Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 juli 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Kalian Sams 'released' door High Point Rockers
English

HIGH POINT, North Carolina (USA) - De Nederlandse outfielder Kalian Sams is op zondag (7 juli) 'released' door High Point Rockers, zo heeft de club bekend gemaakt. Aanvankelijk was Sams zondag op de 'temporarily inactive list' geplaatst, maar later werd hij 'released', oftewel ontslagen.

...Kalian Sams speelt sinds 2017...
...voor Amsterdam Pirates...
(© Foto: Henk Seppen)
Sams, die de midvelder of rechtsvelder was voor High Point, speelde dit seizoen in 20 wedstrijden voor zijn nieuwe club, maar sloeg slechts .203 (13-uit-64) met drie tweehonkslagen en één homerun. Hij scoorde zes punten en sloeg er negen binnen, maar kreeg ook 21 keer drie slag. De 32-jarige in Den Haag geboren Kalian Sams speelde in zijn laatste wedstrijd op zondag 30 juni in een 2-1 nederlaag tegen Sugar Land Skeeters in Sugar Land, Texas, dichtbij Houston. In dat duel was hij de midvelder voor High Point en sloeg 1-uit-4.

Op 28 mei werd Sams ook al op de 'temporarily inactive list', maar keerde toen op 6 juni weer terug.

High Point Rockers speelt in hun inaugurele seizoen in de Liberty Division van de onafhankelijke Atlantic League. In 2017 maakte Bridgeport Bluefish in Connecticut bekend dat dat het laatste seizoen van de ploeg zou zijn in Bridgeport na daar 20 jaar te hebben gespeeld. Eerder dat jaar liet het gemeentebestuur van Bridgeport weten dat na stemming was besloten niet verder te gaan met profhonkbal en dat het van plan was het stadion om te bouwen in een muziek-amfitheater. In september 2017 werd aangekondigd dat de ploeg zou verhuizen naar High Point, North Carolina waar het vanaf dit jaar speelt en het seizoen opende op 2 mei. Op het moment neemt High Point de derde plaats in de Liberty Division in met een 41-30 'record'.

Sams tekende een profcontract bij Seattle Mariners in 2006. Hij maakte zijn profdebuut in 2007 toen hij uitkwam in twee Single-A teams van de Mariners.

Sinds 2007 speelde Sams in Rookie League en Single-A tot en met 2011. Hij promoveerde naar Double-A in 2012. Voor aanvang van het seizoen 2013 werd Sams ontslagen door de Mariners, maar hij tekende een nieuw contract bij San Diego Padres. Voor deze organisatie speelde de outfielder in Double-A and Triple-A. In juli 2013 werd Sams opnieuw 'released' en ging spelen in de onafhankelijke Atlantic League, maar drie weken later tekende hij een minor league contract bij Texas Rangers, die hem indeelde in hun Double-A team. Na het seizoen werd Sams Free Agent. Hij tekende kort daarna aanvankelijk een nieuw contract bij de Rangers, maar werd weer 'released' in maart 2014.

Sindsdien speelde Sams in Independent Leagues. Hij speelde voor Camden Riversharks in 2013-2014 in de Atlantic League. Hierna speelde hij vier seizoenen (2015-2018) for Les Capitales de Quebec in de Canadian-American Association (CanAm League). Sams speelde ook in Mexico en Taiwan.

Voordat hij zijn professionele loopbaan begon speelde Sams in de Nederlandse Hoofdklasse voor ADO in 2004-2006. Hij maakte zijn rentree in de hoogste afdeling in 2015 toen hij in vijf competitie-wedstrijden uitkwam voor Kinheim. Voordat hij terugkeerde in de Hoofdklasse nam Sams met Neptunus deel aan de Holland Series in 2013 en 2014.

Sinds 2017 is Sams gerechtigd uit te komen voor L&D Amsterdam Pirates. In dat jaar speelde hij in vijf competitie-wedstrijden voor Amsterdam. Vorig seizoen speelde Sams in drie wedstrijden, voordat hij vertrok naar Canada om te gaan spelen voor Quebec. Dit jaar speelde Sams voor Pirates in de openingswedstrijd op 4 april. Sams speelde ook voor Pirates in de Holland Series van 2017 en 2018.

In 2011 maakte Sams deel uit van het Nederlands Honkbal Team dat de titel veroverde op het Wereldkampioenschap in Panama.

(7 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.