruime shutout-nederlaag in het openingsweekeinde van het vorige seizoen. De ploeg verloor toen in hun eerste wedstrijd met 16-0 van RCH-Pinguïns, eveneens op 7 april. Dat was ook de grootste shutout-winst van het seizoen 2018. Er was in datzelfde weekeinde eveneens een uitslag met 25 of meer punten, want Euro Stars won toen met 25-4 van UVV.

Vorig jaar waren er tien wedstrijden, waarin een ploeg 20 of meer punten scoorde. Kinheim scoorde de meeste punten in één wedstrijd vorig seizoen, dat was een 28-2 winst tegen UVV op 21 april.

Kinheim kwam tot een rally van zeven punten in de eerste helft van de eerste inning op Jesper Krutzen. Thomas Bos opende met een honkslag en met één uit kwamen de honken vol te staan toen Jeldwin Orman werd geraakt door een worp en Wesley van Hemert vier wijd kreeg. Het eerste punt werd daarna gescoord toen ook Marcel Tolenaars werd geraakt door een worp. Hierna sloegen Jenk Lemmink en Sven Moerkerk puntscorende honkslagen. Het volgende punt werd toegevoegd op vier wijd met volle honken voor Mart Wedman. De voorsprong werd opgevoerd naar 7-0 toen Nick Hofer een 'baseclearing, 3-run double' afleverde.

...Marcel Tolenaars scoorde vier punten en...
...sloeg er drie binnen voor Kinheim...
(© Foto: Henk Seppen)
Drie punten werden toegevoegd in de tweede inning met als hoogtepunten RBI-doubles van Tolenaars en Wedman.

Na 'slechts' eenmaal te hebben gescoord in de derde en vierde inning kwam Kinheim tot een rally van nog eens zes punten in de vijfde inning. In deze slagbeurt kregen vijf slagmensen vier wijd. Er waren drie honkslagen, waaronder een 2-run double van Thomas Bos.

Een 8-run rally volgde in de zesde inning op de derde werper in dit duel van The Hawks. Dit keer droegen ook drie verdedigende veldfouten mee. Vijf honkslagen werden genoteerd in deze slagbeurt, waaronder een 2-run double van Bram Blokker.

Het 27e en laatste punt werd gescoord in de 1e7. Met één uit kwam Thomas Bos op het honk na het slaan van zijn vijfde honkslag in deze wedstrijd, schoof op na een wilde worp en een grounder en scoorde na een honkslag van Jeldwin Orman.

Veteraan Al Morales Gomes startte voor Kinheim. De 40-jarige in Mexico geboren rechtshander, die in de Hoofdklasse gooide voor RCH, Hoofddorp Pioniers en Amsterdam Pirates, kwam tot zevenmaal drie slag en stond slechts twee honkslagen toe. Net als op zaterdag was Wijnand Ruben de meest productieve slagman van The Hawks. Hij sloeg een honkslag in de eerste inning en een tweehonkslag in de derde beurt en tekende daarmee voor de enige honkslagen die zijn ploeg in dit duel wist te slaan.

Met één uit in de eerste inning kreeg Mika Krutzen vier wijd en sloeg Wijnand Ruben een honkslag, maar Morales sloot daarna af met twee strikeouts. Met twee uit in de derde sloeg Ruben een tweehonkslag, waarna een grounder het einde van de slagbeurt betekende. Vanaf dat moment werden er 13 slagmensen op rij uitgeschakeld en kreeg The Hawks in dit duel geen honkloper meer.The Hawks - Kinheim 0-27 (7 inn.)
RHE
Kinheim7311681-27191
The Hawks0000000-027
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Al Morales Gomes4712--

Rick Timmermans, W (1-0)221---

Joeri Kesseler12----

pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Jesper Krutzen, L (0-1)3228119

Revano Allee1.226476

Robbert van der Lans1.1-2585

Marnix Ruben11-211
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-Efrem Silvania.
Scorer-Ingrid Tolenaars (Kinheim).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportcomplex 'Krommedijk', Dordrecht.

Game Notes:
Opening Weekend 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,2° C; windrichting oost;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 42%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.