Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

HCAW verslaat Storks, maar beslist duel laat
English

BUSSUM - HCAW opende hun 3-game series tegen Silicon Storks op donderdagavond (9 mei) met een 6-1 overwinning.

HCAW stond slechts met 2-1 voor na zeven innings, maar besliste de wedstrijd met een 4-run rally in de tweede helft van de achtste.

HCAW kwam tot acht honkslagen, waaronder twee van Jeandro Tromp, Oliver van der Wijst Severino en Rodney Daal. Tromp en Van der Wijst scoorden beiden tweemaal, Daal sloeg twee punten binnen en scoorde eenmaal.

Rookie Luuk Visser produceerde twee van de vijf honkslagen voor Storks, waaronder een tweehonkslag.

(9 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Storks kreeg verschillende lopers in scoringspositie in de eerste drie innings, maar scoorde slechts eenmaal. HCAW scoorde daarna tweemaal in de derde inning en hield vanaf dat moment de minimale voorsprong vast.

Met twee uit in de eerste helft van de eerste inning sloeg Luuk Visser een tweehonkslag voor Storks op starter Chris Pfau, maar de linkshander sloot af met een strikeout.

In de tweede slagbeurt raakte Pfau lead-off hitter Kris Morris, maar die werd even later gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Giovanny Perez. Toen daar een foute aangooi op volgde eindigde Perez op het tweede honk, maar strandde daar.

Storks opende daarna de score in de derde inning. Roy Winkel en Milo Botman begonnen met honkslagen. Toen de laatste gedwongen werd uitgeschakeld op een klap van Kevin Nieveld schoof Winkel op naar het derde honk. Hij scoorde daarna doordat Luuk Visser na een fout op het hoek kwam. Storks kreeg lopers op het tweede en derde honk dankzij een opofferingsstootslag van Glennton Poulo, maar Chris Pfau sloot wederom af met een strikeout. De linkshander schakelde negen slagmensen met drie slag uit in dit duel.

Hierna zou Storks geen loper meer in scoringspositie krijgen. Slechts drie slagmensen zouden nog de honken bereiken. Eén daarvan ging uit bij een steelpoging, de overige twee strandden op het eerste honk.

...Chris Pfau...
...winnende werper, 9 strikeouts...
(© Foto: Henk Seppen)
HCAW verzuimde ook tot scoren te komen toen het voor het eerst in scoringspositie kwam in de eerste inning op Jurrian Koks. Met één uit kreeg de veteraan-rechtshander honkslagen tegen van Bob van der Meer en Oliver van der Wijst Severino, maar zij bleven achter op het tweede en derde honk.

Met een 1-0 achterstand scoorde HCAW tweemaal met twee uit in de 2e3. Met één uit sloeg Jeandro Tromp een honkslag. Met twee uit stal hij het tweede honk, waarna hij de gelijkmaker scoorde op een honkslag van Oliver van der Wijst Severino. Hij schoof op naar het tweede honk op de aangooi naar de plaats, waarna hij scoorde toen Rodney Daal volgde met een honkslag om HCAW op een 2-1 voorsprong te zetten.

In de volgende vier innings schakelde Jurrian Koks telkens drie slagmensen op rij uit.

Met nog altijd een voorsprong van slechts 2-1 sloeg HCAW toen in de 2e8 nadat er 13 slagmensen op rij waren uitgeschakeld. Jeandro Tromp begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Bob van der Meer en bereikte het derde honk toen Oliver van der Wijst Severino via een fout op het honk kwam. Rodney Daal volgde weer met een puntscorende honkslag en dat eindigde de avond voor Jurrian Koks. Nick Winkel nam het over, maar hij werd begroet met een RBI-single van Patrick Bok. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Seb Visser vier wijd kreeg en het volgende punt kwam tot stand nadat ook volgende slagman Ruendrick Piternella een vrije loop kreeg. Even later zorgde een wilde worp voor het vierde punt in de inning en dat verhoogde de stand naar 6-1.

In de 1e9 gooide Ian Delemarre voor HCAW en schakelde drie slagmensen op rij uit.HCAW - Silicon Storks 6-1
RHE
Silicon Storks001000000-151
HCAW00200004X-682
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Jurrian Koks, L (2-3)7.141754

Nick Winkel0.2-2111

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Chris Pfau, W (3-2)891511

Ian Delemarre11----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-René Ras, 3B-Yme van der Lugt.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Han Monsees.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:26 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Jonil Vrolijk (Storks) maakte zijn debuut in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15,2° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 67%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.