Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Twins Oosterhout slaat laat toe en wint opener tegen DSS
English

HAARLEM - Twins Oosterhout opende hun 3-game series tegen DSS op donderdagavond (9 mei) met een 6-3 overwinning in een wedstrijd die na acht complete innings eindigde vanwege de 22:30 uur 'curfew'-regel.

Twins stond slechts met 2-1 voor na vijf innings, maar voegde daarna een punt toe in de zesde en kwam tot een rally van drie punten in de achtste inning om een meer comfortabele voorsprong te nemen.

Twins kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van Jason Halman, één daarvan een tweehonkslag. Halman sloeg ook drie punten binnen.

Koen Halderman liet drie honkslagen noteren voor DSS.

(9 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Twins Oosterhout opende de score met één punt in de eerste helft van de eerste inning. Dat had meer kunnen zijn, maar de ploeg liet drie lopers achter. Joshua Zara en Stijn Janssens begonnen de wedstrijd met een honkslag op starter Juan Carlos Sulbaran en schoven op na een wilde worp. Zara scoorde vervolgens het eerste punt na een opofferingsslag van Dennis De Quint. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Jason Halman een honkslag sloeg en Yuki Yoshimura vier wijd kreeg. Maar drie lopers bleven achter, want Sulbaran sloot de inning af met twee strikeouts.

DSS kreeg een kans wat terug te doen met twee uit op starter Yuto Onodera. De Japanse linkshander schakelde de eerste twee slagmensen met drie slag uit, maar keeg daarna honkslagen tegen van Ibrahin Redan en Brian Raap. De twee schoven op na een wilde worp, maar Onodera sloot daarna af met een volgende strikeout.

Twins strandde een loper op het derde honk in de 1e3. Met twee uit kreeg Yuki Yoshimura vier wijd en bereikte het derde honk toen er een outfield-fout volgde op een honkslag van Shurman Marlin. Een vangbal maakte een einde aan de slagbeurt.

In de 1e5 was Twins succesvoller en verdubbelde de voorsprong. Stijn Janssens begon met vier wijd en scoorde toen Dennis De Quint volgde met een tweehonkslag. Dat betekende het einde voor Juan Carlos Sulbaran, die werd opgevolgd door Robyn Clara. Hij kreeg een infield-hit tegen van Jason Halman, die De Quint op het tweede honk hield. De twee lopers schoven op na een opofferingsstootslag van Yuki Yoshimura, maar bleven vervolgens achter.

DSS halveerde de achterstand in de 2e5. Koen Halderman opende met een tweehonkslag en Diamond Silberie sloeg een honkslag, wat leidde tot lopers 'op de hoeken'. Halderman scoorde toen een pop-fly van Mitchel Dautzenberg eindigde in een fout. Hierna werd Silberie gedwongen werd uitgeschakeld op het derde honk na een stootslag van Leandro Anasagasti. Met lopers op het eerste en tweede honk kreeg Ibrahin Redan een gecallde strikeout, reageerde en werd weggestuurd door Home Plate Umpire Stenar van Groningen Schinkel. Een grounder sloot de inning daarna af.

...Jason Halman...
...3 honkslagen, 3-run double...
(© Foto: Henk Seppen)
Twins pakte het punt terug in de zesde inning. Met twee uit kreeg Joshua Zara vier wijd, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een tweehonkslag van Stijn Janssens.

Met een 3-1 voorsprong in de 2e7 nam rookie Koen Postelmans de pitching over van Yuto Onodera, die tienmaal drie slag gooide. Postelmans kreeg een lead-off single tegen van Koen Halderman, maar werd vervolgens gesteund met een dubbelspel.

In de 1e8 nam Twins meer afstand door drie onverdiende punten te scoren op reliever Alexander Valdez. Lead-off hitter Brian Biezen kwam op het honk na een fout, waarna hij het derde honk bereikte op een hiernavolgende stootslag-honkslag van Nick Peels. Valdez schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit, maar maar even later de honken vol na vier wijd voor Dennis De Quint. De honken werden schoongeveegd met een 3-run double van Jason Halman, die daarmee de stand opvoerde naar 6-1.

In de 2e8 verkleinde DSS de achterstand naar 6-3, maar liet ook drie lopers achter. Nieuwe werper Marvin Brown gooide vier wijd op lead-off hitter Leandro Anasagasti, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Runai Coran. Even later werd Coran met een pick-off uitgeschakeld op het eerste honk door Brown, die daarna vier wijd gooide op Brian Raap. Nadat Brown drie slag had gegooid op Aldi Guzman kreeg hij met twee uit een puntscorende honkslag tegen van Devano Pieter. De honken kwamen vol te staan de linkshander vier wijd gooide op pinch-hitter Donny Kuijper. Dat leidde weer tot een werperswissel. Met de honken vol kwam Raf Cocu in de wedstrijd in een save-situatie. Hij kreeg Koen Halderman tegenover zich die een puntscorende honkslag afleverde. Eén worp eerder tijdens Halderman's slagbeurt werd een worp als slag beoordeeld wat leidde tot een reactie van DSS Hitting Coach Dirk van 't Klooster, die hierna werd weggestuurd. Na de honkslag van Halderman waren de honken nog altijd vol, maar de inning eindigde met een grounder van Diamon Silberie.

Dat maakte ook een einde aan de wedstrijd, want de 22:30 uur 'curfew'-tijd was bereikt. Volgens de regels mag dan niet meer aan een nieuwe inning worden begonnen.DSS - Twins Oosterhout 3-6 (8 inn.)
RHE
Twins Oosterhout10001103-6111
DSS00001002-393
(wedstrijd afgesloten na acht complete innings vanwege de 22:30 uur 'curfew'-regel)
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Yuto Onodera, W (2-1)610151-

Koen Postelmans, H (1)1--1--

Marvin Brown0.213222

Raf Cocu, SV (1)0.1--1--

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran, L (0-5)4 (*)33722

Robyn Clara2.12121-

Lars Werkman0.21----

Alexander Valdez13123-
(*) - Sulbaran gooide op twee slagmensen in de vijfde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Jeroen Rekveld, 3B-John Beltman.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Brigitte Brands.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:01 uur.
Locatie-Honkbalveld DSS, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Ibrahin Redan (DSS) weggestuurd in 2e5 door Home Plate Umpire Stenar van Groningen Schinkel.
Dirk van 't Klooster (Hitting Coach DSS) weggestuurd in 2e8 door Home Plate Umpire Stenar van Groningen Schinkel.
Wedstrijd afgesloten na acht complete innings vanwege de 22:30 uur 'curfew'-regel.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,6° C; windrichting west;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 68%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.