Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus wint door regen ingekort duel tegen Hoofddorp Pioniers
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus won donderdagavond (9 mei) met 9-2 van Hoofddorp Pioniers in een wedstrijd, die werd ingekort wegens regen.

Met een 2-0 achterstand kwam Neptunus tot een rally in de eerste inning. De ploeg stond met 9-2 voor halverwge de vijfde inning.

Net nadat de laatste nul was gemaakt in de 1e5, waardoor het een geldig wedstrijd werd, maakte regen het veld onbespeelbaar. Even later staakte de umpiring crew de wedstrijd. Maar doordat de thuisploeg op voorsprong stond in de vijfde inning, was de wedstrijd geldig.

De wedstrijd van vanavond werd bijgewoond door verschillende sponsors en bedrijfs-vertegenwoordigers van het World Port Tournament, dat op 12 juli van start gaat.

(9 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Hoofddorp Pioniers opende de score met twee punten in de eerste helft van de eerste inning op linkshander Diegomar Markwell. Mark Smit begon met een honkslag en Nolan Beugeling sloeg een honkslag met één uit. Smit werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Mervin Gario, maar Joey Eeman volgde met een 2-run double die Pioniers de leiding bezorgde.

De voorsprong was van korte duur, want Neptunus kwam tot een rally van vijf punten in hun eerste slagbeurt op Yassir Lachkar, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte. Dit seizoen is Lachkar één van de werpers van Omron Pioniers, de tweede Hoofddorpse ploeg in de Overgangsklasse. Hij werd woensdagavond aan de ploeg toegevoegd voor vanavond, omdat aangekondigde starter Luuk ter Beek zich afmeldde vanwege school-examens. Met één uit raakte de rechtshander Benjamin Dille met een worp. Dille stal het tweede honk, waarna hij scoorde op een honkslag van Dwayne Kemp. Nadat ook hij het tweede honk had gestolen homerde Gianision Boekhoudt om Neptunus op een 3-2 voorsprong te zetten. Hierna sloeg Dudley Leonora een honkslag en stal het tweede honk. Hij scoorde na een honkslag van Shaldimar Daantji, die daarna de vierde speler in deze inning werd die het tweede honk stal. Daantji bleef daarna aanvankelijk op het tweede honk na een infield-hit van Julian Goins, maar schoof alsnog op toen daar een foute aangooi op volgde. Daantji scoorde het vijfde punt op een opofferingsslag van Quintin De Cuba.

Neptunus voegde twee runs toe in de tweede inning. Stijn van der Meer begon met een honkslag, waarna hij wat 'heuvelsteun' kreeg om zijn weg over de honken te completeren. Hij schoof eerst op na een wilde worp, kreeg daarna het derde honk via schijn en scoorde op een nieuwe wilde worp. Hierna kregen Benjamin Dille en (met één uit) Dwayne Kemp beiden vier wijd. Met twee uit scoorde Dille na een honkslag van Shaldimar Daantji om er een 7-2 stand van te maken.

In de 1e3 kwam Pioniers weer in scoringspositie. Met één uit en Nolan Beugeling (velderskeus) op het eerste honk kwamen de honken vol te staan toen Mervin Gario vier wijd kreeg en Joey Eeman een honkslag sloeg. Maar de inning eindigde toen Jorrit Penseel in een dubbelspel sloeg.

...De wedstrijd werd gestaakt wegens regen...
(© Foto: Robert Bos)
Even later scoorde Neptunus weer een punt in de 2e3. Met twee uit sloeg Stijn van der Meer een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Benjamin Dille.

In de 1e4 kreeg Pioniers wederom de honken vol op Diegomar Markwell. Met één uit sloegen Jaison Gijsbertha en Bodhi de Vreede een honkslag. Met twee uit werd Raul Jacobs geraakt door een worp en kwamen de honken vol te staan. De drie lopers bleven achter, want hierna werd Nolan Beugeling uitgevangen.

Neptunus scoorde hun achtste punt in de 2e4 op nieuwe pitcher Nick Loos. Gianison Boekhoudt begon toen met een homerun en dat bracht de stand op 9-2. Voor Boekhoudt was het de eerste keer in bijna vier jaar dat hij twee homeruns in een competitiewedstrijd sloeg en de derde keer in totaal. Op 7 juni 2014 homerde Boekhoudt tweemaal tegen ADOLakers. Dat deed hij opnieuw op 30 juli 2015 tegen UVV. Vanavond sloeg hij voor het eerst twee homeruns in een thuiswedstrijd.

In de 1e5 kreeg Pioniers nog één honkloper op Markwell, maar die werd gedwongen uitgeschakeld. Dat maakte een einde aan de inning.

Net op tijd, want een minuut later werd de wedstrijd onderbroken wegens hevige regen. Veertien minuten later was het veld onbespeelbaar geworden en werd het duel definitief gestaakt. Maar doordat de thuisploeg op voorsprong stond in de 2e5 was dit een geldige wedstrijd.


...Diegomar Markwell en Yassir Lachkar waren de startende werpers voor Neptunus en Hoofddorp Pioniers...

...Links: Ivo Opstelten (staand in het midden), oud-Burgemeester van Rotterdam (1999-2008) en voormalig Minister van Justitie...
...en Veiligheid (2010-2015) was één van de aanwezigen tijdens de wedstrijd...
...Rechts: Mark Smit duikt terug in de 1e inning waar 1B Dudley Leonora de bal krijgt onder toeziend oog van Umpire Edwin Louisa...

...Links: Mervin Gario slaat een 'force play-grounder' in de eerste inning...
...Rechts: Gianison Boekhoudt loopt over de honken na zijn eerste homerun in de eerste inning...

...Links: Dudley Leonora steelt het 2e honk in de 1e inning terwijl 2B Raul Jacobs de bal ontvangt...
...Rechts: Deze speciale gast heeft een mooi overzicht over het speelveld...

...Quintin De Cuba slaat een opofferingsslag (links) in de 1e inning, die wordt gevangen door linksvelder Joey Eeman (rechts)...

...Links: Bodhi de Vreede duikt naar het 1e honk in de 2e inning terwijl 1B Dudley Leonora hem tikt...
...Rechts: Benjamin Dille slaat een puntscorende honkslag voor Neptunus in de 3e inning...

...Stijn van der Meer glijdt langs catcher Jaison Gijsbertha en scoort voor Neptunus op Benjamin Dille's honkslag in de 3e inning...

...Stijn van der Meer raakt de thuisplaat aan en scoort het achtste punt voor Neptunus...

...Links: Nick Loos gooide in relief voor Hoofddorp Pioniers...
...Rechts: Gianison Boekhoudt slaat zijn tweede homerun voor Neptunus in de 4e inning...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Curaçao Neptunus - Hoofddorp Pioniers 9-2 (4½ inn.)
RHE
Hoofddorp Pioniers20000 -281
Curaçao Neptunus5211X -9121
(wedstrijd halverwege de vijfde inning gestaakt wegens regen)
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Yassir Lachkar, L (0-1)3-2987

Nick Loos1--311

pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (6-0)5-1822

Homeruns: Neptunus: Gianison Boekhoudt 2 (3)(1e,2-run,1 uit,op Lachkar; 4e,solo,0 uit,op Loos).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Edwin Louisa, 3B-Antoine Loock.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk-Kloos.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-1:30 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Yassir Lachkar (Hoofddorp Pioniers) maakt zijn debuut in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,1° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 73%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.